Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Muškarac koji je uspeo u životu. To je čovek koji može zaraditi više nego što njegova žena može potrošiti. Žena koja je uspela u životiu to je žena kojoj je uspelo u životu da nađe takva muža.
S. Guitrry

Istina nije u skladu sa našom prirodom, zabluda jeste, i to iz jednog vrlo jednostavnog razloga: istina zahteva da priznajemo svoju ograničenost, zabluda nam laska da smo na ovaj ili onaj način neograničeni.
Gete

Žena je stvorena iz muškog rebra.
Ne iz stopala po kojem se hoda.
Ne iz glave, da bude nadmoćna.
Nego iz muškog rebra… da bude jednaka.

Ispod ruke, da bude zaštićena…
i sa strane srca, da bude ljubljena...

hebrejski Talmud

Pravda, to je dobro dobrom, zlo zlu; život istinitom i plemenitom, smrt lažnom i nevaljalom, od pravde napreduje ono što jedobro lepo i plemenito, od pravde propada ono što je zlo, nevaljalo i gadno.
B. Knežević

Kada započnem svoje delo, koncentisan sam na očuvanje vitalnih moći.
Um oslobađam svih misli dok se ne pretvori u mirno jezero.
Nakon tri dana sve misli o nagradama koje očekujem, iščezavaju.
Posle pet dana nesvestan sam svake slave koja bi me mogla zateći.
Kada prođe sedam dana, prestajem da budem svestan svoga tela.
U šumu odlazim onda kada svi uznemiravajući elementi koji dolaze spolja iščezavaju,
i moja veština postaje moja koncentracija. Prikaže mi se pogodno drvo
u željenom obliku, i ja krenem da stvorim ono što vidim okom svoga uma.
Moje se prirodne sposobnosti usklađuju sa prirodom drveta.
Ono čemu se pripisuje nadljudsko poreklo, za svoje posojanje ima da zahvali samo ovome,

„Свет не представља шифровани рукопис који тек морамо одгонетнути: не, свет је пре лист папира на који морамо издиктирати своје поруке.“ Карл Јасперс

"Бајку ваља слушати увече, или ноћу, у зачараној тами која скида са ствари познати и једнозначни изглед и придаје им нови лик, неочекиван и тајанствен." Иван Иљин

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back