Cistoca je pola .... braka

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Cesto se desava da se bracni partneri vec posle par godina braka jako - zapuste.

Osecaju se sigurno.

Zene se ugoje, ne vode mnogo racuna o svom izgledu ni higijeni, a neki muskarci se cak i ne kupaju svaki dan, ni ne menjaju gace!

Onda posle im je (i jednima i drugima) krivo ako partner iznenada pronadje nekog ko je CIST, DOTERAN I UREDAN.

:ok:i posle kao i u dobru i zlu potpisivanje papira..pa ako ozenim ono sto sam odabro ocu da taka i ostane valjda..evo ako ja pustim pivski stomak nek me ostavi isto popodne..sve to ima unesem u predbracni ugovor..strije..celulit..visak kg..ima i kesh da joj uzmem za pretrpljenu dushevnu bol

:ok:i posle kao i u dobru i zlu potpisivanje papira..pa ako ozenim ono sto sam odabro ocu da taka i ostane valjda..evo ako ja pustim pivski stomak nek me ostavi isto popodne..sve to ima unesem u predbracni ugovor..strije..celulit..visak kg..ima i kesh da joj uzmem za pretrpljenu dushevnu bol

pa džordž...ne može ona do veka da ima 25 god :lol: i 52 kila:lol:
misim i muškarci isto se menjaju
neke promene moramo prihvatitit jer su neminovnost

:lol:pa jes al sta ako se zapusti ocigledno i ne radi na sebi..ako joj ispadne zub a ne sredjuje ga..da je bila bez zuba ne bih je uzo za zenu:lol:i da nekako se vidi po gradji dal je devojka onako kako bih reko flexibilne gradje da moze stane u nju 10ak kg viska..nekako biram sitnije gde ne moze im stane:lol:

:rotf: :ok:
gresis za sitnu gradju- tu se primeti svaki nabacen miligram, dok se na vecoj povrsini to drugacije rasporedi ;)

Cesto se desava da se bracni partneri vec posle par godina braka jako - zapuste.

Osecaju se sigurno.

Zene se ugoje, ne vode mnogo racuna o svom izgledu ni higijeni, a neki muskarci se cak i ne kupaju svaki dan, ni ne menjaju gace!

Onda posle im je (i jednima i drugima) krivo ako partner iznenada pronadje nekog ko je CIST, DOTERAN I UREDAN.

Nailazila sam na tvoje postove, i tako saznadoh ponešto o tebi. Iskreno ti želim skori ,ne bitno koji po redu brak, u kome ćeš biti srećan i kompletan. Ipak iskustvo koje imaš je do sada trebalo da te uveri, da brak kao institucij trpi velike promene i da ništa nije kao što je nekad bilo. Ako hoćeš malo plastičniji opis, brak prolazi kroz izvesnu tranziciju, vremena nisu ona stara. Hoćeš klasiku, a opet žena da bude ne neki način samostalna, strast do kraja života, da je slepa kada tebi odgovara, a da se svima sviđa. Hoćeš Anđelinu Žoli, a da li si pri tome ti Bred Pit.
Veruj nije mi namera da te kritikujem.

Nailazila sam na tvoje postove, i tako saznadoh ponešto o tebi. Iskreno ti želim skori ,ne bitno koji po redu brak, u kome ćeš biti srećan i kompletan. Ipak iskustvo koje imaš je do sada trebalo da te uveri, da brak kao institucij trpi velike promene i da ništa nije kao što je nekad bilo. Ako hoćeš malo plastičniji opis, brak prolazi kroz izvesnu tranziciju, vremena nisu ona stara. Hoćeš klasiku, a opet žena da bude ne neki način samostalna, strast do kraja života, da je slepa kada tebi odgovara, a da se svima sviđa. Hoćeš Anđelinu Žoli, a da li si pri tome ti Bred Pit.
Veruj nije mi namera da te kritikujem.

Da, izgleda da sam i ja u zivotu ostao ni na nebu ni na zemlji....Dosta mi je vec tih tranzicija i zahebancija, hocu da se odmorim!

"Hoćes Anđelinu Žoli, a da li si pri tome ti Bred Pit."

