cisti horor

zasto neko voli da gleda horor?

da li su to uiopste zdrave osobe?

:lol:

Uživanje u hororu je oblik auto-psihoterapije.

Iznenadila bi se šta sve potpada pod horor, a nije tako nazvano samo zato što se ovaj žanr dugo smatrao manje vrednim.
Mada, horor baš i nije "žanr" već individualno osećanje užasa. To osećanje se stalno menja i evoluira, zavisno od vremena, prostora i svega onoga što čini određeni kulturni milje.

:lol:

Uživanje u hororu je oblik auto-psihoterapije.

Iznenadila bi se šta sve potpada pod horor, a nije tako nazvano samo zato što se ovaj žanr dugo smatrao manje vrednim.
Mada, horor baš i nije "žanr" već individualno osećanje užasa. To osećanje se stalno menja i evoluira, zavisno od vremena, prostora i svega onoga što čini određeni kulturni milje.

gledanje uzasa i uzivanje u tome sto gledas

dakle?

ja naprimjer volim da gledam ljubavne filmove:) da uzdishem, plachem i da pronalazim sebe u njima

to mi odgovara i s vremena na vrijeme ja moram da odgledam makar jedan sama sa chashu vina uz prigusheno svijetlo, to me bash pravi srechnom

dakle pomalao se identifikujem sa time sto odgledam

dakle........ako ti osetjash shta i ja gledajutji ljubavne filmove onda se ja plasim tebe

Pa to je lepa terapija kada si ljut ili nervozan.
I onako su svi seljaci u filmu kao zrtve. Uvek je tu neka ******,neka faca/buntovnik,neko ko je preziveo traumu i citavog zivota je zrtva,ali mahom svi likovi sto umru u filmu su olos.
I onda ih stigne kosmicka pravda u vidu nekog demona,zombija,neke posasti i na kraju samo prezivi zgodna zrtva zivota.

Ako film odstupa od ovakvog klisea i ima neku drugu temu onda se gleda zbog price. horor price su milion puta zanimljivije od ljubavnih prica.

gledanje uzasa i uzivanje u tome sto gledas

dakle?

Ne, ne tako uprošćeno.
Pod uživaoce gledanja užasa onda bi se mogli podvesti i oni koji vole ratne filmove ...
A poenta je: horor je u osnovi popularizacija ideje egzistencijalizma - kroz subjektivno doživljeni strah, mi shvatamo koliko nam znači život.

Celokupna svetska mitologija sadrži elemente strave. U njoj leže klice pisane književnosti, kao i osnov za razumevanje istorije umetnosti i tumačenje savremenih umetničkih pravaca. Bez grčkog mita, tako punog užasa, ne bi bilo ni Eshilovih, Sofoklovih, Euripidovih ili Šekspirovih tragedija; i dalje – bez ovih književnih veličina, ne bi bilo drame, poezije i proze kakvu danas poznajemo. I horor-film i horor-književnost vode poreklo od gotskog romana jeze; obe ove umetnosti javljaju se kao domen mita kolektivnog „ja“ i tiču se opšteljudskih situacija i individualnih uzoraka.
U literaturi postoji mnogo remek-dela horor-žanra, pa, opet, književni istoričari i kritičari često izbegavaju da ih nazovu pravim imenom, već ih karakterišu kao „prozu sa elementima fantastike“ ili „misteriju“. Neka od literarnih ostvarenja nalaze se u obaveznoj školskoj lektiri ili na policama biblioteka za decu
(ni bajke Šarla Peroa, ni nemačke folklorne priče, koje su sakupili Grimovi, prvobitno nisu bile namenjene deci. Cilj ovakvih priča bio je moralna pouka čitalačkoj publici: eto šta će vam se dogoditi ako lažete, kradete itd. Kasnije su, prepričavanjem, bajke dorađivane i izmenjene, kako bi bile prilagođene dečijem uzrastu; primer za to je, u XX veku, diznifikacija, odnosno Diznijeva slobodna interpretacija originala. Ali originalne bajke su pune užasa, iliti "horor u naivnijem obliku".)

Si čula za pojam katarza?

Ne, ne tako uprošćeno.
Pod uživaoce gledanja užasa onda bi se mogli podvesti i oni koji vole ratne filmove ...
A poenta je: horor je u osnovi popularizacija ideje egzistencijalizma - kroz subjektivno doživljeni strah, mi shvatamo koliko nam znači život.

Celokupna svetska mitologija sadrži elemente strave. U njoj leže klice pisane književnosti, kao i osnov za razumevanje istorije umetnosti i tumačenje savremenih umetničkih pravaca. Bez grčkog mita, tako punog užasa, ne bi bilo ni Eshilovih, Sofoklovih, Euripidovih ili Šekspirovih tragedija; i dalje – bez ovih književnih veličina, ne bi bilo drame, poezije i proze kakvu danas poznajemo. I horor-film i horor-književnost vode poreklo od gotskog romana jeze; obe ove umetnosti javljaju se kao domen mita kolektivnog „ja“ i tiču se opšteljudskih situacija i individualnih uzoraka.
U literaturi postoji mnogo remek-dela horor-žanra, pa, opet, književni istoričari i kritičari često izbegavaju da ih nazovu pravim imenom, već ih karakterišu kao „prozu sa elementima fantastike“ ili „misteriju“. Neka od literarnih ostvarenja nalaze se u obaveznoj školskoj lektiri ili na policama biblioteka za decu
(ni bajke Šarla Peroa, ni nemačke folklorne priče, koje su sakupili Grimovi, prvobitno nisu bile namenjene deci. Cilj ovakvih priča bio je moralna pouka čitalačkoj publici: eto šta će vam se dogoditi ako lažete, kradete itd. Kasnije su, prepričavanjem, bajke dorađivane i izmenjene, kako bi bile prilagođene dečijem uzrastu; primer za to je, u XX veku, diznifikacija, odnosno Diznijeva slobodna interpretacija originala. Ali originalne bajke su pune užasa, iliti "horor u naivnijem obliku".)

Si čula za pojam katarza?

Si čitala "Značenje bajki"? :)

juce sam gledala ovaj film

dakle evo vam trajler a ja sam tachno doshla do drugog klipa borba u autu i ugasila sam tv

Dakle ovaj film se ne preporuchuje gledalacima ispod 16 godina

mene sad zanima kakvi su to mozgovi sto "smisle" ovakav film?

da li su ti ljudi normalni?

Jesi li ti ozbiljna? :lol: Pepa pig je strasnija od ovog filma... :lol: I meni je delovalo zanimljivo ono kad maramica ide ka automobilu i stvori se baba, ali sve osim toga je cista glupost, film je nula... :thumbdown:

iju koja glupost....
cisti horori su s.ranje
mora tu da ima jos nesto....
triler, drama, misterija...
psihicki malo da te cima a ne samo da vriste i da se trzas na gluposti
zali boze para

Back