CIVILNO SLUZENJE VOJNOG ROKA PRODUZENO???

Cini mi se da sam vec nesto napisao na ovoj temi, ali me mrzi da pretrazujem jer je 6 ujutro... ne znam cak ni sta sad radim ovde, ali procitao sam nekoliko komentara sa poslednjih stranu-dve i zelim da kazem da mi je puko film i da ovom prilikom psujem svu blizu i dalju rodbinu svima onima koji zele da ukinu civilno sluzenje vojnog roka! Ako zelite da idite, idite i ne jedite g*vna, a ako ste isli odavno pa vam krivo sto niste mogli vi da uzivate kao mi sad, onda umuknite i gonite se negde gde ce da se oslobodite te zavisti!

Cherrish my words, 'cause I have spoken!

jeste ma pametni su ovi lelemudi na civilnom sluzenju , ako kojim slucajem pukne ponovo kod nas ima nas da pozovu a ovi civili ima da ostanu da nam cuvaju kuce i porodice, jadni mi onda , sve to ako dodje do toga u prvr borbene redove, makar ce da odvlace paznju da vojnici mogu da dejstvuju , a i pazite ovako , ja koji sam bio na regularnom sluzenju vojnog roka i na ratistu meni donosi poziv za vojnu vezbu lik koji je na civilnom sluzenju vojnog roka, kakva drskost, malte je tad leteo niz stepenice , ako drzavi treba vojnika onda nek ove sa civilnog uputi u kasarne i resen problem a ne nnas da ponovo zovu , na sta to lici ????????????????

Ha, ma nemaju mesta za toliku vojsku, a sada ce da produzavaju, ja idem u decembru, na razgovoru u vojnom odseku niko nije spominjao produzenje, to je glupost kao i ono sto su rekli da ce se civlka ukinuti skroz, ali ljudi ne razmisljaju, ukidanje civilke je nemoguce dok se ne promeni ustav, a to je ustavom zagarantovano pravo, a sve odluke se donose u skladu sa ustavom. Kuliraj

Ja bi prvi ukinuo civilno sluzenje....

Doduse ukinuo bi i vojno sluzenje....koj ces k.... sa puskom kad ni mozak ne znas da koristis...

Civilno bi ukinuo jer je cista zloupotreba i robovlasnicki tretman drzave, da bolje uglavi kasnije robovlasnicko ponasanje prema coveku , poslusniku, a sa nazivom pro forme, gradjanin...

Znam ovi koji su materijalisti bi ostavili otkup, kao jos jedan vid poreza na nesto , u ovom slucaju 1godisnju slobodu kretanja......

Jos malo pa ce lepse biti ziveti u svedskom zatvoru nego u srbiji slobodan...a mozda je vec lepse...
Stvarno se pitam, da li se za ucinjeno delo nekog tipa sluzi svedski zatvor bez ekstradicije....?
Imas zdravstvenu, psiholosku , telesnu zastitu, a i socijalnu zastitu u takvom zatvoru...

Mislim, logika je ako je moj deda mogao da ore volovima čemu traktori.

Treba da se ukine civilno, takođe i uniformisano služenje vojske. Nek se profesionalizuje već jednom, pa nek ide ko bi da za minimalac skuplja pikavce po kasarni, da mu ne smeta da dajcuje hodnike i može da izdrži 7 sati fizičke obuke dnevno na kurtonkama i drnču. Vojska je još samo jedna parodija u ovoj banana državi, a civilno služenje najodvratniji način da se iskoristi besplatna radna snaga, ili pak odabranima omogući izbegavanje onoga što čeka većinu. Borbena gotovost nam je samo u kurčevitim parolama, a ove prozivate nekog što ne ume da rasklopi pušku. Na jednoj strani plačljivci, na drugoj budale, sve u očin.

Mislim da ako je tvoj otac mogao da sluzi vojsku, i tvoje dede su mogle da sluze vojsku, i ti si fizicki sposoban da je sluzis (zdrav), kad je ne bi sluzio to bi znacilo da:
1. Mislis da su oni budale sto su sluzili vojsku umesto da se izvuku (a moglo je i tad)
2. Imaces nocne more ako ne spavas zagrljen sa svojim plisanim medom.

To je moje misljenje, i nameravam da odsluzim vojsku cim zavrsim fakultet posto sebe ne vidim ni u jednoj od dve gore navedene kategorije.

