Coporativni napadi na forumu

Mozemo. Vidis da mozemo. Lanac ishrane covece. To radimo milion godina.

Da je rak prouzrokovan povećanom potrošnjom mesa i mlečnih proizvoda je činjenica koja je već dugo prisutna u nauci. Pitanje je zašto se ta informacija ne širi u javnosti? Naravno time bi bili ugoroženi interesi velikih korporacija i svih onih koji eksploatišu zivotinje kao kapital. Rešenje je da se vratimo na ishranu neprocesuiranom biljnom hranom ali sa znanjem koje sada imamo o bogatim i raznovrsnim biljnim proizvodima.

Važno je napomenuti da je susedna Mađarska, sa kojom imamo mnogo zajedničkog u ishrani, vodeća zemlja u Evropi po količini konzumiranja mesa i broja obolelih od karcinoma.

Poslednja izmena:
Da je rak prouzrokovan povećanom potrošnjom mesa i mlečnih proizvoda je činjenica koja je već dugo prisutna u nauci. Pitanje je zašto se ta informacija ne širi u javnosti? Naravno time bi bili ugoroženi interesi velikih korporacija i svih onih koji eksploatišu zivotinje kao kapital. Rešenje je da se vratimo na ishranu neprocesuiranom biljnom hranom ali sa znanjem koje sada imamo o bogatim i raznovrsnim biljnim proizvodima.

Važno je napomenuti da je susedna Mađarska, sa kojom imamo mnogo zajedničkog u ishrani, vodeća zemlja u Evropi po količini konzumiranja mesa i broja obolelih od karcinoma.

meso jedem jer mi organizam trazi takvu vrstu proteina, ali mi je zbg toga jako zao
po ovome sto pises, vegetarijanci nemaju kancer dijagnozu - a to bas nije tacno
nije uzrok kancera meso, nego nacin na koji se industrijski proizvodi hrana

imam, ali od soje ce sise da mi porastu i na ledjima
a za klimatske promene mi nije najjasnije

Sise ce ti porasti na ledjima od pojedinih zivotinjskih mleka koja sadrze rutenijum u daleko vecoj kolicini od kolicine rutenijuma koji se skoro pojavio iznad Evrope. Ne znas ni sta unosis u sebe a palmudis o namirnicama koje ne konzumiras.

Organska soja je zdrava namirnica, sadrzi sve esencijalne aminokiseline neophodne za rast i razvoj. Kinezi je konzumiraju hiljadama godina, na zapadu se pojavila relativno skoro i pocelo se sa satanizacijom kao sto se obicno radi sa svime sto je novo i nepoznato.

to mi je generalno neki stav.
kakav si po forumima, takav si svuda, takav si.
toltečko učenje kaže: ništa nije važnije od bilo čega drugog.

To je cudno....
To je neka stranputica psihologije, jer je imidz najvazniji na netu pa i na forumu...
A doba to si sto si je proslo cak i u Srbiji pre pet godina...
Deca sasvim sigurno net vide kao imidz stvar, a ne kao ja cu da budem budala pa da sam na netu neko siromasno izdanje sebe...
Naravno da ce da budzi sve najlepse o sebi...
Ta persona publica opterecenost ce tek doci....vec sad se desava da mi dodju osobe i kazu ajd uzmi lek za mene, da ne pise da je depresivac, psihopata.
Ne mogu one F lekove, ali ove obicne mogu.
Sa elektronskim kartonom ce jos vise da se radi na skrivanju sitnih mana ili negativnosti...
Pa najbolji primer su dali sami dziberi iz vlasti kad su se prepucavali sa licnim podacima pacijenata, a ni finansijski podaci im nisu strani za objavljivanje...

Na napad se uvek odgovara sakrivanjem, tajenjem...

