Čistila je sobu svoje 12-godišnje ćerke...

starcraft

Domaćin
Banovan
Poruka
3.607
Dok joj je ćerka bila na zimovanju, jedna mama iz Beograda rešila je da joj sredi sobu. Rasklanjajući gomilu svezaka sa radnog stola, primetila je da je na pod pao papirić. Mama je pogledala šta piše da bi znala može li da baci papir. A onda je pročitala ovo...

106308_img-2360_630x0.jpg

Uputstvo za muvanje dečka

Izgleda da se devojčica zaljubila... I rešena je da ga osvoji.
Tome je pristupila temeljno jer zna da je važno da "prikupi informacije".
Mami se sviđa što je u uputstvu izbor muzike na prvom mestu, kao i u njeno vreme.

Šta je još važno?
Uspostaviti komunikaciju, pitati ga koji sport voli.
Treba ga pustiti i da kaže u čemu je dobar, a sve to uz osmeh i više nego jasan govor tela.

Mamu je uputstvo prvo malo zbunilo, pa nasmejalo, a onda je razmislila i shvatila da ona može da bude jedna zadovoljna mama, jer njena ćerka sa samo 12 godina ume da razmišlja sistematično, da hvata beleške, odvaja važno od nevažnog i, što je najvažnije, nije napisala da treba da nosi kratko, usko, da se šminka... Mama je bila srećna što njena ćerka već sad ima pravi sistem vrednosti.

A to što se zaljubila u dvanaestoj? Pa deca rastu i ne treba ih u tome sputavati.

http://zena.blic.rs/Porodica/39179/Cistila-je-sobu-svoje-12-godisnje-cerke-i-pronasla-ovo-uputstvo

Laž ili istina?Kakva će tek biti kad poraste?:sad2:

RODITELJI A NAROCITO MAJKE,MORAJU BITI POMIRENI SA CINJENICOM,DA DANASNJE DEVOJCICE,MENSTRUACIJU DOBIJAJU,OKO DESETE GODINE.
SA MENSTRUACIJOM,DOLAZI DO POLNE ZRELOSTI.DEVOJCICA OD DVANAEST GODINA,VEC OSECA SEKSUALNU NAPETOST,KOJU IZAZIVAJU UZAVRELI
POLNI HORMONI.sTA JE U TOM PERIODU ZA RODITELJE NAJVAZNIJE.KAKO ODLOZITI SEKSUALNE KONTAKTE CERKE SA MUSKARCIMA,ODGODITI,DOK
NE BUDU STEKLI I INTELEKTUALNU ZRELOST.KAO STO SE VEC ZNA,TO SU OTPRILIKE OSAMNAESTE GODINE.

E SADA JE NA MAJCI,DA SVOJOJ DEVOJCICI OD DVANAEST GODINA,OBJASNI,KAKO CE STISAVATI SVOJU NABUJALU SEKSUALNOST,A DA NE DOZIVI
NISTA LOSE,ZBOG TOGA.JEDINI NACIN JE,DA JOJ MAJKA POTANKO OBJASNI,KAKO CE SAMA SEBE SEKSUALNO DA ZADOVOLJI SAMONADRAZIVANJEM
KLITORISA.UKOLIKO MAJKAA DEVOJCICE,TO OBJASNI NA PRIKLADAN NACIN,SHODNO NJENIM GODINAMA,DEVOJCICA CE SMIRENO NA ZDRAV NACIN,
DOCEKATI DAN SVOG PUNOLETSTVA.tADA CE MOCI SAMA,I BEZ IKAKVIH PRITISAKA,DA ODLUCI O DANU STUPAANJA U SEKSUALNI ODNOS,SA MUSKIM
PARTNEROM,PO SVOM LICNOM IZBORU.

Poslednja izmena:
Svaki oditelj danas,mora biti svestanm,da pubertet,za razliku od ranijih vremena,sada nastaje kod devojcica,vec oko desete godine.To su cinjenice,i tu ne vredi mnogo mudrovati.Ono sto je vazno,to
je stvaranje komunikacije,u ovom slucaju,izmedju majke i cerke.Devojcice od dvanaest godina,obzirom da uglavnom vec imaju menstruaciju,osecaju potrebu da se seksualno zadovolje.Tu je sada uloga
majke,da objasni svojoj cerki,da za zadovoljenje te potrebe,ne treba da trazi pomoc decaka-muskarca,jer je isuvise rano za to.Majka treba da svojoj dvanaestogodisnjoj cerki,potasmireno docekati svoju nko objasni,kako se
sasvim lepo,moze sama seksualnom zadovoljiti,kada dobije nastup seksualne zudnje.Majke ne bi trebalo,da osecaju nikakav stid,prilikom davanja takvog uputstva.Samim cinom samozadovoljavanja,
devojcica ce moci da kontrolise svoju seksualnu napetost,a bez ikakvih losih posledica,koje bi imala,kada bi stupila u kontakt,sa nekim muskarcem.

Pa ja ovo moram da citiram, zbog eto tako.

