Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Prijatelj je neko ko vam daje potpunu slobodu da budete svoji, a naročito slobodu da osećate. Ili da ne osećate. Sve što osećate u bilo kom trenutku za njega je u redu. Na to se svodi istinska ljubav: dopuštanje ličnosti da bude ono što zaista jeste."
Džim Morison

Ko ti daje ili uzima slobodu nikada ti ne može biti prijatelj.

Poslednja izmena:
" Svestenik je olicenje lazi."

Giuseppe Garibaldi

Giuseppe%20Garibaldi%20-%20II%20centenario%20della%20nascita%2004-07-07.jpg

Jedan stari Ciroki Indijanac, ispricao
je svom unuku:
" U ljudima se odvija neprekidna
bitka. Tu se stalno bore dva vuka.
Jedan je Zlo. To je strah, gnev,
zavist , zalost, kajanje , pohlepa,
nadmenost, samosazaljenje, krivica,
ogorcenje, inferiornost, lazi, lazni
ponos, superiornost i ego.
Drugi je Dobro. To je radost, mir,
ljubav, nada, vedrina, poniznost,
dobrota, dobronamernost,
saosecanje, velikodusnost, istina,
samilost
i vera."
"I koji vuk pobedjuje?" - upita unuk,
sa ocima koje su sijale od
radoznalosti.
Stari Ciroki odgovori:
"Onaj koga hranis"

Proći ćeš me i ti jednom, preboleću te. Sve što nas razboli, jednom prolazi,
po cenu toga da posle duge bolesti budemo jači… ili mrtvi… No nešto će ipak
ostati da svedoči da si bio pravi; ostaće sjaj u oku svaki put kada te ugledam i
preživeće neokaljani izvori na kojima sam slutila sva tvoja ćutanja... izvori istrajavanja
tebe samog duboko u mojoj duši... Da... ti čudnovati izvori sa kojih pijem da utolim žedj
za životom...

iz romana "Budućnosti,oprosti im sadašnjost"

U boravištu koje moje telo nastanjuje tišina koja je ponekad tako teška da čovek ima
osećaj da se s mukom probija kroz nju. Digavši pogled s knjige da bih čuo meku muziku
gasne vatra koja odzvanja kroz ništavilo, iznenada postajem svestan životnih potencijala
koji u meni propadaju. Volim da mislim da svako od nas sadrži mnoge živote, potencijalne
živote. Poslagani su u nama, kao mnogo redova sjajnog metala – železničkih šina. Dok se
vozimo jednom od njih, upravljenom ka svom kraju, možemo biti svesni tih drugih linija, pored
nas, kojima smo mogli putovati i na kojima bismo i mogli da se vozimo da smo samo imali snage
za promenu. Vi zevate? Ovo je jednostavno moj način da kažem da sam usamljen. Tim pokretima
ja postavljam pitanje života koji vodim i nalazim da nije sasvim ispunjen.

Lorens Darel

Budućnost ljubavi je istinska ljubav - veličanstvena, divna ljubav koja ne nanosi bol, već radost; ljubav koja nije mala, već velika; ljubav koja je više od posebne te postaje duhovna. To je odredište našeg putovanja - to je naš istinski cilj."
(Budućnost ljubavi)

"Verujem da je čovek proizvod prirodne evolucije, koja je rođena iz suprotnosti zatočeništva u prirodi i izdvojenosti iz nje,
i iz potrebe da sa prirodom pronađe sklad i jedinstvo."

"Verujem da se „životu“ može pripisati značenje neprekidnog rađanja i razvoja."

From

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back