eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
Postovani Zt, blagodarim na lepom, tacnom i netendencioznom objasnjenju.
Dakle, upravo jeste stvar u religiji, tj. u tumacenju Svetog pisma
Starog i Novog Zaveta. Podela u shvatanju oko nekih liturgijskih radnji nije podelila
svet na Istocnu-Ortodoksnu i Zapadnu-rimokatolicku crkvu. Podela je jednostavnim
jezikom receno nastala zbog VLASTOLJUBLJA, naime, Vatikan ima potrebu da VLADA na zemlji
a ne kao mi da SABIRE vernike, jer kako inace objasniti taj gramzivi ovozemaljski
bezobrazluk - da se Papa proglasi NEPOGRESIVIM! Smejurija, pa on je samo rab Boziji,
sluga Boziji na ovome svetu. Ako nekog proglasis nepogresivim A NEPOGRESIV JE SAMO
GOSPOD BOG NAS, onda taj neko, crv raspadljivi - zeli DA SEBI PRIPISE SVOJSTVO
BOGA NA ZEMLJI!
E, zato, dragi prijatelji Papa van svojih prostorija seta i vozika se
PAPAMOBILOM a nas dragi Patrijarh Srpski Gospodin Pavle - ide gradskim prevozom.
Papa i Rimokatolicka crkva koju predstavlja zeli da vlada i siri svoje zemaljsko carstvo -
a Pravoslavna crkva zeli da je Rimokatolicka ZAOBIDJE SA SVOJIM "DOBRIM NAMERAMA".
PITAM SE ZASTO VLASTOLJUBLJE NIJE NAVEDENO U SMRTNE GREHE - JER JA GA SMATRAM
NAJVECIM GREHOM I POROKOM?
Papa je za r.katolike NEPOGRESIV, dakle nije covek, nije ljudsko bice vec ima svojstva Bozija -
a nas Patrijarh je samo PRVI MEDJU JEDNAKIMA.
Dakle, upravo jeste stvar u religiji, tj. u tumacenju Svetog pisma
Starog i Novog Zaveta. Podela u shvatanju oko nekih liturgijskih radnji nije podelila
svet na Istocnu-Ortodoksnu i Zapadnu-rimokatolicku crkvu. Podela je jednostavnim
jezikom receno nastala zbog VLASTOLJUBLJA, naime, Vatikan ima potrebu da VLADA na zemlji
a ne kao mi da SABIRE vernike, jer kako inace objasniti taj gramzivi ovozemaljski
bezobrazluk - da se Papa proglasi NEPOGRESIVIM! Smejurija, pa on je samo rab Boziji,
sluga Boziji na ovome svetu. Ako nekog proglasis nepogresivim A NEPOGRESIV JE SAMO
GOSPOD BOG NAS, onda taj neko, crv raspadljivi - zeli DA SEBI PRIPISE SVOJSTVO
BOGA NA ZEMLJI!
E, zato, dragi prijatelji Papa van svojih prostorija seta i vozika se
PAPAMOBILOM a nas dragi Patrijarh Srpski Gospodin Pavle - ide gradskim prevozom.
Papa i Rimokatolicka crkva koju predstavlja zeli da vlada i siri svoje zemaljsko carstvo -
a Pravoslavna crkva zeli da je Rimokatolicka ZAOBIDJE SA SVOJIM "DOBRIM NAMERAMA".
PITAM SE ZASTO VLASTOLJUBLJE NIJE NAVEDENO U SMRTNE GREHE - JER JA GA SMATRAM
NAJVECIM GREHOM I POROKOM?
Papa je za r.katolike NEPOGRESIV, dakle nije covek, nije ljudsko bice vec ima svojstva Bozija -
a nas Patrijarh je samo PRVI MEDJU JEDNAKIMA.
ops: