Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ENpvpAEWoAASmXM

"Filozofima, to je opštepoznata činjenica, je uvek predmet mišljenja mišljenje samo. Ako govorimo o mestu, ulozi i značaju misli u filozofiji, važno je da se ne preterujete, ali i da se ne potcenjujete njen značaj… Razmišljanje, bolje reći umovanje, nije samo stvar uma, već i zrenje duše koja je prepuna, samo njoj ovladive i razumljive, energije, koju deli sa dalekom energijom u prirodi i Mišljenjem Mišljenja, uzroku, razlogu, ousiji, entelehiji i samom smislu postojanja svega i svačega... Samo jestvo u nama, ali tek kada ga osetimo, mišlju produbljimo i istinski osetimo, onako blagougodno kao šapat anđela, će nam pomoći da upoznamo BIT-nost, suštinu i smisao svega ..." ✍️🤫 KĐK

"Ah, kako se grčevito borim da me ne obuzme ono tužno i ružno osećanje kada odlaziš vraćajući se. Bežiš, jer ne podnosiš razočarenje, taj inatni i prkosni deo nje...Boriš se da pobegneš, što dalje, ali misli te opet njoj vuku ...To ti stvara nepodnošljivu muku ...Uzimaš pero u drhtavu ruku ... Boriš se da te ti tužni osećaji, skroz na skroz, ne dotuku ...Umoran, smožden i tih, poput pobegulja mnogih, opet joj, samo njoj i nijednoj drugoj, posvećuješ stih... Znaš da vratićeš se: ulizujuće, cvileće i moleće, kao Lesi, jer ne učiniš li to ubiće te sećanje, ma gde da jesi…" - ✍️😉 KĐK

"Lepota, plemenitost, empatičnost, maštovitost, a i sam smisao, naročito trenutna namena, naših misli je odvisna od nekoliko faktora a la: vaspitanja, obrazovanja, iskustva i, naravno, kulture ponašanja ... Uvek se moramo da potrudimo da naše misli pozitivnom energijom napojimo, jer samo u tom slučaju onoga što sledi, i stalno nas gledi, (savest) nećemo da se bojimo ... Sa svojim mislima mi sami sebi sudbinu krojimo ..." ✍️🤫 KĐK

”Како се људи опходе према теби је њихова карма, како ти реагујеш је твоја.”

”Не можеш бити усамљен уколико ти се допада особа са којом си сам.”

”Ако промениш начин на који гледаш на ствари, промениће се ствари у које гледаш.”

Вејн Дајер

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back