paperinos
Domaćin
- Poruka
- 4.821
One perfektne i simetricne koje su sve iste ne kupuj ni pod tackom razno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
One perfektne i simetricne koje su sve iste ne kupuj ni pod tackom razno.
Па "квргаве" су, како би неки рекли.
И наравно скоро свака кад се отвори унутра је црв.![]()
Naravno da nisu kvrgave. Kvrgave mogu da budu samo ako ih je potkačila neka bolest.
Što se tiče crva, to je sasvim tačno, ali to se spolja ne vidi (lako).
Izabrali ste malo nezgodno voće za dokazivanje da se deca ne razumeju u voćarstvo![]()
Кврге = неправилан облик + флекице од неке болести
Подебљано:
Деца не поједоше воће јер је изгледало "неугледно" а то нема никакве везе са разумевањем у воћарство.
Деца навикоше на воће беспрекорног изгледа.
Pa čekajte sad, znači kajsije koje ste nudili deci su izgledale neugledno jer su imale flekice od bolesti? U tom slučaju, sreća pa ih deca nisu pojela.
Ali nevezano sa tim primerom, gde su to deca navikla na to voće besprekornog izgleda, ja kada gledam po marketima i pijacama uglavnom viđam pocrnele banane, flekave jabuke i slične stvari?
Čekaj malo, a šta bi se deci desilo da su pojela takve kajsije?
Ne da sam ih se najela kao dete, a i kasnije, moram priznati, nego pun kamion. I kajsija i jabuka i šljiva i... svega. I lepog i crvljivog i sa vidljivim znacima bolesti ( šta sam ja kao dete znala, ništa )... i evo me živa i zdrava, ponosno koračam četvrtom decenijom života.![]()
vocku koju nece crv necu ni ja![]()
Ма он је изгледа спамер.
И ми се такође разбијасмо као деца таквим воћем.
Čekaj malo, a šta bi se deci desilo da su pojela takve kajsije?
Ne da sam ih se najela kao dete, a i kasnije, moram priznati, nego pun kamion. I kajsija i jabuka i šljiva i... svega. I lepog i crvljivog i sa vidljivim znacima bolesti ( šta sam ja kao dete znala, ništa )... i evo me živa i zdrava, ponosno koračam četvrtom decenijom života.![]()
Baš ništa.
Eto tu smo negde generacijski, a deda mi je za života imao poveliki voćnjak sa pretežno kajsijama i jabukama i kada bi se skupili svi crvi koje sam ja kao dete pojeo u kajsijama bila bi to respektabilna količina.
I opet mi nisu dosadile kajsije, imam i dalje nekoliko drveta u bašti u roditeljskoj kući, i dalje su mi jedno od omiljenog voća.
Opet, i dalje stoji da tvrditi da je svako voće koje nije kvrgavo nezdravo/genetski modifikovano/prskano materijama koje izazivaju naklonost vladajućoj stranci, i da deca (a bogami i mnogi odrasli) mogu da prepoznaju po izgledu prskanu i neprskanu kajsiju je nebuloza.
p.s. obzirom da je tema izrasla u zbirku teorija zavera i neinformisanog naklapanja o prehrambenoj industriji, pretpostavljam da se ja na njoj mogu okarakterisati kao spamer.
Pa čekajte sad, znači kajsije koje ste nudili deci su izgledale neugledno jer su imale flekice od bolesti? U tom slučaju, sreća pa ih deca nisu pojela.
Opet, i dalje stoji da tvrditi da je svako voće koje nije kvrgavo nezdravo/genetski modifikovano/prskano materijama koje izazivaju naklonost vladajućoj stranci, i da deca (a bogami i mnogi odrasli) mogu da prepoznaju po izgledu prskanu i neprskanu kajsiju je nebuloza.
Vidi, sa ovim mogu da se složim. Prevelika se histerija digla oko te hrane, više čovek i ne zna šta je istina i u šta da veruje. I ovo boldovano je ok, svakako da nije svako voće koje nije kvrgavo i crvljovo nezdravo. I to je ok.
Medjutim, ti si rekao i ovo:
evo, boldovala sam deo na koji se moje pitanje odnosilo. Sad kažeš da im nebi bilo apsolutno ništa, a pre si rekao da je sreća što deca nisu pojelaPa mi nije jasno.
Зашто се воће прска?
Da bi se izbegle bolesti i štetočine/paraziti koji bi potencijalno smanjili rod. Ali voće se prskalo i pre 50 godina, samo pretpostavljam da ti preparati tada nisu menjali političku opredeljenost onog ko ga jede.