Ne, ja sam Pit Bul. :mrgreen:

Osecaju se sigurno.

pa to tako sročeno zvuči malo hard.
al nije malo broj takvih primera.
ljudi nekako teže stabilnosti a u to u prevodu znači pasivnosti, nenapredovanju, neizazovima.
i onda kad ispune svetu dužost venčavanja i parvljenja par komada dece.
misli da su završili život i da je enbitno šta će dalje naučiti, promeniti, izgledati.
naravno to je određeni % koji spada u taj tip.
linija manjeg otpora.
nije mi nerazumljivo al poenta svega je boriti se protiv padanja i ići gore.

:lol:pa jes al sta ako se zapusti ocigledno i ne radi na sebi..ako joj ispadne zub a ne sredjuje ga..da je bila bez zuba ne bih je uzo za zenu:lol:i da nekako se vidi po gradji dal je devojka onako kako bih reko flexibilne gradje da moze stane u nju 10ak kg viska..nekako biram sitnije gde ne moze im stane:lol:
A samo da znaš koliko grešiš!
Sasvim je normalno da posle 40-te hormoni drugačije funkcionišu i ceo metabolizam se menja. Žena se golji, mišići popuštaju. Na visokoj ženi se to ne vidi toliko, a na nama sitnima strašno, ličimo na knedle.
Ja sam od onih vrlo, vrlo sitnih. Jako sam niska i do 38. godine mi je normalna kilaža bila 42-45.
Sad imam skoro 60 kila i koliko god me to nervira - ne mogu da ih skinem. Dosad mi je skidanje po 2 kile nedeljno bila sitnica, ali sada jednostavno NE IDE.
Slažem se da ni muškarac ni žena ne treba da se potpuno opuste. Svi treba da budemo zadovoljni svojim izgledom, jer ako ne cenimo sami sebe neće nas ni ostali.
Higijena, frizura, šminka, dobar parfem i pokoji modni trend svakom čine samo dobro.
Problem je što ljudi stare u duši, umore se, zapuste, i samo gledaju kako da bezbolno proguraju dan po dan.
To su uglavnom oni kojima je stalni refren: "U moje vreme", "Kad sam ja bio mlad" i slično.

I u moje vreme, kad sam ja bio mlad, to je tako bilo....:ok:

Blajbi prijatelju..mislim da ni meni ni tebi duša nije ostarela i ne vredi ono...u moje vreme, kad sam ja bio mlad,........ ....ali ima nešto na što ne možeš bitno da utjeceš
...TJELO.. ONO POČINJE DA TE VREMENOM SPUTAVA....i potrebno je naci najbolji balans između vanjskog djela i unutarnjeg ..i onda možeš dalje da uživaš kao iprije:rumenko:

:zcepanje:
E jesi car, majke mi! :D

Ebt, i frižider kad kupuješ imaš garanciju godinu dana, a ti bi na živog čoveka doživotnu :lol:

Osecaju se sigurno.

Ima tu malo uticaja genetika, malo uticaja okruženje (uključujući i bračnog druga, prilike u porodici, prijatelje), ali i „stanje u glavi“- stav o potrebi razvoja (sopstvenog i ljudi sa kojima se živi).
Neretko se mogu videti i ljudi u tzv srednjim godinama, koji su u braku, a koji nisu zapušteni ni mentalno ni fizički, naprotiv, pa sa godinama postaju sve sadržajniji i privlačniji.
Ko smatra da je svoje završio stupanjem u brak, nezavisno od pola, vremenom sve manje vodi računa o sebi i sve je dalje od osobe sa kojom je priča započeta.
Izgleda da je za brak najvažnije da oboje slično misle (i) o ovome. Problem nastaje ako imaju različite vizije života i sebe, pa se te razlike vremenom uvećavaju, oni se udaljavaju,
a pogled prirodno skreće ka nekom bliskijem ( i po shvatanju urednosti)...

NIje ti to losa ideja :zcepanje:

Kad bih se udavala ugovor bih stavila da ne sme da se ugoji, a ni da smrsa, ni da ostari.
Ako ocelavi, odsteta za to sto me plasi u mraku.
Ali najvaznija stavka bi bila da ne sme da se razboli....svaka teza bolest - momentalni razvod.

Ako se udajem za zdravog, zgodnog coveka, bez bora, sa kosom, mora takav i da ostane.....:D.

