Црква брани морал!

e a najvishe obozoavam ove crvene sa prichom" ja cenim patrijarha al SPC se jaaako udaljila od izvornih vrednosti i sve je to srbotjetnichka propagandna mashina umesto da shiri bratstvo ljubav i toleraniju i treba je ukinuti"
ljubitelji lika i dela malog joze mnogo inache znaju kako je crkva nekad bila dobra pa se iskvarila i tu uletju njihovi proleteri:hahahah:

Da, to im je redovna prica. "Popove treba pobiti, to su prevaranti i lopovi i manijaci, svi voze besna kola i drogiraju se u venu, i sto ta crkva ne podrzava napredne ideje, i sto nema lezbejki i muslimana medju vladikama, i to su sve fasisti i treba sve to zabraniti... a patrijarh Pavle je jako fini covek, bas fini covek."

Ima i ono "ja ne volim crkvu i popovi svi lazu ali verujem u Boga" itd. Jedna Crnogorska sakaluda mi je za sebe ozbiljno rekla da je "pravoslavni ateista".

To ti je to kad se zadnje tri decenije smesaju u praznim glavama.

(...) Ima i ono "ja ne volim crkvu i popovi svi lazu ali verujem u Boga" itd.
(...)
Ništa čudno, a pogotovo ne novo.
U istoriji do sada mnogo puta viđeno.

S obzirom na abnormalnu brzinu korumpiranja "od Boga ustanovljene zajednice hrišćana sa Hristom i međusobno", te stavljanjem institucije ispred ideje, gore pomenuti stav je sasvim normalan i legitiman.

Pa ne, nije normalan, jer je hristologiju i celu dogmu uoblicila crkva. Nemoguce je prezirati hriscansku crkvu i smatrati je korenom svog zla a voleti hriscanskog Boga.
To je sasvim drugi "padež".

Siguran sam da hrišćanstvo ne bi preživjelo da nije bilo Crkve. Uloga Crkve u tome je od krucijalnog značaja.

I to je to ..,
sve ostalo kada je riječ o Crkvi sadržano je u onome Berđajevljevom "Volja za moć je unakazila mesijansku ideju ...".

Црква брани морал, мада чешће интерес. ;)
Ne znam samo koji moral:neutral:...Da se ljudi kote ko zečevi dok istovremeno nemaju ni za jedno dete da nahrane...A tako je bilo i ranije kad je crkva imala mnogo više vlasti nad telima i životima ljudi...Pritom ti isti popovi su UVEK ali uvek živeli ko bubreg u loju...Njihovo anti-abortus zalaganje je krajnje wrong, i oni na to nemaju pravo...Dakle osim antiabortus i antipederi što bi se još moglo i prihvatiti ja ne vidim da oni brane bilo koji drugi moralni princip...Pedofili,incest...Da li je crkva exkomunicirala JAVNO u saopštenju bilo kog optuženog,osuđenog pedofila ili incestofila...Oni ih čak imaju i u svojim redovima...Dakle,basta sa ckvenom diktaturom:roll:

А зашто традицоналне религије имају право да се мешају у законе и зашто Јеховини Сведоци не смеју да добију децу на старање,и зашто суУсташе увек Утсаше,и зашто су наши генерали јунаци и зашто геј парада не сме да се шета градом ће увек бити јасно нама норамлнима ,и наравно теби никада неће бити јасно
Јел ти јасано!

Back