Simpaaa,.. mada mi u tim godinama nismo "smisljali nikakve taktike za muvanje":) samo smo mastali o svojim simpatijama..:) Tako bar ja,,, nije mi palo na pamet ovo ,,,:D beleske i strategije,,to je bilo rano za razmisljanje u tim godinama,,danas deca pocnu mnogo ranije i u sex, odnose stupati a sta je ovo za njih :D maciji kasalj :D nez znam nek mama vodi racuna o detetu i odrastanju,,, i svega sto uz to ide,,srecno :D

Simpaaa,.. mada mi u tim godinama nismo "smisljali nikakve taktike za muvanje":) samo smo mastali o svojim simpatijama..:) Tako bar ja,,, nije mi palo na pamet ovo ,,,:D beleske i strategije,,to je bilo rano za razmisljanje u tim godinama,,danas deca pocnu mnogo ranije i u sex, odnose stupati a sta je ovo za njih :D maciji kasalj :D nez znam nek mama vodi racuna o detetu i odrastanju,,, i svega sto uz to ide,,srecno :D

I kod mene se javilo kasnije :) ali ove nove generacije su drugacije, danas sa 10 znaju bolje o racunarima od nas u ovim godinama.

RODITELJI A NAROCITO MAJKE,MORAJU BITI POMIRENI SA CINJENICOM,DA DANASNJE DEVOJCICE,MENSTRUACIJU DOBIJAJU,OKO DESETE GODINE.
SA MENSTRUACIJOM,DOLAZI DO POLNE ZRELOSTI.DEVOJCICA OD DVANAEST GODINA,VEC OSECA SEKSUALNU NAPETOST,KOJU IZAZIVAJU UZAVRELI
POLNI HORMONI.sTA JE U TOM PERIODU ZA RODITELJE NAJVAZNIJE.KAKO ODLOZITI SEKSUALNE KONTAKTE CERKE SA MUSKARCIMA,ODGODITI,DOK
NE BUDU STEKLI I INTELEKTUALNU ZRELOST.KAO STO SE VEC ZNA,TO SU OTPRILIKE OSAMNAESTE GODINE.

E SADA JE NA MAJCI,DA SVOJOJ DEVOJCICI OD DVANAEST GODINA,OBJASNI,KAKO CE STISAVATI SVOJU NABUJALU SEKSUALNOST,A DA NE DOZIVI
NISTA LOSE,ZBOG TOGA.JEDINI NACIN JE,DA JOJ MAJKA POTANKO OBJASNI,KAKO CE SAMA SEBE SEKSUALNO DA ZADOVOLJI SAMONADRAZIVANJEM
KLITORISA.UKOLIKO MAJKAA DEVOJCICE,TO OBJASNI NA PRIKLADAN NACIN,SHODNO NJENIM GODINAMA,DEVOJCICA CE SMIRENO NA ZDRAV NACIN,
DOCEKATI DAN SVOG PUNOLETSTVA.tADA CE MOCI SAMA,I BEZ IKAKVIH PRITISAKA,DA ODLUCI O DANU STUPAANJA U SEKSUALNI ODNOS,SA MUSKIM

Žena je samo seksualna,a muškarac je i seksualan !

- - - - - - - - - -

I kod mene se javilo kasnije :) ali ove nove generacije su drugacije, danas sa 10 znaju bolje o racunarima od nas u ovim godinama.

Ali o životu ne znaju ništa ...

Dok joj je ćerka bila na zimovanju, jedna mama iz Beograda rešila je da joj sredi sobu. Rasklanjajući gomilu svezaka sa radnog stola, primetila je da je na pod pao papirić. Mama je pogledala šta piše da bi znala može li da baci papir. A onda je pročitala ovo...

Mami se sviđa što je u uputstvu izbor muzike na prvom mestu, kao i u njeno vreme.

Šta je još važno?
Treba ga pustiti i da kaže u čemu je dobar, a sve to uz osmeh i više nego jasan govor tela.

Mamu je uputstvo prvo malo zbunilo, pa nasmejalo, a onda je razmislila i shvatila da ona može da bude jedna zadovoljna mama, jer njena ćerka sa samo 12 godina ume da razmišlja sistematično, da hvata beleške, odvaja važno od nevažnog i, što je najvažnije, nije napisala da treba da nosi kratko, usko, da se šminka... Mama je bila srećna što njena ćerka već sad ima pravi sistem vrednosti.

A to što se zaljubila u dvanaestoj? Pa deca rastu i ne treba ih u tome sputavati.

http://zena.blic.rs/Porodica/39179/Cistila-je-sobu-svoje-12-godisnje-cerke-i-pronasla-ovo-uputstvo

Kakva će tek biti kad poraste?
Odvratan komentar.

A jesi li ti ikad bio dvanaestogodišnja devojčica pa da znaš kada im hormoni divljaju?
i danas devojčice dobijaju menstruaciu rano i rano stupaju u seksualne odnose?
Ne znam, ali kad se moja prababa udavala bila je prestara cura i morala je da se uda za 20 godina starijeg jer je niko nije hteo sa 25. Njene drugarice su već imale tad deset godina bračnog staža i gomilu dece.

- - - - - - - - - -

I nabujala seksualnost kod deteta od 12 godina.. ljudi stvarno, jel vama išta sveto? Ono bar toliko da ne ispirate usta s tim...

Šta je još važno?

"Prikupljaj informacije" - kada sam ja rekao da žene skupljaju informacije, trguju njima i koriste ih kao oružje dobro nisam bio linčovan zbog "mizogenije". Počinju još sa 10 godina, od biologoje ne može da se pobegne.

Ja sam otkrio potencijal za zabavu sa sopstvenim genitalijama mnogo pre nego što sam ušao u pubertet. Te stvari nemaju jedne sa drugim nikakve veze.

O tome kad sam ja šta otkrila ne bih, ali ovakvi stavovi odaju pritisak na žensku seksualnost u samom početku razvoja iste i to od strane matorih ljudi, muškaraca tačnije.. meni je to i dalje odvratno.

Back