Covek koji Srbima otima Kosovo

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Covek koji pomeni zasluzuje da budepredsednik Kosova. Ako ni zbog cega drugog, onda zato sto mu nece biti prioritet da pokrade narod radi licnog bogacenja. Mislim da ionako ima previse. Ja sam mislio da je "krivac" samo za neka priznanja, ali je ocigledno veci "krivac" nego sto sam mislio. Inace mislim da su ova 2-3 tekta koje cu postaviti zaista zanimljiva. Mozete videti kako svako moze ostvariti svoj "americki" san da se obogati, ali i kako se voli svoja zemlja.
Covek koji Srbima otima Kosovo

Ofanziva Bedzeta Pacolija, najbogatijeg Albanca na svetu

Covek koji Srbima otima Kosovo

-Finansira mocnu lobi grupu blisku Beloj kuci
-Ponosan sto je bio Titov gardista

Da li ce Kosovo postati prosirena hacijenda mocnog albanskog biznismena Bedzeta Pacolija? Kako NT saznaje, on poslednjih meseci ozbiljno radi na ostvarivanju tog cilja, i to na mestu gde ce se krojiti buducnost juzne srpske pokrajine - u Vasingtonu.
Pacoli je u americku prestonicu slio ogromne sume novca da bi zauzeo najbolju startnu poziciju u borbi za ekonomsku i politicku nezvisnost Kosova. Kako je NT pisao u proslom broju, Pacolijeva udarna pesnica bice nova politicka grupa The Alliance New Kosovo, u kojoj su se okupila uticajna imena americke i medjunarodne politike, bliska i samoj porodici Bus.
Ko je zapravo covek koji svoje bogatstvo zeli da pretoci u policijski uticaj na rodnom Kosovu i koji medju svoje prijatelje ubraja Bila Klintona i Borisa Jeljcina?
Uzor - deda Osman
Stanovnik Lugana, Svajcarac albanskog porekla iz sela Marevca na Kosovu, rodjen je 30. avgusta 1951, kao najstariji od petoro brace i pet sestara. Kako pise u Pacolijevoj zvanicnoj biografiji, uzor, ucitelj i duhovni vodja bio mu je deda Osman.
Zbog teske finansijske situacije, 1970. odlazi na studije u inostranstvo, u Hamburg. Ne birajuci poslove da bi platio fakultet, uspeo je da se posle cetiri godine vrati na Kosovo "s diplomom iz oblasti marketinga i trgovine i znanjem mnogih jezika: nemackog, ruskog, francuskog, engleskog, italijanskog, turskog i svih slovenskih jezika"!
Pacoli s ponosom istice i da je deset meseci "imao cast da bude u specijalnoj gardi predsednika Tita".
Posle dve godine i iskustva stecenog radom u industriji tekstila, Pacoli ponovo odlazi u inostranstvo. Posle kraceg boravka u Austriji, 1977. se nastanjuje u kantonu Ticino, u Svajcarskoj, gde i danas zivi s tri kcerke: Arberesom, Selenom i Hanom.
Zahvaljujuci njegovom smislu za biznis, svajcarska firma Interplastika dostigla je godisnji obrt od 290 miliona franaka, uglavnom u istocnim zemljama. Podelivsi kompaniju, 1990. osniva Mabetex. Ovo preduzece, osim nekoliko potkompanija u Svajcarskoj, ima strana predstavnistva i nezavisne kcerke-firme u Rusiji, Nemackoj, Austriji, Italiji, Kini, Ukrajini, Ceskoj, Sloveniji, Moldaviji, Kazahstanu, Uzbekistanu, Iranu, Bosni, Albaniji, Kosovu, ali i na Floridi u SAD.
Prvi veliki uspeh firma Mabetex postigla je u Rusiji, gde su sagradili fabriku decjeg pudera. Usledila je izgradnja dve velike bolnice, mnogo poslovnih zgrada, Nacionalnog pozorista, nekoliko luksuznih hotela... Najpoznatiji posao koji su odradili je obnova Kremlja, za sta su dobili i posebna priznanja od tadasnjeg ruskog predsednika Jeljcina.
Pacolijeva firma specijalizovala se za rekonstrukciju prestiznih gradjevina i ekskluzivnih projekata. Obnavljali su pozoriste Feniks u Veneciji, koje je izgorelo u pozaru, zatim zgrade nemacke vlade, kao i mnoge znacajne objekte u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Tuskoj, Argentini. Na Karibima su gradili turisticke komplekse. Nakon toga prosirili su poslovanje na Istok, pre svega na Kazahstan i Kinu.
Pasioniran ljubitelj konja
Mnogo posla imali su i na Kosovu: obnavljali su zgrade kancelarija ambasada SAD, Nemacke, Kanade i Svedske u Pristini. Tamo su gradili i luksuzne prodajne centre, sportske dvorane, poslovne zgrade. U Zenevi su obnovili zgradu ambasade Kazahstana i renovirali Swiss Diamond Hotel Olivella sa 5 zvezdica, na jezeru u blizini Lugana.
Pacoli od 1992. poseduje 12 kompanija sirom sveta koje se bave raznim delatnostima: od medicine, preko turizma, finansija, gradjevinarstva, do medija i sporta. On sponzorise reli Pariz-Dakar, tenisere, a vlasnik je i jednog kosarkaskog kluba. Pacoli je veliki ljubitelj zivotinja, pogotovo konja, pa je uzgojio i posebnu pasminu. Procenjuje se da je godisnji promet njegovih firmi nekoliko milijardi dolara.
Ipak, u srediste svetske javnosti ovaj Albanac s Kosova dospeo je tek 1997, kad se u Luganu na spektakularan nacin ozenio italijanskom pevacicom Anom Oksom. (Italijanski tabloidi tvrde da je trenutno u vezi s tamosnjom pevacicom Ivanom Spanjom.) Mediji su se ponovo za njega zainteresovali i pocetkom 1999, kad je Karla del Ponte, u to vreme svajcarski drzavni tuzilac, upala u kancelarije njegove firme Mabetex u Luganu. Po zahtevu ruskog drzavnog tuzioca Jurija Skuratova, dve godine je istrazivala da li je Pacoli davao mito ruskom predsedniku Jeljcinu i njegovim saradnicima, da li je prao novac za njih i da li su Jeljcinove kcerke koristile kreditne kartice njegove firme. "Kremljingejt" je bio prvoklasan svetski skandal koji je godinama drmao Rusiju.
Bedzet Pacoli, kao suvlasnik, ima znacajan udeo i u profitu benzinskih pumpi austrijske kompanije OMV, postavljenih sirom Srbije. Proteklih desetak godina na Kosovu i jugu Srbije radio je s naftom, gradjevinskim materijalom i drugom akciznom robom.
Tokom NATO agresije Pacoli je iz Svajcarske aktivno finasirao OVK, a posle bombardovanja vratio se na Kosovo i nastavio da pomaze teroristicku OVPBM, koja je "operisala" na teritorijama opstina Bujanovac, Presevo i Medvedja.