I da, svi ljudi koje znam da su sluzili vojsku, bilo u JNA ili VJ, iz iste imaju puno lepih uspomena.

Jeste, i svi koje ja znam su bili sa kapetanom na prst u bulju, a kada izađu u grad postroje ribe i karaju sve redom. Jedino lepše iskustvo imaju sa letovanja u kampu, kada dođu strankinje, a svi znamo kakve su one, je li tako...

Vojska je smejurija, iako jesam za služenje, ali u nekoj ozbiljnoj formaciji, a ne u neuspeloj parodiji. I zato ne treba iskorišćavati ljude koji ne žele da učestvuju u istom: siguran sam da bi se našlo sasvim dovoljno ornih regruta i da nije obavezna. Te i da ne treba da bude.

Mislim da ako je tvoj otac mogao da sluzi vojsku, i tvoje dede su mogle da sluze vojsku, i ti si fizicki sposoban da je sluzis (zdrav), kad je ne bi sluzio to bi znacilo da:
1. Mislis da su oni budale sto su sluzili vojsku umesto da se izvuku (a moglo je i tad)
2. Imaces nocne more ako ne spavas zagrljen sa svojim plisanim medom.

To je moje misljenje, i nameravam da odsluzim vojsku cim zavrsim fakultet posto sebe ne vidim ni u jednoj od dve gore navedene kategorije.

I da, svi ljudi koje znam da su sluzili vojsku, bilo u JNA ili VJ, iz iste imaju puno lepih uspomena.

Vojsku treba ukinuti, totalno,
upropascava mlade ljude, a starima nije od koristi,
jedino onima okorelima za vojskom bi trebalo natovariti nekoliko godina sluzenja,
da malo odrastu uz vojno maltretiranje,
kad vec drugacije ne mogu.:roll:

Најављивали су нови закон о цивилном служењу војног рока, који би предвиђао строже контроле, немогућнос коришћења војних здравствених установа (као да се сада убио од коришћења истих), итд, али мислим да од тога нема ништа, јер их није брига, једноставно... Све је то чиста гротеска и агонија

Ja zaista nisam imao snage da procitam bas sve postove,ali iz ovih koje sam procitao shvatio sam da ti nisi `muskarac` ako ne sluzis vojsku,naravno sa oruzjem redovno i sto vise godina?!?!?Pa ne znam,iskreno bas mi i ne deluje kao da buducnost vapi za takvima,vec za intelektualcima koji ce svoje zivote posvetiti,pored porodice,intelektualnim usavrsavanjem.Nekako se prica da ko ne ode u vojsku taj je homoseksualac,u najmanju ruku,ali meni se cini da je samo dovoljno zreo da zna sta zeli u zivotu odnosno sta ne zeli.Ja iskreno nemam bas vremena da svoj kratak zivot trosim na takvu besmislicu kao sto je vojska,zelim da zavrsim studije,upisem master,doktorat,zaposlim se...Ko voli blato,smrad,muskarce,puske,izivljavanje neka ide u placenu vojku(jednog dana daj Boze) i lepo svima.Ljudi zaista mislite da se patriotizam meri time da li ti ides u vojsku,mrzis Albance,Hrvate,i sve druge ne srbe?!O Boze,nije ni cudo sto nam je drzava takva....I dajem svoj glas za ukidanje vojske,i uvodjenje profesionalne,placene vojske.

Ja zaista nisam imao snage da procitam bas sve postove,ali iz ovih koje sam procitao shvatio sam da ti nisi `muskarac` ako ne sluzis vojsku,naravno sa oruzjem redovno i sto vise godina?!?!?Pa ne znam,iskreno bas mi i ne deluje kao da buducnost vapi za takvima,vec za intelektualcima koji ce svoje zivote posvetiti,pored porodice,intelektualnim usavrsavanjem.Nekako se prica da ko ne ode u vojsku taj je homoseksualac,u najmanju ruku,ali meni se cini da je samo dovoljno zreo da zna sta zeli u zivotu odnosno sta ne zeli.Ja iskreno nemam bas vremena da svoj kratak zivot trosim na takvu besmislicu kao sto je vojska,zelim da zavrsim studije,upisem master,doktorat,zaposlim se...Ko voli blato,smrad,muskarce,puske,izivljavanje neka ide u placenu vojku(jednog dana daj Boze) i lepo svima.Ljudi zaista mislite da se patriotizam meri time da li ti ides u vojsku,mrzis Albance,Hrvate,i sve druge ne srbe?!O Boze,nije ni cudo sto nam je drzava takva....I dajem svoj glas za ukidanje vojske,i uvodjenje profesionalne,placene vojske.

