Citroen C6

68Charger440:
Mnogo je kume. 48,000 eura je oko $57,000. Ja za te pare ovde u USA mogu kupiti Cadillac CTS-V (luksuzni sedan sa 4 vrata i 400 hp motorom) ili bilo koji luksuzni SUV (Cadillac Escalade, Lincoln Navigator ...).

cadillac_ctsv_sedan_2006_385x192.jpg

Ovaj Cadilac izgleda kao da su ga pravili Japanci.

68Charger440:
200 hp je malo za luksuzno auto, bez obzira dali ziveo u Evropi, Americi ili na nekom trecem kontinentu. U protivnom BMW sigurno nebi stavljao 333 hp u M3 (ista klasa auta) nego bo koristio nesto manje.Slicna situacija je i sa Audi A6, Mercedes E-Class, Jaguar S-Type ... Zar je moguce da sve navedene firme preteruju sa snagom a Citroen drzi bas onako realno?

Licno nemam nista protiv Citroena, ali sam gore naveo razloge zasto C6 nikad nebi kupio. Snaga motora je najmanji problem, ali je cena najveci. Koliko god vi tvrdili da cena neigra ulogu - cena igra najvecu ulogu. Cena odredjuje prodaju, cena odredjuje koja klasa ljudi ce kupovati to auto i cena u mnogo slucaja odlucuje generalno misljenje o autu.

Snaga od 200KS je mala?
Znas li ti sta pricas?
Da napomenem da 3.0i V6 nema 200 ks vec 215 ks
Neces valjda da mi kazes da si toliko dobar vozac da redovno u saobracaju za sta ti sluzi auto u 99% koristis svu njegovu snagu.
Sdruge strane koliko ja znam ogranicenja brzine u SAD su rigorozna i retke su deonice gde se sme prekoraciti 60mp/h, tako da tvoje i Hemi-evo davljenje sa 500-600KS je obicna glupost.
Auto koji ima max. brzinu 230km/h je tebi slab?
Reci mi kad si zadnji put vozio brze od 60mp/h, da ne pricam o 100-150mp/h
Samo da pomislis da se provozas sa 100-150mp/h panduri bi te jurili kao da si Bin Laden.
OK cenim to sto vrlo dobro poznajes americku auto industriju, ali nemoj sve nas ubedjivati da su najbolji. Ima jos ljudi koji znaju po nesto. Uostalom Evropljani su i izmislili automobile i dan danas ih prave najbolje.

68Charger440:
Ako je tako onda nevidim razlog zasto uopste C6 postoji. Imace svoju prodaju, ali ce je uzimati od drugih Citroenovih auta. Znaci na kraju Citroen nece biti ni u plusu ni u minusu.

Imali su Amerikanci slicnih slucajeva. Na primer '77 i '78 Ford Thunderbird se prodavao u velikim serijama (preko 300,000 primeraka godisnje), ali on nije nista pozitivno doneo Fordu jer je "krao" prodaju od auta kao sto su Ford Granada i Ford Mustang. Zato ga je Ford zamenio veoma brzo (posle samo 3 godine proizvodnje) sa manjim modelom koji bi bio konkurent Japancima.

Zato nevidim poentu zasto bi neko predstavljao auto samo da zadovolji svoje kupce. Nema nista pozitivno od toga (doduse ni negativno). Zato sve kompanije danas kada predstavljaju novo vozilo imaju cilj da preuzmu trziste od nekog drugog.

Pa nije,ti sad napravi da neko ko bi recimo kupio C2 (koji kosta 10.000) sad ce kupiti C6 (koji kosta 50.000) pa kao nece C2.
To nema veze jedno sa drugim C6 je nesto posebno vrh ponude,elegancija,razumes nema konkurenciju ni po ceni ni po cemu u ostalim Citroen modelima.Ostalo su relativno obicni automobili ali C6 je i zamisljen tako da bude poseban za posebne kupce.

Hm mnogiovde vuku na svoju stranu!
Prvo odgovor na pitanje odakle mi novac!Radim i zaradjujem dovoljno auto je uzet na lizing i nije bar placen!Pre citroena sam vozio alfu crosswagon a pre nje lanchiu Thersis!Znaci nisam ljubitelj nemacke auto industrije doduse jos uvek posedujem bmw cabrio ali to je bio poklon od moje bivse zene zato jos uvek se dvoumim dali da ga zadrzim ili prodam!
Inace sto se snage tice c6 je sve samo ne nejak!Za relacije koje ja vozim je savrsen.Trosi umereno sto je jako bitno jer je benzin izuzetno skup.porez je prihvatljiv a i osuguranje vozila.Inace neko rece franzuzi nemaju jaci motor od 215 ks.Sacekajmo novi pezo 609 u njega ce biti ugradjen novi psa v12 motor.Inace motori psa konzorcijuma se ugradjuju sem u forda jos i u bmw pa dragi moji amerikanci dokaz da se francusko srce prodaje i u americi!
Inace c6 nije jeftin ali nije ni skup za sve sto pruza.Od aktivne zastite preko hidropneumatskog ogibljenja savrsenog dizajna savremenih sistema rus park filtera koji mnogi nemci jos uvek nemaju 13 vazdusnih jastuka i zavesa i mnogih drugih.
Njega covek treba voleti to je sve od svog vozaca vise nista netrazi.On nije mercedes i to nikada i nece biti jos manje jaguar citroen je pionir u svakom pogledu koga drugi samo prate