http://www.mail-archive.com/srpskainformativnamreza@yahoogroups.com/msg05945.html
 
Milijarder Pacoli: Biću kosovski Tito!

Vest objavljena:

17.02.2011 | 21:30
Izvor:
S media



POŠALJI PRIJATELJU
ODŠTAMPAJ VEST
DODAJ KOMENTAR
KOMENTARI
ARHIVA

Bedžet Pacoli, najbogatiji Albanac, „težak“ više od dve milijarde evra, viđen je za novog predsednika Kosova. Bivšem mužu pevačice Ane Okse fotelja prvog čoveka otete svete srpske zemlje ostala je jedini neostvareni san. Sve ostale odavno je - kupio.

Fotelja predsednika Kosova, po svemu sudeći, smeška se najbogatijem kosovskom Albancu Bedžetu Pacoliju. Iako su pojedini analitičari smatrali da lider „Alijanse za novo Kosovo“ nije dobro rešenje za prvog čoveka nasilno otcepljene srpske teritorije, on bi već iduće sedmice mogao bi da bude predstavljen javnosti kao predsednik najmlađe evropske države. To bi, ujedno, bila i najvažnija stavka koja do sada nije našla mesto u Pacolijevoj impresivnoj biografiji.

Jer, Bedžet Pacoli bio je sve što je hteo, upoznao je koga god je poželeo i stekao je mnogo više nego što bi čoveku megalomanskih prohteva bilo potrebno - taman da ima devet života!

U koferu – više keša nego veša!
Osim jakih (i sumnjivih) političko-tajkunskih veza širom sveta, Pacolija prati glas da je „težak“ više od dve milijarde evra. Bivšeg muža pevačice Ane Okse strani mediji opisuju kao čoveka koji na put kreće sa koferom u kojem ima „više keša nego veša“.