Ово о чему ти причаш нису никакви интелектуалци него сека-персе.
Прави интелектуалац има и да бије и да рачуна, све сходно одговарајућој ситуацији. :mrgreen:

Ето, баш овако.

82963089.jpg

Ово о чему ти причаш нису никакви интелектуалци него сека-персе.
Прави интелектуалац има и да бије и да рачуна, све сходно одговарајућој ситуацији. :mrgreen:

Potpuno se slazem sa ovim recima! Mnogo se ljudi sada nesto prave pametni i misle da su oni previse "intelektualci" da bi sluzili vojsku. U stvari to su seka-perse (da ne kazem tezu rec), a glupo im je da to priznaju nego sad koriste druge argumente. I ja planiram da zavrsim fakultet u roku i onda trazim posao u inostranstvu, ali bi prvo da odsluzim vojsku zato sto smatram da je to jedno zivotno iskustvo koje treba steci.
Ni ja ne volim nase politicare, stavise mislim da su sv *****, ali mislis da ih iko u nasoj drzavi voli, pa opet dosta ljudi sluzi vojsku. Mislis da si ti nesto bolji od njih? Da li se plasis da ce te "neintelektualni" ljudi maltretirati u vojsci zato sto si umislio da si bolji od njih?
Kakvo vojno maltretiranje? Da li mislite na fizicke aktivnosti? Muka mi je ljudi koji misle da su najpametniji na svetu, a ne mogu da urade 10 sklekova i pretrce kilometar, a onda pametuju kako vojsku treba ukinuti jer je beskorisna.
I na kraju ce raditi neki kancelarijski posao i imati pristojnu platu i mislice kako su postigli sve u zivotu... I takvi ljudi ce da odgajaju decu kojoj ce u glavu da utuve isto misljenje. I imacemo drzavu koju moze da napadne i osvoji jedna Albanija.

• Podržavam
Reactions: DJM
Potpuno se slazem sa ovim recima! Mnogo se ljudi sada nesto prave pametni i misle da su oni previse "intelektualci" da bi sluzili vojsku. U stvari to su seka-perse (da ne kazem tezu rec), a glupo im je da to priznaju nego sad koriste druge argumente. I ja planiram da zavrsim fakultet u roku i onda trazim posao u inostranstvu, ali bi prvo da odsluzim vojsku zato sto smatram da je to jedno zivotno iskustvo koje treba steci.
Ni ja ne volim nase politicare, stavise mislim da su sv *****, ali mislis da ih iko u nasoj drzavi voli, pa opet dosta ljudi sluzi vojsku. Mislis da si ti nesto bolji od njih? Da li se plasis da ce te "neintelektualni" ljudi maltretirati u vojsci zato sto si umislio da si bolji od njih?
Kakvo vojno maltretiranje? Da li mislite na fizicke aktivnosti? Muka mi je ljudi koji misle da su najpametniji na svetu, a ne mogu da urade 10 sklekova i pretrce kilometar, a onda pametuju kako vojsku treba ukinuti jer je beskorisna.
I na kraju ce raditi neki kancelarijski posao i imati pristojnu platu i mislice kako su postigli sve u zivotu... I takvi ljudi ce da odgajaju decu kojoj ce u glavu da utuve isto misljenje. I imacemo drzavu koju moze da napadne i osvoji jedna Albanija.

Сека персе, али свако на свој начин. Људи који се одлуче за цивилно, или они који ће у војску па после у иностранство(да не кажем побегну).

У вези са физичким активностима, исте се могу радити и у спортском савезу или теретани. Посебно су ми занимљиви они који су војску одслужили пре двадесетак година, и даље сматрају да је то нешто свето и једини успех у њиховом животу, а данас не могу да потрче ни двадесетак метара. Умни рад је физички неиздржив :mrgreen:

Наравно да ћу детету усађивати жељу за знањем, радом и усавршавањем, а не да му препричавам догодовштине из војске, копање ровова и слично.

Сагласан са ставом да нас може чак и Албанија освојити ако то жели, јер ратове не воде људи, него политика. Људи су само колатерална штета, материјал за статистичке податке о погинулим и несталим.

