Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1613328521730.jpeg

"Ovo su tvoje pesme. Ne pitaj kako sam saznao šta misliš. Možda sam ponekad bio: ti. Možda si i ti pomalo bio: ja. Možda smo zajedno bili ceo svet." (Uvodna pesma iz zbirke Plavi čuperak)

"Neko na vratima zvoni. Traže me. Šta vredi i da otvaram kad nisam tu. Ko zna gde sam ja."

" Ljubav je jedini vazduh koji sam udisao. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem. "

"Poezija je doček. Hleb i so poverenja. Poezija su širom izgovorena vrata koja vode u ljude." – Miroslav Mika Antić

Polish_20200902_104930684.jpg

"Da ja imam samo tebe. Da ti imaš samo mene. Jesi l’ moje? Najmoje? Jesam tvoje. Najtvoje."

Jim-Morrison-art-2-770x571.jpg

O SLOBODI
Suoči se sa svojim najdubljim strahom. Poslije toga, strah gubi snagu. Nestaje i osnovni strah – strah od slobode. Najzad si slobodan.
O SEBI
Sebe doživljavam kao sjajnu plamteću kometu. Ljudi zastaju bez daha gledajući u nebo. Sljedećeg trenutka više me nema, otišao sam… A oni nikad više neće biti isti niti vidjeti išta slično… I neće moći da me zaborave – nikad!

O RITUALU
Nalik je na ljudsku skulpturu. Umjetnost je, jer daje oblik energiji; ali je, na jedan drugi način, običaj ili ponavljanje, redovno obnavljanje šeme ili procesije koja ima značenje. Prožima sve. Liči na igru.
O SVIJETU
Svi tvrde da postoji jedan svijet. Ja tvrdim da postoje dva. Jedan je moj, a drugi dijelite kako želite.
O TRAGANJU
Mi ljudi tražimo nešto što je nas već odavno našlo.
O SMRTI
Ako se jednom probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili sunce.
O PRIJATELJIMA
Prijatelji mogu pomagati jedni drugima. Pravi prijatelj je onaj koji te pušta da imaš potpunu slobodu da budeš onaj ko zaista i jesi, a posebno da osjećaš – ili ne osjećaš.
O POEZIJI
Slušaj, prava poezija ništa ne govori, samo otkucava mogućnosti. Ona otvara sva vrata, možeš da prođeš kroz ona koja ti odgovaraju.

Džim Morison

IMAGE20-426.jpg

“Po mom iskustvu, riječi “sada se samo smiri” gotovo neminovno imaju suprotan efekat na osobu s kojom razgovarate.” – Elyn R. Saks

“Oni ne znaju bolje. Obično se samo smijem i pustim da prođe. Možda će jednog dana biti u istoj situaciji, mada zbog njih, nadam se da neće.”- Nepoznat autor

Nikada nećete znati koliko je snage potrebno da se svakodnevno suočite sa svijetom. ”- Nepoznat autor

“Iscrpljen sam od pokušaja da budem jači nego što se osjećam.”- Nepoznat autor

“Tužno je, zapravo, zato što me moja tjeskoba sprečava da uživam u stvarima, koliko bih trebala u ovom životnom dobu.” – Amanda Seyfried

“Ne mislim da bi me iko ikada mogao kritikovati jače, od načina na koji zlobno kritikujem sam sebe.” – Nepoznat autor

“Ne vide se sve rane.” – Nepoznat autor

“Ponekad, kada kažem “dobro sam”, želim da me neko pogleda u oči i kaže: “Reci mi istinu.” – Nepoznat autor

“Uradili ste sjajan posao s obzirom na sve protiv čega ste se borili.” – Nepoznat autor

“Danas nema nikakvih problema. Ja sam u svom zaštićenom balonu i nije vam dozvoljeno da uđete.” – Nepoznat autor

Bežim od onoga što me sledi , a sledim ono što mi izmiče.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back