Načina na koji je stekao prvi milion nerado se seća kao i detinjstva; rođen je i odrastao u siromašnoj porodici u selu Maravac u okolini Prištine. Bio je odličan đak, ali siromaštvo nije uspeo da sakrije. Na prijemni ispit za fakultet došao je u pohabanoj odeći, zbog čega su ga ismevala deca tadašnjih albanskih komunističkih rukovodilaca. Odustao je od studija u Prištini i otputovao u Hamburg; preko dana je radio kao fizikalac, a noću je spremao ispite za studije marketinga. Diplomirao je, vratio se u Jugoslaviju da odsluži vojni rok, a zatim je krenuo put Švajcarske, gde se zaposlio u firmi „Interplastika“. Sredinom osamdesetih ta priča je završena – bankrotom i nestankom direktora!

Nedugo zatim, Pacoli je osvanuo kao jedan od restauratora Kremlja. Ovaj posao dobio je zahvaljujući poznanstvu sa Pavelom Borodinom, potonjim šefom administracije Borisa Jeljcina.

Moć nema cenu
„Lickanje“ i „glancanje“ fizičkog epicentra sovjetske politike obavljala je Pacolijeva firma „Mabeteks“. Ali, sedam godina kasnije, 1999, švajcarsko tužilaštvo optužilo je Pacolija za mahinacije i pranje novca, izdvojenog baš iz ovog posla. Spekulisalo se da je, kako bi dobio posao vredan 450 miliona dolara, najbogatiji kosovski Albanac „podmazao“ Borodina sa 30 miliona. Neotporan na korupciju, Borodin je na zahtev švajcarskog tužioca uhapšen u SAD u januaru 2001. i izručen Švajcarskoj; uz kauciju od tri miliona dolara, tri meseca kasnije deportovan je u Rusiju. Lobiranje u SAD

Pacoli očito ume da se snađe u političkim vodama. U Americi je osnovao lobističku grupu koja se zove isto kao i njegova stranka - Alijansa za novo Kosovo, u čijem odboru su bivši američki ministar odbrane Frenk Karluči, bivši zamenik šefa Nacionalnog obaveštajnog saveta Samjuel Hoskins, bivši šef posmatračke misije OEBS na Kosovu Vilijem Voker...


Za vreme ove afere Pacoliju nije falila ni dlaka s’ glave. Nesmetano je putovao, šireći mrežu svojih profitabilnih poslova i stičući nove moćne prijatelje na svim meridijanima. U međuvremenu, naučio je čak 12 svetskih jezika. Plus onaj univerzalni – jezik novca.

Rukovodeći se maksimom da je „novac najbolji poklon, jer njegova mera odgovara svima“, plaćao je i šakom i kapom ne bi li dobio najunosnije građevinske poslove u Kazahstanu, Azerbejdžanu, Italiji, Turskoj, Nemačkoj... Uža specijalnost Pacolijeve kompanije postaje izgradnja bolnica i laboratorija. Zli jezici tvrdili su da najbogatiji kosovski Albanac nije samo gradio i restaurirao objekte, već i da je „pribavljao posao za laborante“ u vidu prerade opijata. On je, to naravno, odbijao sa vidnim gnušanjem.

„Koliko košta Kosovo?“
U politiku je uplivao odavno, svestan da će samo tako sačuvati svoj impozantan kapital. Pojedini istorijski izvori ukazuju da je Pacoli odavno „bacio oko na Kosovo“, i da se nije libio da pita koliko košta sveta srpska zemlja. Navodno, 1998. nudio je Slobodanu Miloševiću direktne razgovore sa liderima kosovskih Albanaca i dve milijarde dolara pride za „sporazumni razvod“ i izbegavanje krvoprolića.

Pominje se da je sličnom sumom mahao ispred nosa i Vojislavu Koštunici. Obojica bivših jugoslovenskih predsednika odbila su ga, tvrde upućeni, pozivajući se na Ustav, rodoljublje i patriotizam. Nije pomagala ni Pacolijeva zakletva da „Srbima dlaka s’ glave neće zafaliti, a da će se on ponašati kao ’kosovski Tito’“.

Videvši da Kosovo ne može da kupi, Pacoli je iskoristio po Srbe lošu međunarodnu političku klimu i počeo da plaća glasove za nezavisnost zemlje na koju želi da stavi tapiju. U tome je, mora se priznati, bio jednako uspešan kao i u svim prethodnim „transakcijama“.