Pobeci iz ovakve zemlje kakva je nasa sada nije sramota. To je kao da pobegnes sa broda koji tone. Drzava u kojoj kriminal vlada u tolikoj meri da kao posten covek tesko da mozes ista ozbiljno da postignes.

Ponovicu da mislim da je vojska jedno veliko i dobro zivotno iskustvo koje treba steci jer te svako novo iskustvo cini boljim covekom. I to je obaveza svih nas uvek bila, ovo civilno je smejurija. Deci treba usaditi pored zelje za radom i svime sto si rekao i svest o tome da ne treba izbegavati obaveze.

A sta je lose u kopanju rovova? Da li mislis da si ti prevse intelektualac da bi zuljao ruke lopatom? Mislis da to treba da rade samo neintelektualci? (ovim se obracam svima koji misle da vojsku ne treba sluziti)
Pored toga sto mislim da je obuka sa oruzjem korisna i pojacava borbenu spremnost stanovnistva (ajde da vidimo da li bi neko pokorio izrael, cak i kad bi njihova vojska bila porazena), mislim i da je dobra stvar kod vojske to sto su svi na istom nivou, covek sa osnovnom skolom kao i covek sa fakultetom. Tu se vidi ko je kakav covek i kako se snalazi, bez mame i tate, i bez diplome koja ce mu dati prednost nad ostalima.

A fizicka spremnost dodje i prodje, ali neki ljudi se plase napora jer misle da ce se razboleti ako dobiju upalu misica. Oni sto bi im vojska najvise koristila izbecice je.

Al sam se raspisao.

Ne slazem se da covak bilo kako sazreva u vojsci.
Osim sto ga se programira u poslusnog robota, koji ce sve uraditi bez pogovora kad komandant naredi, druge 'koristi' od vojske nema.
A kad nema ratovanja, komandant ce naredjivati sta mu padne na um, samo da bi maltretirao vojnike,
i neko to naziva efikasnim nacinom sazrevanja.

Ne slazem se da covak bilo kako sazreva u vojsci.
Osim sto ga se programira u poslusnog robota, koji ce sve uraditi bez pogovora kad komandant naredi, druge 'koristi' od vojske nema.
A kad nema ratovanja, komandant ce naredjivati sta mu padne na um, samo da bi maltretirao vojnike,
i neko to naziva efikasnim nacinom sazrevanja.

Па војска ти није гомила надрогираних хипика.

Зна се врло добро чему служи и како функционише.

romanlegion2.jpg

Što se toga tiče, čisti se lišće i u vojsci. U stvari, 90% vojske ima neku obuku samo reda radi, a ostatak roka piči straže, požarstva, čisti kasarnu ili prepakuje magacine (da se ne uhvati paučina, nema VJ para za pajalice pa idu linijom manjeg otpora). Ipak, nauči s enešto, i steknu se iskustva, ali ne takva kakvim se nadate; i sazri čovek, ali kada prođu godine život te nauči to isto iz nekog drugog ugla i shvatiš koliko je besmisleno i bezpotrebno terati ljude. Zato sam protiv služenja, iako bih otišao i da nisam morao (sam sam to obavio odmah nakon srednje, otišao u odsek, napisao molbu i odslužio). Mada ste mi simpatični sa tim idealizovanjem da se moram zekiti, ali me takođe iznervira svako omalovažavanje ljudi koji ne žele da se izmotavaju.

Mada ste mi simpatični sa tim idealizovanjem da se moram zekiti, ali me takođe iznervira svako omalovažavanje ljudi koji ne žele da se izmotavaju.

Добро ајд'... Нека буде како кажеш. Али, без обзира на све то, моји принципи су потпуно другачији. Хбг, сто људи, сто ћуди. :)

Нека хвала. Ипак бих више волео да се „разочарам“, него да се „усрећим“ чишћењем лишћа. :)

Pa tek ćeš lišće čistiti u uniformi :mrgreen:
Au ***. koliko vi nemate predstavu kako izgleda služiti narodu u vojsci.

Metla,džoger,lopata pa tek onda m-70 ab2.To vam je redosled po učestalosti korišćenja oruđa tokom službe.To je naravno gospodska varijanta za ćate,kurire,sanitetlije i sl.U klasičnoj prašinarskoj ide prvo lopata :D

Back