- Poruka
- 23.453
"Монсанто" није никакав тајни клуб, него фирма која се продаје на берзи за 40 еура по деоници.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Inspektori nisu utvrdili ko je kriv za najveći pomor pčela u Apatinu
Blic - Pre 56 minuta
APATIN - Fitosanitarni inspektor Jovan Milankov, koji je obišao pčelinjake na području apatinske opštine, gde je stradalo 1.050 košnica, a šteta se procenjuje na 100.000 evra, u zapisniku je utvrdio da je kod 21 vlasnika pčela došlo masovnog uginuća pčela, a najviše su stradale košnice smeštene u šumi banje "Junaković".
Najveći pomor pčela zabeležen je 12. maja kada je bagrem bio u punom cvatu. Fitosanitarna inspekcija je isključila mogućnost da je do pomora došlo zbog tretiranja ratarskih kultura pesticidima jer u pravcu kretanja pčela nema masovnog cvetanja ratarskih, povrtarskih i voćnih vrsta, one su, naime, precvetale pre nekoliko nedelja, a uljana repica je tek sada krenula u cvetanje.
Nikola Marčeta, šef opštinske inspekcije, isključuje i mogućnost da je do pomora došlo zbog uništavanja krpelja koje se radi svake godine, a pčelari su uvek obaveštavani kada je neophodno da udalje svoje košnice.
Inspektori nisu utvrdili ko je kriv za najveći pomor pčela u Apatinu
Blic - Pre 56 minuta
APATIN - Fitosanitarni inspektor Jovan Milankov, koji je obišao pčelinjake na području apatinske opštine, gde je stradalo 1.050 košnica, a šteta se procenjuje na 100.000 evra, u zapisniku je utvrdio da je kod 21 vlasnika pčela došlo masovnog uginuća pčela, a najviše su stradale košnice smeštene u šumi banje "Junaković".
Najveći pomor pčela zabeležen je 12. maja kada je bagrem bio u punom cvatu. Fitosanitarna inspekcija je isključila mogućnost da je do pomora došlo zbog tretiranja ratarskih kultura pesticidima jer u pravcu kretanja pčela nema masovnog cvetanja ratarskih, povrtarskih i voćnih vrsta, one su, naime, precvetale pre nekoliko nedelja, a uljana repica je tek sada krenula u cvetanje.
Nikola Marčeta, šef opštinske inspekcije, isključuje i mogućnost da je do pomora došlo zbog uništavanja krpelja koje se radi svake godine, a pčelari su uvek obaveštavani kada je neophodno da udalje svoje košnice.
Ja mislim da je to od zaprasivanja iz vazduha koje svakodnevno vrse avioni partnerstva za mir. Truju zemlju, biljke, samim tim i insekte.Mi nismo u Apatinu, nego u Smedrevu. Jesenas smo zazimili 46 košnica. Redovno obilažene, hranjene tokom zime, sve kao i godinama ( decenijama ) unazad. Od proleća, kao i oduvek, krenuo rad oko pčela, ozbiljan kao i uvek. Ovog trenutka života ima u 6 košnica, od čega su 2 u vrlo jadnom stanju. Istina, od ove 4 dobre, dobiće se još dve, pa ćemo uskoro imati 8 košnica, od toga 2 mlade kolonije i 2 stare, ali u jadnom stanju. Podsećam, zazimili smo 46 košnica, u odličnom stanju.
Decenijama se isto radi, decenijama ima gubitaka tokom zime, i to je normalno, ali ovo... Ovo do sada nismo doživeli!
Cini mi se da chemtrailovi uzimaju maha, malo pomalo...
Fasizam na delu i to onaj najgore vrste, podmukao!Truju zemljiste i vodu.
Ja sam vidjao chemtrailse iznad Beograda proteklih nekoliko dana. Mnogi forumasi na krstarici misle da je novi svetski poredak paranoja, nazalost kada se probude bice kasno, treba saseci djavola sada!...ja samo da prijavim da sam po bg ovih dana vidjala mrtve pcele i bas se pitala sta im se desilo
...ja samo da prijavim da sam po bg ovih dana vidjala mrtve pcele i bas se pitala sta im se desilo
WTF ?!?!?
![]()
Urota, bre. Truju vas, mrze vas. Rade vam o glavi.
Odi sad otvorit neku hejtersku temu o Romima, Zidovima, crncima, muslimanima ili Hrvatima da se malo smiris.