Čišćenje veš mašine

CoaSamuraj

Zainteresovan član
Poruka
155
Kako najčešće čistite veš mašinu i da li neko zna koja smesa je potrebna da se očisti ovo čudo! Hvala.
337F59EA-6A3F-4C3E-AF20-3156424E3278.jpeg

Kad sam doselila, ribala sam ceo stan domestosom, varikinom i nema čime nisam. U rukavicama do ramena, s krpom zavezanom za usta, i po odeće posle sam bacila. Nikad ne znaš gde dospeš, ko je pre tebe tu živeo, a nismo Švedska i stanari pre tebe neće platiti par iljada eura kazne ako stan ostave ko svinjac. Nisi ti kriv jer si takav stan zatekao, nemamo svi slobodu da biramo samo extra lux apartmane da u njima živimo.
Ono što možeš, to je da se potrudiš da ti se to ne dešava. Održavaj mašinu, uvek ostavi vrata otovorena posle pranja itd. Najlakše je redovno to raditi, da posle ne bi opet imao slične muke :)

Prethodni stanar nije vodio računa i zbog toga izgleda ovako
Aa sad mi je jasno
Meni su tako urnisali jednu masinu sa budjom, ja u zivotu ono nisam videla, kolonija gljiva na gumu, u toj posudi, svuda u masini
Jedino kako to mogu da objasnim je da su prali na niskim temp, pa drzali dugo ves unutra posle pranja, pa kad se smiluju da izvade ves oni vrv zatvore masinu...i eto meni kolonije
Nije mogla da se spasi guma i unutrasnjost, pa sam je bacila, zavrsila za delove sta je moglo od elektonike da posluzi....

Sad to istrljaj necim na bazi hlora, tipa domestos, varikina i sl

A onda celu masinu pusti da pere prazna na 90C, umesto praska sipaj izbeljivac jednu casu
Imas da kupis izbeljivac u svakom marketu jeftino je oko 100din je litra...
To je da je operes iznutra i dezinfikujes posle te stoka koja je koristila
Nadam se da ce biti ok

Kad sam doselila, ribala sam ceo stan domestosom, varikinom i nema čime nisam. U rukavicama do ramena, s krpom zavezanom za usta, i po odeće posle sam bacila. Nikad ne znaš gde dospeš, ko je pre tebe tu živeo, a nismo Švedska i stanari pre tebe neće platiti par iljada eura kazne ako stan ostave ko svinjac. Nisi ti kriv jer si takav stan zatekao, nemamo svi slobodu da biramo samo extra lux apartmane da u njima živimo.
Ono što možeš, to je da se potrudiš da ti se to ne dešava. Održavaj mašinu, uvek ostavi vrata otovorena posle pranja itd. Najlakše je redovno to raditi, da posle ne bi opet imao slične muke :)
Pa kriv je gazda koji ne cisti stan izmedju tura stanara

Back