- Poruka
- 85.290
Ако те свиње једу концентрате сумњивог садржаја од којих се експрес тове тиме нису много боље од Матијевића.
Barem nema konzervansa i emulgatora u slanini kao sto je sad sasvim normalno ako malo pogledash deklaraciju

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ако те свиње једу концентрате сумњивог садржаја од којих се експрес тове тиме нису много боље од Матијевића.
Da li bi kritičarima bilo teško da citiraju delove sa kojima nisu saglasni?
„Životinjski proizvodi na tržištu mogu da potiču od životinja u čijoj je ishrani bilo i 80 odsto genetski modifikovane hrane. Onda zakon ne nalaže da proizvod mora da se označi kao genetski modifikovan, tako mnogi ne znaju da indirektno dobijamo neželjene elemente u proizvodima. Postoje političke partije koje nas podržavaju u borbi da se izmeni zakon. Kroz vodiče za potrošače obaveštavamo ljude koji proizvodi potiču od životinja koje su uzimale genetski modifikovanu hranu. Proizvođači hrane nisu otvoreni prema nama, jer im nije u interesu da se na tržištu zna šta je u hrani“, objašnjava Sandra Blesin
Mario, Hrvatino, jel' ti izraslo trece oko i nokat na qrcu?Koliko tupis, do sada si vec trebao mutirati...
Ima li neko onaj link sa spiskom srpskih firmi koje su podesile proizvodnju sa ovim belosveckim zakonom o mutantskoj hrani?
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomi...anije_monsanto_u_srbiji.4.html?news_id=11106517/05/2007 | Novi Sad
MK Grupa distributer kompanije Monsanto u Srbiji
http://pressonline.rs/sr/vesti/vest...dao+bih+„Telekom"+i+opet+kupio+deo+NIS-a.htmlUzor mi je Voren Bafet
„MK grupa" je dobro prošla u krizi. Šta je recept?
- Moj uzor u biznisu je američki investitor Voren Bafet. To je čovek koji ima u sedištu firme 23 zaposlenih i to traje godinama. Menadžuje preko 400 milijardi dolara, njegovo lično bogatstvo je oko 60 milijardi i živi u kući u kojoj je živeo pre 35 godina. Njegova filozofija može se svesti u nekoliko rečenica. Gledam da predvidim kako će se kretati vrednost kompanija u budućnosti, da bih mogao blagovremeno poslovno da reagujem. Drugo, bavim se samo onim što dobro razumem. Odatle i njegova opaska o „Majkrosoftu" da u informatiku nikada nije uložio ni dolar jer je ne razume.
http://en.wikipedia.org/wiki/Warren_BuffettIn June 2006, he announced a plan to give away his fortune to charity, with 83% of it going to the Bill & Melinda Gates Foundation.[100] He pledged about the equivalent of 10 million Berkshire Hathaway Class B shares to the Bill & Melinda Gates Foundation (worth approximately US$30.7 billion as of 23 June 2006),[101] making it the largest charitable donation in history, and Buffett one of the leaders of philanthrocapitalism.[102] The foundation will receive 5% of the total donation on an annualised basis each July, beginning in 2006. (Significantly, however, the pledge is conditional upon the foundation's giving away each year, beginning in 2009, an amount that is at least equal to the value of the entire previous year's gift from Buffett, in addition to 5% of the foundation's net assets.) Buffett also will join the board of directors of the Gates Foundation, although he does not plan to be actively involved in the foundation's investments.
http://warrenbuffet101.blogspot.com/2010/08/gates-foundation-invests-in-monsanto.htmlGates Foundation Invests in Monsanto
Last week, a financial website published the Gates Foundation’s investment portfolio, including 500,000 shares of Monsanto stock with an estimated worth of $23.1 million purchased in the second quarter of 2010
http://beginnersinvest.about.com/cs/warrenbuffett/a/aawarrenbio.htmBen Graham - Buffett's Mentor
Ben Graham had become well known during the 1920's. At a time when the rest of the world was approaching the investment arena as a giant game of roulette, he searched for stocks that were so inexpensive they were almost completely devoid of risk. One of his best known calls was the Northern Pipe Line, an oil transportation company managed by the Rockefellers.
Definitivno je tako najbolje ja imam poznanika koji na svom salasu svake godine napravi svinjokolj.Bude cela festa, kuvano vino tamburasi, pomazemo svi oko posla lepo se provedemo i uz put sebi spremimo sve kvalitetno.Sve bude daleko povoljnije nego da se trujemo kod Matijevica i ostalih trovaca.