Politički stav: „Vratiću Srbe“
-Vratiću na Kosovo sve Srbe! Kosovo mora da bude multietničko, i ono će samo kao takvo biti zanimljivo za strana ulaganja – rekao je najbogatiji kosovski Albanac u intervjuu za „Politiku“, dodavši da Srbe ne vidi kao manjinu jer su po njemu svi jednaki. „Špijunski miraz“

Pacolijev imetak, na kojem mogu da mu pozavide čak i afrički lideri svrgnuti tokom „jasmin revolucije“ Ben Ali i Hosni Mubarak, pojedini srpski obaveštajci svojevremeno su objašnjavali kao – „špijunski miraz“.
Tako, po tvrdnjama upućenih, Ben Alijev stan u Parizu, vredan čak 390 miliona evra, pravi je „mačji kašalj“ u odnosu na Pacolijevu rezidenciju u Luganu i vilu u Izmiru. Velelepno zdanje u Turskoj, u kojem povremeno boravi budući predsednik Kosova zarađeno je, navodno, zahvaljujući agenturi u albanskoj specijalnoj službi iz vremena Envera Hodže. Ništa manje nije raskošna ni Pacolijeva rezidencija u Luganu; iako je reč o stanu, u istom nema čega nema, počev od pozlaćenog nameštaja, ručno tkanih tepiha, skupih umetničkih slika...


- Voleo bih da sever Kosova bude slobodna ekonomska zona, u koju bi ulagali jaki investitori. Planiramo ulaganje velikog kapitala, gde bi za početak bilo stvoreno najmanje 2.000 do 3.000 radnih mesta. Sever bi imao ekonomsku autonomiju – objašnjavao je u jednom od mnogobrojnih intervjua.

- U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, železnički i drumski i sa Dečanima i Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu, a koji će se slobodno i bez trunke straha kretati i po Kosovu i po Srbiji. Spreman sam sav novac koji imam da uložim tu gde sam rođen, a zakon u mojoj zemlji moraće da bude isti za sve – isticao je Pacoli.

Na pitanje da li bi to značilo da će kao predsednik Kosova krivično goniti i Hašima Tačija ako se navodi Dika Martija o trgovini organima pokažu tačnim, Pacoli je odgovarao:
-Niko ne može da bude iznad zakona...

S. Moldovan

http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=57492&vest=Milijarder-Pacoli:-Bicu-kosovski-Tito!
 
Pacoli: Vratiću sve Srbe, severu Kosova ekonomska autonomija

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će u novoj kosovskoj vlasti tražiti mesto predsednika države, da će na Kosovo vratiti sve Srbe i da će sver Kosova imati ekonomsku ekonomiju
"Vratiću na Kosovo sve Srbe. Kosovo mora biti multietničko i ono će samo kao takvo biti zanimljivo za strana ulaganja... Naglašavam moramo mnogo da uložimo u ekonomiju, ali i u vladavinu zakona, koji mora biti jednak za sve", rekao je Pacoli .
Pacoli je kazao da bi voleo da sever Kosova bude slobodna ekonomska zona, u koju bi jaki investitori ulagali.
"Planiramo da se uloži veliki kapital, gde bi za početak bilo otvoreno najmanje dve do tri hiljade radnih mesta. Sever bi imao ekonomsku autonomiju", rekao je Pacoli.
On je istakao da bez dobijanja mesta šefa države neće ući u koaliciju i da će tražiti i ministarstva ekonomije, zdravlja i najmanje još jedno.
Na pitanje da li to znači da će kao predsednik Kosova krivično goniti i Hašima Tačija, ako se pokažu tačnim navodi Dika Martija, Pacoli je odgovorio da će zakon biti jednak za sve i niko ne može da bude iznad zakona.
Pacoli je rakao da puno očekuje od razgovora Beograda i Prištine, ali "Beograd mora da prihvati realnost da je Kosovo država" i da "sa priznavanjem ne treba više odugovlačiti".
"U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, železnički i drumski i sa Dečanima i Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu. A koji će se slobodno i bez trunke straha kretati i po Kosovu i po Srbiji. Spreman sam sav novac koji imam da uložim tu, gde sam rođen", rekao je Pacoli, po mnogima najbogatiji Albanac na svetu, sa stalnim boravkomu švajcarskom Luganu u komšiluku sa Dikom Martija kojeg, kako tvrdi, nije video poslednjih 20 godina, i Karlom del Ponte.
On je na nedavnim izborima na Kosovu osvojio 7,1 odsto glasova i zauzeo peto mesto i može da postavlja koalicione uslove.
Pacoli, koji je svojevremeno bio označen kao jedan od najvećih sponzora OVK, rekao je da će se u formiranje nove kosovske vlade udružiti sa premijerom u ostavci Tačijem, ali ne i sa onima koji nemaju čistu biografiju.
 