:rotf: :ok:
gresis za sitnu gradju- tu se primeti svaki nabacen miligram, dok se na vecoj povrsini to drugacije rasporedi ;)

A samo da znaš koliko grešiš!
Sasvim je normalno da posle 40-te hormoni drugačije funkcionišu i ceo metabolizam se menja. Žena se golji, mišići popuštaju. Na visokoj ženi se to ne vidi toliko, a na nama sitnima strašno, ličimo na knedle.
Ja sam od onih vrlo, vrlo sitnih. Jako sam niska i do 38. godine mi je normalna kilaža bila 42-45.
Sad imam skoro 60 kila i koliko god me to nervira - ne mogu da ih skinem. Dosad mi je skidanje po 2 kile nedeljno bila sitnica, ali sada jednostavno NE IDE.
Slažem se da ni muškarac ni žena ne treba da se potpuno opuste. Svi treba da budemo zadovoljni svojim izgledom, jer ako ne cenimo sami sebe neće nas ni ostali.
Higijena, frizura, šminka, dobar parfem i pokoji modni trend svakom čine samo dobro.
Problem je što ljudi stare u duši, umore se, zapuste, i samo gledaju kako da bezbolno proguraju dan po dan.
To su uglavnom oni kojima je stalni refren: "U moje vreme", "Kad sam ja bio mlad" i slično.

Pa dobro sitna ne podrazumeva niska:lol:na sveukupnu gradju mislim..od kukova..butina..stomaka..grudi..ruke isto..nekako se pod rukom oseti visak koze i dal je ispod salce ili misic..onda naravno za stolom s kojom hranom se druzi i dal je halapljiva..dal se bavi sportom..ma bre ima sve da je istreniram ko u vojsci:mrgreen:

Osecaju se sigurno.

Izem ti coveka koji ne vodi racuna o higijeni pa da bi smuvao zenu samo se tad dozove pameti na neko odredjeno vreme

onaj ko vodi racuna o higijeni vodi je uvek , ko je stroka ostaje stroka

Osecaju se sigurno.

Ma nema to veze sa brakom. Kakav si takav si, i pre braka i u njemu. Nepojmljivo mi je da se neko ne kupa, ali ima, zaista takvih slučajeva. Kod mene u firmi imamo kolegu koji te zapahne i ošamuti kada prođe mimo tebe. Nije isflekan, nije neočešljan ali je očigledno ne okupan. Al mislim, da kada bude našao ženu da će da se pirka...osim ako i ona ne bude neka štrokica.
A, višak kilograma, je već učestaliji problem, Žene se porode, posle im je teško da drže dijete, muževi puste stomačić....ne znam, valjda više vremena provodiš kući uz TV, od dosade samo smiljaš šta da jedeš i eto viška kilograma..
Naravno, sve je individualno. Ja hoću da sam lepa sebi, pa drugima. Ne bojim se da će me muž ostaviti ako se zapustim, ali kada bi se to desilo, to samo znači da ja nisam osoba koju je on zavoleo. Ne mislim fizički.
Kada bih sebe dovela u takvu fazu, ili kada bi on to učinio, to ne bi bila ta osoba - ako sebi dozvoli takvo nešto. Udam se za divnog čovek i on se za par godina pretvori u prase, koje smrdi, podriguje, češa .aja , ulubi krevet kad legne pored mene pa se ja kotrljam celu noć ka njemu a on smrdi:sad2:...nema šansi, znam da nema šansi da se pretvori u tako nešto.
A to da li će za 5 godina da dobije 5 kg i 50 sedih, ili će oćelaviti ..da li ću ja posle porođaja imati 10 kg više ma kakve veze ima, osim ako tih 10 ne pretvorim u 20 iz čiste lenjosti i nemarnosti, a to nema šansi.

E sad na kvarne zube, prljave gace, crno ispod noktiju i svekoliki zadah ljudskog tela , ruku na srce malo sam gadljiv.

Što je lepa ova rečenica!

Da i ja doprinesem temi: naravno da ću da se opustim u braku. Naravno da neću da postanem prljavo prase - pa nisam se majku mu kupala da bih se udala! :lol: - ali kako ja da izgledam - i da se osećam - isto kao kada sam bila sama i uveče izlazila sa ciljem da se smuvam sa nekim novim, nepoznatim i inspirativnim, sa kim ću da se kresnem i raziđem, kada sam zapravo provela dan sa muškarcem o kome sve živo znam, i njegovom mamom?

Back