Citroen C3 1.2 puretech mali servis

C3 je idealan dosta veliki gepek, velika kabina, za put smo mi najmili kofer krovni. Sedišta su jeezivo tvrda najbolje da probaš neki pa razmisli. Trap je ko golf.

Većina na oglasu su benzinci.

Odličan je za grad, ima asistenciju za kretanje na uzbrdici i ono najvažnije - ceo je u plastikama i ako ga zapneš negde ništa se ne vidi. To žene obožavaju.

Ali kod benzinca katastrofa potrošnja 10-12 litara po gradu. Ulje popije litar dok se okreneš.

Poslednja izmena:
Ali kod benzinca katastrofa potrošnja 10-12 litara po gradu. Ulje popije litar dok se okreneš.
taj sto si ti vozio je bio falican, da ne kupuje isti ako naleti na kosku... i znas sta mi jos nije jasno? toliko ulja da trosi, i ti da ne vidis gde ga izbacuje, to mora da smrdi negde, i da se vidi golim okom, sa baterijom se osvetli i vidi se
ili sto nisi sipao

Find engine oil leak cheaply & effectively using a UV dye detector!

Odličan je za grad, ima asistenciju za kretanje na uzbrdici
ima i bez ruku da se vozi, lane assist

Poslednja izmena:
a kako to nisu dobri? turbo ako imaju, eno ona duletova kia ceed na primer, 1,6crdi 2019?
kako je to meni td bio dobar pre 20 godina za beograd, malo sam cadjio, ali sta sad, a noviji ne valjaju odjednom?
Dizelasi nisu za grad, jer sve zivo se zacepi vremenom, zaboravljas da svi imaju FAP, EGR, ADblue.....on trazi noviji auto a oni sve to imaju i vise od toga.
Imaju i benzinci ali ni oni nisu bas dobri za te kratke voznje, pa ti sad onda vidi sta je najbolje...atmosfera.

Po meni treba traziti motor koji moze da se vozi normalno ali kad treba da se pretice ili nesto da se stisne da poleti, da izvuce bez problema ....a ne kupis motor sa olaksanom radilicom koji non stop trazi da se gazi i ima prejake obrtne momente i to normalno srce gorivo ko blesavo, to je dobro za staze i obicno ti auti su tvrdji na vesanje.

E sad ti manji dizelasi su ok zbog turbine ali opet obrni okreni su skupi za odrzavanje u odnosu na starije generacije, a ovi noviji benzinci sa turbinama su generalno lose konstruisani, doduse FAP, katalizator, EGR....duze traje u odnosu na dizel motore a opet ni oni ne trpe krate voznje i mrcvarenja.

Namerno tako prave i komplikuju da bi ljudi kupovali elektricna vozila, ali to je sve zbog propisa mislim pogotovo na ove urbane voznje i ljude koji se tu najvise krecu.I opet posto je plin najjeftinije gorivo ne forsira se ugradnja tih uredjaja, a sad skoro svi motori imaju direktno ubrizgavanje pa i vecina tih motora lose podnosi plin tako su konstruisani ili da sama ugradnja plina bude bas skuplja u odnosu na standardnu ugradnju.....nikako nije pristalo.

taj sto si ti vozio je bio falican, da ne kupuje isti ako naleti na kosku... i znas sta mi jos nije jasno? toliko ulja da trosi, i ti da ne vidis gde ga izbacuje, to mora da smrdi negde, i da se vidi golim okom, sa baterijom se osvetli i vidi se
ili sto nisi sipao

Find engine oil leak cheaply & effectively using a UV dye detector!

ima i bez ruku da se vozi, lane assist
Lane assist je glupost samo svira kada se primakneš liniji moraš ti da držiš volan ne vraća sam.

Ne troši toliko ulje po gradu ali kada izađeš na auto put odmah popije - dakle spali. Motor suv ko barut pregledan u ovlašćenom gde je i održavan. To su te mikrovibracije koje su najveći i nerešiv probl.

Lane assist je glupost samo svira kada se primakneš liniji moraš ti da držiš volan ne vraća sam.
da, to vise smeta onome ko misli da gazi linije, ja sam to iskljucio, nego sam procitao negde u ovim oglasima hands free, ali to je tek avantura, lavab volan, i skrece, ali te i opominje da vratis ruke na volan, pa se sam iskljuci kod subarua
Ne troši toliko ulje po gradu ali kada izađeš na auto put odmah popije - dakle spali. Motor suv ko barut pregledan u ovlašćenom gde je i održavan. To su te mikrovibracije koje su najveći i nerešiv probl.
mozda za francuze, ali ameri ubacuju trocilindrase 1,2 i 1,3 t, i to u kompaktne SUV, znaci za klasu veci od subcompact-nih kao sto je trax, evo ti pa vidi trailblazer je pristojne velicine, nije prdavac, ostavio sam vec lnk ovde https://forum.krstarica.com/threads/citroen-c3-1-2-puretech-mali-servis.992642/post-51473051

Vozimo neko vreme ovaj citroen kupljen nov u centru boban koji od prvog dana troši ulje litar na 3000 km dakle dospe se oko 3-4 litra novog ulja za godinu dana. Ima li uopšte potrebe menjati ulje na ovom motoru sobzirom da je stalno novo ulje u motoru?!?? Po meni bi trebalo menjati samo filter ulja svakih 30.000km jer je i on čist zahvaljujući uvek novom ulju u motoru.

Gde odlazi ovo silno ulje? Ništa ne curi.
Motor ga sagoreva, moj Hundai je pri kraju gubio litru na svakih 1000 km, ako bi ga zgazio na putu jos i vise. Kod ovih novih motora mogu da sagorevaju ulje a da uopste ne dime. Ni kada bih ga hladnog upalio nije imao nikakav dim na auspuhu, beo, crn, plavi, bukvalno nista, a opet je goreo ulje kao Trabant.

Motor ga sagoreva, moj Hundai je pri kraju gubio litru na svakih 1000 km, ako bi ga zgazio na putu jos i vise. Kod ovih novih motora mogu da sagorevaju ulje a da uopste ne dime. Ni kada bih ga hladnog upalio nije imao nikakav dim na auspuhu, beo, crn, plavi, bukvalno nista, a opet je goreo ulje kao Trabant.
i svapski isto, citam ja, treba vas u eu jos u zdravu pamet,,, pa da trabant je svapski ddr

Back