Covek koji pomeni zasluzuje da budepredsednik Kosova. Ako ni zbog cega drugog, onda zato sto mu nece biti prioritet da pokrade narod radi licnog bogacenja. Mislim da ionako ima previse. Ja sam mislio da je "krivac" samo za neka priznanja, ali je ocigledno veci "krivac" nego sto sam mislio. Inace mislim da su ova 2-3 tekta koje cu postaviti zaista zanimljiva. Mozete videti kako svako moze ostvariti svoj "americki" san da se obogati, ali i kako se voli svoja zemlja.


http://www.mail-archive.com/srpskainformativnamreza@yahoogroups.com/msg05945.html

Па ето, нисам ни сумњао ДА ОЛОШ, КРИМИНАЛЦИ И ЛОПОВИ СА ПОНОСОМ ПОМИЊУ ЋОПАВОГ И ДА СУ БИЛИ ЊЕГОВИ:


Covek koji Srbima otima Kosovo

Ofanziva Bedzeta Pacolija, najbogatijeg Albanca na svetu

Covek koji Srbima otima Kosovo

-Finansira mocnu lobi grupu blisku Beloj kuci
-Ponosan sto je bio Titov gardista
 
Pacoli je jak kao crna zemlja. Ako se ne varam bio je muž
, iltalijanke Albanskog porekla...

Svakako da je jedan od najuglednijih kosovskih albanaca u svetu....

Mnogo ima "lovu"... Ali mnooooogo.... Još pre desetak godina sam čuo da je kupio celu ulicu u Prištini.... :eek:

Elem, nisam siguran da će uspeti da preživi kosovsku kriminalnu svakodnevnicu...

Cenim da će ili otići sa kosova ili ga "konkurenti" odstraniti...

Ne verujem da će mu raznorazni "Zmije" i ostali dozvoliti da im iz ruku uzme kriminalni milje.
 
Pacoli: Vratiću sve Srbe, severu Kosova ekonomska autonomija

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će u novoj kosovskoj vlasti tražiti mesto predsednika države, da će na Kosovo vratiti sve Srbe i da će sver Kosova imati ekonomsku ekonomiju
"Vratiću na Kosovo sve Srbe. Kosovo mora biti multietničko i ono će samo kao takvo biti zanimljivo za strana ulaganja... Naglašavam moramo mnogo da uložimo u ekonomiju, ali i u vladavinu zakona, koji mora biti jednak za sve", rekao je Pacoli .
Pacoli je kazao da bi voleo da sever Kosova bude slobodna ekonomska zona, u koju bi jaki investitori ulagali.
"Planiramo da se uloži veliki kapital, gde bi za početak bilo otvoreno najmanje dve do tri hiljade radnih mesta. Sever bi imao ekonomsku autonomiju", rekao je Pacoli.
On je istakao da bez dobijanja mesta šefa države neće ući u koaliciju i da će tražiti i ministarstva ekonomije, zdravlja i najmanje još jedno.
Na pitanje da li to znači da će kao predsednik Kosova krivično goniti i Hašima Tačija, ako se pokažu tačnim navodi Dika Martija, Pacoli je odgovorio da će zakon biti jednak za sve i niko ne može da bude iznad zakona.
Pacoli je rakao da puno očekuje od razgovora Beograda i Prištine, ali "Beograd mora da prihvati realnost da je Kosovo država" i da "sa priznavanjem ne treba više odugovlačiti".
"U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, železnički i drumski i sa Dečanima i Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu. A koji će se slobodno i bez trunke straha kretati i po Kosovu i po Srbiji. Spreman sam sav novac koji imam da uložim tu, gde sam rođen", rekao je Pacoli, po mnogima najbogatiji Albanac na svetu, sa stalnim boravkomu švajcarskom Luganu u komšiluku sa Dikom Martija kojeg, kako tvrdi, nije video poslednjih 20 godina, i Karlom del Ponte.
On je na nedavnim izborima na Kosovu osvojio 7,1 odsto glasova i zauzeo peto mesto i može da postavlja koalicione uslove.
Pacoli, koji je svojevremeno bio označen kao jedan od najvećih sponzora OVK, rekao je da će se u formiranje nove kosovske vlade udružiti sa premijerom u ostavci Tačijem, ali ne i sa onima koji nemaju čistu biografiju.

...istina ziva ,po mojim saznanjima chist biznis za njega ,ulozio odredjenu svotu sad ce mu se vratiti stostruko i eto ,ekonomija na praktichan nachin .......
 

Back
Top