A zašto misliš da će "VAŠ" sektor biti pošteđen svega toga....Pa vi ste živi dokaz da farmaceutski sektor itekako može biti koristan
Ali bdk. je to što naši ljudi nikako da skapiraju da ovo što je sad izašlo u javnost u vezi tog smrdljivog Matijevića, uopšte nije početak.
Znači ima link iz 2007 (skoro 4 godine) kad je zvanično - u novinama izašlo da je postao distributer (a pitanje kad se to "desilo" nezvanično). Koliko je za 4 godine tog kukuruza pojedeno od strane svinja koje posle mi jedemo, što u prerađenom što u neprerađenom obliku. Koliko soje? Sad u svemu u 90% slučajeva imaš SOJINO ulje (kad ste zadnji put videli sardine u suncokretovom ulju, ja vala nisam odavno) čija je ta soja?
Dajte ljudi! Osvestite se!
A zašto misliš da će "VAŠ" sektor biti pošteđen svega toga....![]()
Ni ja kod Matijevića više ne ulazim!
Nisi mene pitao, al da kazemA gde kupujes ?
Evo počinje i ovde genocid.ČAJ NA RECEPT?!
Četvrtak, 10. Mart, 2011.| Autor: KATARINA MARTIĆ
Lekovito bilje i prirodni dodaci ishrani biće povučeni iz slobodne prodaje ukoliko naša zemlja prihvati preporuke Kodeksa alimentarijusa
Zabraniće nam prirodne lekove?!
Ukoliko prihvatimo preporuke Kodeksa alimentarijusa, lekovito bilje i prirodni dodaci ishrani koji se koriste za sprečavanje bolesti biće povučeni iz slobodne prodaje i mogu se kupovati isključivo na recept! U većini zemalja EU to je rešena stvar, čime će za četiri meseca biti uspostavljena diktatura farmaceutske industrije! Dr Slađana Velkov, koja širom sveta drži predavanja o zdravom životu i pravilnoj ishrani, u izjavi za Kurir naglašava da je to deo direktive usvojene na sednici Kodeksa alimentarijusa 2005. godine.
- Uspostavili su nesavladive prepreke protiv proizvođača prirodnih lekova, zahtevajući da njihovi proizvodi budu licencirani pre prodaje. Za licenciranje samo jedne kulture biljaka u EU potrebno je izdvojiti od 125.000 do 180.000 dolara, a toliki novac sigurno nemaju pojedinci koji se bave uzgajanjem lekovitog bilja - objašnjava dr Velkov. Ona tvrdi da će na taj način licence dobiti samo velike farmaceutske kompanije, koje će potpuno potisnuti pojedince koji se bave prirodnom medicinom.
- Farmaceutske kompanije će tako imati mogućnost da prodaju lekove na bazi lekovitog bilja, ali i da odluče da potpuno prekinu proizvodnju prirodnih dodataka ishrani. Time će ljudi biti prinuđeni da kupuju isključivo farmaceutske medikamente. Prirodne lekove, koje hoće da zabrane, ljudi ne uzimaju jer su bolesni, već ih koriste da ostanu zdravi. Ako se povuku s tržišta, kupci će tražiti druge izvore nabavke, kao npr. internet, gde je veliki rizik da im se ponude proizvodi sumnjivog kvaliteta - objašnjava dr Velkov.
Nisi mene pitao, al da kazem
Meso kupujem u AD Backa, Univereksport..
Nisam znala sve ovo za Matijevica, ali zaista su mi njegove mesare uvek smrdele na crkotine i ne ulazim tamo vec nekih desetak godina, posle jedne zestoke svadje sa kasirkom.....
inace me strasno iritirala ta odvratna, sprdacka i vestacka servilnost osoblja koje je radilo u njegovim mesarama..sad ne znam jesu li se malo popravili po pitanju odnosa sa kupcima, ali ljudi moji, kada me oslovi sa "komsinice" pa se jos iskezi ko blesava, dodje mi samarcinu da joj zalepim!!![]()
Nije ali ako malo bolje obratis paznju, sve deklaracije na proizvodima su polupopunjene, nema zakona koji bi ih kaznjavao po tom pitanju, prelepe ovlaš sa novim nalepnicama... Na nekim proizvodima u maxiju i tempu, menjaju i rok trajanja po nekoliko godina. Sve u svemu, u Srbiji je totalno bezakonje sto se toga tice zadnjih 20 godina![]()