Bustura:
Inace motori psa konzorcijuma se ugradjuju sem u forda jos i u bmw pa dragi moji amerikanci dokaz da se francusko srce prodaje i u americi!

malo teze....PSA Grupacija i Ford ( ali Europe ) su jos davno sklopili ugovor o razvijanju 2,7 V6 Dizel motora koji vec idei u 407, 607, Galaxy, X Type i jos neke modele.... Dobar motor, vozio sam ga i nemam zamerke ali malo teze da ce da dodje u ameriku....polako sa informacijama... :wink:

SAMARA:
Snaga od 200KS je mala?
Znas li ti sta pricas?
Da napomenem da 3.0i V6 nema 200 ks vec 215 ks
Neces valjda da mi kazes da si toliko dobar vozac da redovno u saobracaju za sta ti sluzi auto u 99% koristis svu njegovu snagu.
Sdruge strane koliko ja znam ogranicenja brzine u SAD su rigorozna i retke su deonice gde se sme prekoraciti 60mp/h, tako da tvoje i Hemi-evo davljenje sa 500-600KS je obicna glupost.
Auto koji ima max. brzinu 230km/h je tebi slab?
Reci mi kad si zadnji put vozio brze od 60mp/h, da ne pricam o 100-150mp/h
Samo da pomislis da se provozas sa 100-150mp/h panduri bi te jurili kao da si Bin Laden.
OK cenim to sto vrlo dobro poznajes americku auto industriju, ali nemoj sve nas ubedjivati da su najbolji. Ima jos ljudi koji znaju po nesto. Uostalom Evropljani su i izmislili automobile i dan danas ih prave najbolje.

Kakve veze top speed ima sa brojem konja? 100+ mph moze ici i Honda Civic sa 140 hp i Chevrolet Corvette sa 505 hp.
Za auto sa tolikom cenom 200 hp je jako malo. Toliko skoro hp ima moj Mustang koji je skoro 4 puta jeftiniji.

Neces ti to nikada shvatiti, ne ide to tebi horsi. Mnogo si se poistovetio sa bledolikima tamo koji ne respektuju nista. Inace porediti mustanga sa C6 je smesno i pokazuje tvoju ogranicenost.

OK i ? Cilj toga sto sam rekao je da kazem da auti koji su 4 puta jeftiniji imaju skoro isti broj hp kao i C6. Spomenuo sam i ranije koliko hp imaju pravi konkurenti (5-Series, A6, E-Class).

Sta im vredi tolika snaga, jel imaju priliku da se voze svaki dan punim gasom? Jesi ti nekada vozio bilo koji auto sa tim motorom? Nemoj te decije price jace je bolje, nije uvek bolje, pocinjes da smaras sa tim stvarima.

Motor je 3.0L V6 sa 210 hp. Od mog caleta auto ima 3.5L V6 sa 214 hp, znaci malo mocniji. Jeste, dovoljno je mocan da povuce onoliko auto (po velicini slican kao i C6, neznam koliko je C6 tezak, nisam uspeo naci na internetu, ali je tezak minimum 3,500+ pounda). Ali kad onda sednes u auto iste velicine, ali sa 300+ hp, razlika se i te kako primeti. Cak je i bolji osecaj voziti SUV ili Pickup sa 300 hp nego malo auto sa 210 hp. Licno iskustvo.

Nisam te to pitao, pitao sam te o konkretno motoru iz C6. Ja sam vozio 406 sa tim motorom, tacnije isti motor ali malo stariji i ima 190 konja. Ide mnogo dobro, a za grupu kupaca kojoj je namenjen ide i predobro.

A kad uporedjujete motore i automobile koliko vidim ne uzimate u obzir potrosnju sto je vrlo bitan faktor kao i ubrzanje...

Koliko sam cuo ovaj citroen trosi sa benzinskim motorom 16,3 8,2 11,2 a sa dizel motorom 12 6,8 8,7 sto i nije tako malo ali daleko nize nego americki tzv. muscule cars.

Ubrzanje od 0-100kmph je sa benzinskim motorom 9,4s a sa dizel 8,9s.

Po meni je svakako favorit dizel agregat koji je 2,7l 208hp 441Nm, dok benzinac ima 3l 215hp 290Nm

Po duzini rekao bi da su identicne velicine, ali kao sto sam gore rekao, nisam uspeo da nadjem koliko je C6 tezak.
Menjac je 4 brzine automatik i 4 brzine manual, znaci auto dolazi sa oba menjaca i mozes da biras.

1997%20Dodge%20Intrepid%20Red.jpg

A vozio sam jednom i noviji model (isto auto samo novija generacija). Taj je imao 3.2L V6 sa 222 hp.

2001_Dodge_Intrepid-sm.jpg

Back