Problem kod “rulje” je to sto su ignorentni o cinjenicama i realnostima svog okruzenja a ne emocionalnog razmisljanja. I definitivno nema nista sa levom i desnom stranom mozga… to je mit. . To je vise stvar ideologije , indoktrinacije i drustva. Na njih je lako uticati jer su njihove potrebe simplisticne i ocigledene. Lako ih je maniuplisati jer demagozi znaju kako da stimulisu njihove base instinkte . I razlog sto se sa njima ne mozes objasniti je zbog toga sto su njihovi stavovi duboko usadjeni i mozda cak deo njihovog identiteta.

I sta je sa tom idejom da dobri ljudi se ne svadjaju? Razumem da nema razloga raspravljati se o nekim nebitnim stvarima . Ali postoje stvari oko kojih se apsolutno treba raspravljati, kao tolerancija, ljudkska prava , gluposti iz pseudonauke. Ako se ne suprostavljamo onda dozvoljavamo da se takve stvari normalizuju iako se radi o internetu ... internet je ipak za masovni broj ljudi izvor informacija.
Da , raspravljati se je frustrirajuce , ali frustracija za dobru svrhu je ubedljivo bolja i korisnija od pasivnosti.

The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
gWO-fZ5Ud59cvPPZEKfzFRh8d4Mls3wEinHIcgfCeCiHwH878cHCyg  cpc7vdTCpIGJ2IuKVuSxpDsPA4K09MLQKekhVwfvwA2thzcbYS  QMinFSeV61glRnyeeBgGTw_prvKO7hud

Rulja ima karakter zene !?? ugghhh
:bljak:

The human brain is trained to look for and identify patterns, but in abstract concepts, fixed and unarguable facts are hard to find. So the brain looks for narratives instead, stories that can tie together various ideas and facts in a way that seems to make sense, to make a pattern. And the human brain, always seeking a pattern as a basic cognitive function, will latch onto a narrative pattern compulsively, and use that pattern as a framework within which to store new information, like a tradesman honing his skill, or someone learning a new language.
That’s why religions tell such great stories, the story makes a pattern within which everything makes sense. A synchronicity of apparent facts. Political ideologies, too. Humans are suckers for a great story because we can’t resist the logical pattern it contains.
When you’re learning a new skill, discarding irrelevant information and organizing the relevant stuff within that framework is good. But in ideologies, it means any information that doesn’t fit the ideological narrative is literally discarded, and won’t be remembered . . . which is why you can argue facts with ideologues and they’ll just ignore you. They’re not just being stubborn, their brains are literally structurally incapable of processing what they perceive as pattern-anomalous data.
That’s why some ideologues get so upset when you offer facts that don’t match their pattern, it’s like you’re assaulting them.

iz novele naucne fantastike ...ali ne da pije vodu nego loce..svasta ima da se procita u tim knjigama koje pisu tamo neke spodobe koje se kolektivno odazivaju na ime Pisci NAUCNE fantastike. :)

ili kako je animirano slikovito objasnjena ne/tolerancija

Poslednja izmena:
Vazno da su sise u pitanju....

Meni to sa sisama ne smeta...I ja sam frojdista...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

kako ono ide formula..

Ukupan koeficijent inteligencije mase/rulje nizi je od individualnog koeficijenta inteligencije najglupljeg pojedinca u toj masi.

Tako da kad taj izvali glupost-svi se složno prime ko bekani! (ovnovi na bosanskom...):manikir:

Pa ako hoces da se slazes, onda moras sa glupljim, ako hoces da branis, onda moras sa pametnijim, a tu lezi problem, pametniji nisu nimalo uspesni, pa onda ispada da moras sa neuspesnima....a sistem i um ti kazu da je uspeh merilo pameti i onda ti komp upada u rekurzivnu beskonacnu petlju...

Zato se i dovoljno shebe sistem ako ucinis da glupi postanu uspesni, posle ljudi sami podju u tom pravcu...a kad se odluke donose uz saglasnost glupih, nema da brines, kola idu nizbrdo samo tako...

Back