Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Проклет човек који се узда у човека!" Пророк Јеремија
"Можда се сав циљ на земљи, којем човечанство тежи, и састоји тек у овој беспрекидности постизања, друкчије речено, у самом животу, а не у неком циљу." Достојевски

I od kako sam sebe razumem, shvatam mnogo štošta: pogled lakomog čoveka
pred nekim izlogom može me potresti, skakutanje nekog psetanceta oduševiti.
Jednom reči, sve me zanima, a najčudnije je to što sa ljudima mogu da razgovaram
i van onoga što se naziva "konverzacija".

Štefan Cvajg

Treba stalno imati pred očima dejstvo vremena i promenljivost stvari. Te pri svemu što se događa, odmah zamisliti i njegovu suprotnost; ljubav - mržnju; prijateljstvo - neprijateljstvo, sreću - nesreću, poverljivost u saopštavanju - izdajstvo i kajanje.
Šopenhauer

Sklone zlu, nesreća čini zlima. Nagrdi ih. Izjede im dušu kao rdja. Jefimija je umela da nosi patnju, a da ostane uspravna pod njenim strašnim teretom. Da se verom uzdigne iznad zavisti, zlobe i gneva na Gospoda.
Nikada nije poredila svoj jad sa srecom svoje prijateljice. Svoje nemanje sa njenim punim rukama i srcem. Znala je da svako zlo ima i svoje dobro, da nam od tudjeg zla dobro ne može biti, pa ne treba ni tudje dobro kao svoje zlo da gledamo.

Lj. Habjanovic Djurovic - Igra Andjela

Ljubav je čarobnica, vila koja preobražava bezvredne stvari u radost i stvara kraljice i kraljeve od obične gline. Ona je miomiris toga čudesnog cveta -srca- i bez te svete strasti, te božanske omame, mi
smo manje od zveri; a s njom je zemlja nebo, a mi smo bogovi.
(Roberg G. Ingersoll)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back