Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hereja: Treba braniti svet ako želimo u njemu živeti!

Kaligula : Ne trudi se... Svet je nevažan! Onaj koji to uvidja
zadobija slobodu. Mrzim vas jer niste slobodni! Vi koji vrlinu
prodajete, a sanjate o sigurnosti kao što devojka sanja o ljubavi,
vi koji ćete umreti u strahu ne znajući da ste lagali celog života...

Albert Kami - "Kaligula"

Ноћас си жедна као пустиња, прикрадаш се као звер...
Ритам твога додира, струји мојим жилама!
Ритам твојих покрета, убија, не опрашта!

Dobro je imati oca i majku, ali je josh bolje imati
caleta i kevu. Svi ochevi i majke masiraju svoju
decu i izhivljavaju se na njima, ali se samo sa
caletom i kevom mozhe iskreno razgovarati o
tome.

Dushan Radovic

Smejati se često i mnogo. Zadobiti poštovanje pametnih ljudi i ljubav dece. Zaraditi poštovanje iskrenih kritičara i izdržati izdaju lažnih prijatelja. Uživati u lepoti. Nalaziti najbolje u drugima. Učiniti svet bar malo boljim bilo da se radi o zdravom detetu, lepoj bašti ili promeni na bolje u društvu. Znati da je bar neko lakše disao jer si ti živeo. To je uspeh!

Ralph Waldo Emerson

(jedan od mojih omiljenih citata)

To što sam čovek, zajedničko mi je sa ostalim ljudima
To što vidim i čujem, jedem i pijem, delim sa svim životinjama
Ali to što jesam ja isključivo je moje
to pripada meni i nikom drugom;
Ni jednom drugom čoveku, ni anđelu ni Bogu
osim u toliko koliko sam ja jedno s njima.
Maister Eckhart, fragmenti

Kako to da je moguće voleti dva muškarca ali na sasvim drugačije načine? Kako to da jedan muškarac traži vašu vernost i filozofiju, a drugi vašu požudu i deltu? Zašto je ljubav tako prokleto različita? I zašto su muškarci tako nespremni da priznaju da se žene isto tako razlikuju kao i oni? Mi žene čak se i više razlikujemo, u stvari. Malo dobra donelo mi je da filozofiram ovako! Nije mi nimalo olakšalo bol. Muškarci su bili slepi i uskogrudi, ali ja sam volela jednog od njih!

ERIKA DZONG - DESETA MUZA

Kako to da je moguće voleti dva muškarca ali na sasvim drugačije načine? Kako to da jedan muškarac traži vašu vernost i filozofiju, a drugi vašu požudu i deltu? Zašto je ljubav tako prokleto različita? I zašto su muškarci tako nespremni da priznaju da se žene isto tako razlikuju kao i oni? Mi žene čak se i više razlikujemo, u stvari. Malo dobra donelo mi je da filozofiram ovako! Nije mi nimalo olakšalo bol. Muškarci su bili slepi i uskogrudi, ali ja sam volela jednog od njih!

ERIKA DZONG - DESETA MUZA

Muškarci ne gledaju žene ženskim očima
niti ih razlikuju ženskim kriterijumima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back