Crkva Svetog Marka....prve stolice do oltara sa imenima dinastije Vučić...

...

Da...dobro ste pročitali...
Crkva Svetog Marka....prve stolice do oltara sa imenima dinastije Vučić... ⬇️

Neverovatno je sta mi zivimo i dozivljavamo u Srbiji...
@Jugoslav Čvarak gde je tvoja pocasna stolica ?

...

https://iask.ai/q/dali-plo-ice-sa-imenima-defakto-pravoslavne-crkve-rezervisano-mesto-fdl3q4o

Пракса постављања плочица са именима у православним црквама ради резервисања места за седење није традиционални или званично признати обичај у православном хришћанству . Православне цркве углавном немају резервисана места за седење, јер је нагласак на заједничком богослужењу и једнаком положају свих верника пред Богом. Седење је обично отворено за све, по принципу ко први дође, њему се место даје. Свака таква плочица би вероватно била локални, неформални или лични договор, а не широко распрострањена литургијска пракса или црквено правило.[1] [2]

Према www.iAsk.Ai - Питајте AI:

Концепт резервисаних седећих места, посебно путем плочица са именима, чешће се повезује са одређеним западним хришћанским деноминацијама или секуларним окружењима где се наглашава индивидуално власништво или статус. У православној традицији, црквена зграда се сматра „Домом Божјим“, а сви који уђу сматрају се равноправним члановима Тела Христовог током богослужења. Фокус је на духовном јединству и понизности, а не на друштвеној хијерархији или личним привилегијама унутар светог простора.[3] [4]

Иако неки појединци или породице могу, у ретким случајевима, поставити такве ознаке због личних преференција, историјске породичне повезаности са одређеном клупом или локалног обичаја, ове радње нису санкционисане православним канонским правом или широко распрострањеном литургијском праксом . Свештенство би обично обесхрабривало такве праксе ако би стварале утисак ексклузивности или поткопавале заједничку природу православног богослужења.[1] [2] [3]

Idem često u Sv Marka na službu
Koliko znam te oznake nisu za to da tu sedi ta i ta osoba već je ime onoga ko je priložio
Na svim stolicama u toj Crkvi su te mesingane pločice sa imenima priložnika (sve su različiti ljudi i navedeno je i iz kog grada su)

Ako.je sve tako jednako i Bogougodno...

Ajde ti i ja da prilozimo pa da vidimo da li ce izgurati dinastiju Vucic bar na poziciju br. 2 ?

...

600106681_850519247596508_4227972988501567382_n.jpg

...

Da...dobro ste pročitali...
Crkva Svetog Marka....prve stolice do oltara sa imenima dinastije Vučić... ⬇️

Neverovatno je sta mi zivimo i dozivljavamo u Srbiji...
@Jugoslav Čvarak gde je tvoja pocasna stolica ?

...
»Jer misli vaše nisu moje misli
i púti moji nisu vaši púti«, riječ je Jahvina.
»Visoko je iznad zemlje nebo,
tako su puti moji iznad vaših putova,
i misli moje iznad vaših misli.«

Konačno je i SPC počela prepoznavati istinska, božanska čuda, koja trenutno možda ne hodaju "uzvišenim putevima", već su na "privremenom, ovozemaljskom radu" u Srbiji, pa izgrađuju ceste, autoputeve, pruge, vrtiće, škole, tvornice, bolnice, staračke domove i dalje da ne nabrajam koliko su dobra učinili za što znamo, ali i ono najbitnije, za što još nismo saznali.
Što se tiče stolice u SPC, mišljenja sam da je još nisam zaslužio, pa mene ako se za Dan državnosti sete, setiće me se...

Poslednja izmena:

Back