Е па лепо што си то написао. Значи прскано воће нема тих флекица, зар не?
Чиме се прскало пре 50 година?
Naravno da nisu kvrgave. Kvrgave mogu da budu samo ako ih je potkačila neka bolest.
Što se tiče crva, to je sasvim tačno, ali to se spolja ne vidi (lako).
Izabrali ste malo nezgodno voće za dokazivanje da se deca ne razumeju u voćarstvo![]()
Pa zar zaista mislite da postoji jedna vrsta "flekica" i da prskano voće nikad nema "flekice" a neprskano voće ih uvek ima? Pa kasjija recimo može da dobije "flekice" od malo jače kiše u periodu sazrevanja.Da ne idemo dalje od toga.
Razumem ja da vi niste ni voćar ni zaštitar, ali ipak...
Čime se prskalo pre 50 godina? Stvarima koje su bile mnogo više otrovne i štetne od stvari kojima se danas prska.
Кврге = неправилан облик + флекице од неке болести
Подебљано:
Деца не поједоше воће јер је изгледало "неугледно" а то нема никакве везе са разумевањем у воћарство.
Деца навикоше на воће беспрекорног изгледа.
Шта сад ово значи? О чему ми причамо? Подебљано ми личи на контрадикцију.
Ти изгледа не залазиш на пијаце па не знаш како изгледа воће које се продаје.
Љуска је беспрекорно чиста без икаквих флекица. Како се то постиже?
Neslaganje je usled toga što se nismo u startu sporazumeli oko termina kvrgavo. Tek između ove dve moje poruke ste definisali da se pod kvrgavim smatra i ako ima flekice na sebi. Mene kvrgavo asocira na deformisano van svog prirodnog oblika.
Malo pažljivijim čitanjem mojih postova ste mogli ustanoviti da zalazim na pijace, obzirom da sam skrenuo pažnju da je velik procenat voća na našim pijacama "kvrgavo" (po Vašoj definiciji kvrgavosti). Možda ne idemo na iste pijace.
Naravno ima i voća koje nije "kvrgavo". A upravo poenta cele ove moje priče je da voće koje nije "kvrgavo" nije obavezno postiglo tu svoju "nekvrgavost" tako što je prskano raznim zlim preparatima koje su vatikansko/masonsko/cionistički spletkarosi izmislili da bi nas sve preveli u budizam. Baš kao i što voće koje jeste "kvrgavo" ne mora da znači da je neprskano.
Ili jedna priča iz prakse. Moj kum se bavi povrtarstvom, u startu je imao velike ambicije pa je krenuo u organsku hranu i sve po ps-u, najkvalitetnije seme, sejanje tačno u dan, skupe lampe za rasad, tačno i redovno merenje i održavanje temperature i vlažnosti, bez učešća bilo kakve hemije. Na kraju dobije paprike kao nacrtane, velike, sjajne, pravilne, odličnog ukusa, sočne, po svemu veoma "nekvrgave". Počne da nosi na kvantaš ovde kod nas, već drugog trećeg dana nakupci slabo trzaju niko neće. Pita on o čemu se radi i dobije odgovor "brate niko neće te paprike na pijaci, svi kažu to su neke genetski modifikovane, prskane ko zna čime, čim tako lepo izgledaju".
Sad čovek lepo radi, kupi najjeftinije seme, ne gleda mu poreklo, rokne rasad kad stigne, oprska sa svim i svačim da što manje ima da radi oko nje, dobije na kraju lepe kvrgave papričice, i posao ide, milina.
Значи она деца са почетка приче су инстиктивно осетила да са кајсијама нешто није уреду. Убудуће их водим све на пијацу да процене шта је безбедно за јело.
![]()
![]()
Како твој кум док одгајиваше органску храну излажаше на крај са болестима паприка?
A neverovatno. Pa ja upravo pokušavam od početka priče da kažem da deca ne mogu da procene (pa ni "instiktivno osete") da li je voće prskano ili nije i ako jeste prskano čime je prskano.
Nije naše neslaganje u tome, već u tome što Vi (i ne samo Vi) vizuelno privlačno voće automatski proglašavate nezdravim, jer je "prskano", a ono manje privlačno zdravim, jer je "neprskano".
Dok je bio na poljoprivrednom fakultetu sklopio je dil sa Papom lično, u zamenu da mu sva rodbina do trećeg kolena ubuduće ide unatraške, paprike će mu biti zdrave i prave.