Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Lažna nadanja prekrivena mnoštvom riječi, koje, kao kroz oluju, traže prolaz ka sreći, paraju uši svakog prolaznika koji je primoran, htio on ili ne, da hoda kroz taj nesklad koji užasno zvuči. A kada oluja prođe i sve izgleda kao da harmonija ima glavnu ulogu u prostranstvu koje nas okružuje i kada se sve riječi slože u rečenice, sudbina se umiješa, a misli i osjećanja postanu robovi neke nove, neočekivane oluje."

Ibrahim Osmanbašić

Zato sto bezite od sebe, zato ste i sami!!!

- - - - - - - - - -

Nemojte zaboraviti svoju prošlost.
Neka vam služi kao pouka.
Ne otpisujte ljude, otpišite ono neljudsko u njima...
Setite se... Sudbinu često sretneš na putu koji želiš da zaobiđeš...

Uhvatim se za coveka, pa se cudim sto potonem!

- - - - - - - - - -

Ljudi najmanje paze na osećanja onih ljudi koji su uz njih. Ne obraćaju pažnju na svoje ponašanje i tako lome srca, i najčešće kasno shvate šta rade.

Ljudi pate od datuma. A datumi su nebitni ako ljudi nisu vredni sećanja. Neki nažalost, posle svega, nisu. Ne bole datumi, ne bole prva svitanja. Bole iluzije, prazne reči. I prava lica. Prava lica onih koje smo voleli

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.
Charlie Chaplin

citljubavzene.jpg

Tokom verske istorije bili smo uverаvаni od verskih vođа dа аko izvodimo određene obrede, ponаvljаmo izvesne molitve ili mаntre, potčinimo se izvesnim obrаscimа, suzbijemo nаše želje, kontrolišemo nаše misli, potisnemo nаše strаsti, ogrаničimo nаše аpetite i uzdržimo se od popuštаnjа polu, mi ćemo, nаkon dovoljno mučenjа umа i telа, pronаći nešto izа ovog mаlog životа. I to je ono što su milioni tаkozvаnih religioznih ljudi činili vekovimа, bilo u osаmljenosti, otišаvši u pustinju, plаninu ili pećinu ili lutаjući od selа do selа sа prosjаčkom zdelom, ili u grupu, pridruživši se mаnаstiru, sileći svoje umove dа se potčine utvrđenom obrаscu. Ali mučen um, slomljen um, um koji hoće dа pobegne od čitаve zbrke, koji je porekаo spoljаšnji svet i otupeo od discipline i potčinjаvаnjа – tаkаv um, koliko god dugo trаgаo, nаći će sаmo u sklаdu sа svojom iskrivljenošću ! ...
DŽidu Krišnаmurti

U današnjem svetu, koji je carstvo iluzija, željno grabimo za osloncima i temeljima.Ali nema drugih, sem poštenog postupanja, i strogog isključenja svake neiskrenosti i obmane. Ma kakve igre da drugi igraju s nama, mi sami sa sobom ne treba nikakvu igru da igramo; sami pred sobom moramo ostajati najpošteniji, najsitniji i najistinitiji ! …
Ralf Valdo Emerson

ImageProxy.mvc
Volite životinje... njima je Bog dao klicu misli i tihu radost.Nemojte im je narušavati i remetiti, ne mučite ih, ne oduzimajte im radost, ne protivite se misli Božijoj.
Čoveče, ne uznosi se, ne misli da si bolji od životinje: one su bezgrešne, a ti, sa svojim veličanstvom, ti samo gnojiš zemlju svojom pojavom, na njoj trag svoj gnojni ostavljaš posle sebe, - i to, avaj, skoro svaki, svaki između nas ! ...
:heart::klap:
A.P.Gouthey

Mi smo promatrači. Mi smo svest. Nismo objekti. Nismo čvrsti. Mi smo neizmerni. Svet objekata i čvrstoće, samo je sredstvo da se naš život na Zemlji učini jednostavnijim. To je samo opis koji je stvoren da bi nam pomogao. Mi, ili tačnije, naš razum, zaboravljamo da je opis samo opis, pa tako svoju celovitost zapetljamo u kobni krug... iz kojega se za života retko ko izvuče ! ...
Don Huan (učitelj Kastanede)

Kаko zа sаmo mаlo vremenа veliki i nаdmeni ljudi mogu postаti tаko mаli
i kаko tаko mаli i neprimjetni mogu postаti veliki. Zаprаvo, ti mаli i neprimjetni
ljudi ne postаju veliki, oni su oduvijek tаkvi, sаmo se od gomile korovа ne ističu
dok gа netko sličаn njimа, ne posječe.

Slаvišа Pavlović

Ne… Nismo mi bili ljubavnici… Nikad… Samo smo se ponekad malo gledali, kad nas nisu gledali… I to je sve… Oboje smo nosili na lančiću po polovinu jedne davno polomljene tajne, ali nismo pokušavali da je sastavimo, ko zna zašto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back