Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sva iskušenja, sva ispaštanja i sve patnje u životu mogu se meriti snagom i dužinom nesanica koje ih prate. Jer dan nije njihovo pravo područje. Dan je samo bela hartija na kojoj se sve beleži i ispisuje, a račun se plaća noću, na velikim, mračnim i vrelim poljima nesnice."

Jelena, žena koje nema - Ivo Andrić

"Nikad ljudima nije postojalo ništa snažnije od te slabosti, nemilosrdnije od te nežnosti,
sebičnije od tog pokoravanja, ništa što duže traje i ima večniju moć od tog prolaznog zanosa.
Ljubav."

Žan d Ormeson

Snaga privlacnosti je nešto prekrasno. Ali pogrešno je nazvati je ljubavlju.
Istovremeno je i ludo i opasno, Ono što ljubav zahteva, osim cistih osecaja,
to je vreme, zajednicka iskustva i duga i odmerena povezanost izmedu dvoje ljudi.

Stanton Peele

Ljudi greše ili iz samoljublja ili iz samoprezrenja. Ja čuh ispovest jednog starca na samrtnom odru; ja sam, veli, grešio prvo iz radoznalosti, a potom iz samoprezrenja. Zato sam voleo grešnike svake boje, jer su bili bliski duši mojoj, istoriji mojoj.
Uzeti greh na sebe znači uzeti krst na sebe.

Sveti vladika Nikolaj

Čovek je stvorenje načinjeno na kraju radne nedelje, kada se Bog već umorio.
I uopšte, čemu je trebalo celi ovaj globus stvarati u hitnji za svega šest dana?
Da se utrošilo malo više vremena, svet bi bio kako valja, pa se sad ne bi trebalo
toliko popravljati i poboljšavati. Slično se dešava kad na brzinu sklepaš kuću, pa
u žurbi zaboraviš zahod, ili spremište za metle i to onda moraš naknadno dograditi,
bez obzira koliko te koštalo novaca i živaca.

Mark Tven

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back