od 15. godine mi je počela pojačano opadati kosa,a tek posle dve godine poslali su me na hormonske analize,na kojima se pokazalo da imam pojačano lučenje androgena, a smanjen SHBG,a takođe su mi otkrili poveću cistu na jajniku(13*11 cm!), i odmah uputili na operaciju. na operaciji je odstranjena cista, ali i levi jajnik i jajovod. 4 meseca nakon te operacije pojavila se nova cista, sada na desnom jajniku,veličine oko 6 cm, ali vodena. bila sam očajna!kao terapiju sam dobila hormonske pilule,koje se koriste i kao kontracepcija, i cista je za par meseci nestala. pomislila sam da je najzad moj problem rešen, međutim kosa mi i dalje jako opada,iako su sada hormonske analize normalne,a ciste više nema. ne znam kako to da sprečim,ne preterujem kada kažem da mi je više od pola kose otpalo za 3-4 godine! nekada sam imala gustu, dugu kosu, a sad tako slabo izgleda da ne mogu ni da je pustim, nego je stalno vezujem. ako se ovako nastavi, ne smem ni da pomislim šta će biti za godinu dana,a kosa mi sve više opada! pokušala sam sa raznim losionima,ali sa jako malim efektom. HELP! imam 19 godina, i ne znam šta da radim. ako neko zna za neki preparat,lek, ili ima sličan problem,odgovorite molim vas!