Cir na zelucu?

Ifrev123

Početnik
Poruka
4
Zdravo svima!
Vec malo duze vreme osecam nesto ispod levog rebra. Posle jela nekako mi se naduva stomak,i osecam nesto odma ispod rebra. Isto tako i kada mi se jede,nesto osecam ali ne mogu to opisati kao bol.Pre neki dan je pocelo da me bode pomalo,ali opet sve ide klasicno.Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim ili da bar neko zna nesto o ovome,svakako cu posetiti doktora,ali eto pre toga cisto neka informacija.Pocelo je da me dosta iritira,i cim sednem ili legnem odma pocnem da osecam to,kada se krecem ili radim nesto i ne razmisljam na to nema toga.Veoma mi je cudno stanje
:roll:

Hvala svima unapred koji odgovore!
:)

To ne lici na cir na zelucu.da je cir imao bi povecanu kiselinu i podrigivao bi mnogo.To mi vise lice da ti se pomerio zeludac pod rebra i tako stvara te potmule bolove.Idi snimi to sto pre.moze da ti pravi velike probleme.

Sta je levo sta je desno, pitanje je sad? Na strani tvoje leve ruke ispod rebra je pamkreas, a na suprotnoj zucna kesa.
Moze da bude cir ili samo upala zeluca ili pankreasa. Ultrazvuk je najjednostavnija metoda da se iskljuce neke dijagnoze i najjeftinija, zato treba uraditi bar dva puta na dva razlicita mesta.
A pre svega probaj najjednostavniji test koji iskljucuje kiselinu i mogucnost postojanja cira. Uzmi pola kasikice sode bikarbone ( one za kuvanje ) sa pola case vode i u sedecem ili stojecem polozaju sacekaj desetak minuta i ako prestane pritisak verovatno je neka grizlica od ocuvane kiseline koju treba dokazati i leciti.

Ja sam imala neke nedefinisane tegobe sa stomakom, ali nisam imala vremena da idem na preglede, a i nisu
bile nepodnosljive i pocela sam da pijem mate caj ( ima ga u svakoj biljnoj apoteci), posle nekoliko nedelja
sve je proslo, da li od caja ili samo od sebe, ne znam. Ovaj bi caj trebalo da se pije i kad je covek zdrav,
ali ima malo cudan ukus, zato ga ne pijem. Cela Juzna Amerika zivi na ovom caju, ubija i apetit, povecava
radnu sposobnost, pogledajte ovaj clanak:

http://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/kolumna/mate-caj-zeleno-zlato-indijanaca/

Sa nekim cajevima i naravno sa nasom brljotinom, mozes da jedes nedopecenu divljac....ali i otrovne bobice....i da si stalno na terapiji....ali kod akutnih stvari cija je manifestacija bol bitno je sto pre otkriti uzrok i ne eksperimentisati na duge staze.

Sa nekim cajevima i naravno sa nasom brljotinom, mozes da jedes nedopecenu divljac....ali i otrovne bobice....i da si stalno na terapiji....ali kod akutnih stvari cija je manifestacija bol bitno je sto pre otkriti uzrok i ne eksperimentisati na duge staze.

Kod ove osobe uopste nije akutno jer i sama kaze da ne oseca bol, nego je vise neki nelagodan osecaj.
Termin za snimanje sigurno nece vec sutra da dobije pa moze da proba sa ovim cajem.

Kod ove osobe uopste nije akutno jer i sama kaze da ne oseca bol, nego je vise neki nelagodan osecaj.
Termin za snimanje sigurno nece vec sutra da dobije pa moze da proba sa ovim cajem.
Termin za ultra zvuk moze da ima za osam minuta i to u dve ordinacije. ne znam cene, ali pouzdano znam da vecina tih strucnjaka ili nema pojma ili nije zainteresovana za tvoje probleme, pa treba imati vise rezultata.

ODMAH PRESTANI JESTI KONZERVE I BILO STA KONZERVIRANO - to ti izaziva cir.
predji na sirovu hranu i uzimaj hranu od kupaca u koje imas poverenja. dakle nista od velikih korporacija i grupacija..i da nije prskano.
mozes se sama izleciti na taj nacin
.
ja sam imao cir nisam znao sa da radim onda sam presao na sirovu hranu..

Zdravo svima!
Vec malo duze vreme osecam nesto ispod levog rebra. Posle jela nekako mi se naduva stomak,i osecam nesto odma ispod rebra. Isto tako i kada mi se jede,nesto osecam ali ne mogu to opisati kao bol.Pre neki dan je pocelo da me bode pomalo,ali opet sve ide klasicno.Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim ili da bar neko zna nesto o ovome,svakako cu posetiti doktora,ali eto pre toga cisto neka informacija.Pocelo je da me dosta iritira,i cim sednem ili legnem odma pocnem da osecam to,kada se krecem ili radim nesto i ne razmisljam na to nema toga.Veoma mi je cudno stanje

Ako ostanes na forumu moze i da proradi...

Spas za čir na želucu: 3 jednostavna leka ruskog doktora Malahova
Ukoliko imate problema sa čirom na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, doktor Malahov preporučuje tri jednostavna leka.

foto: Thinkstock

Svima koji pate od čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu doktor Genadij Petrovič Malahov preporučuje tri jednostavna leka:

1. Uzmite sirovo belance kokošjeg jajeta, ali ga nemojte odmah progutati već ga dugo, dugo žvaćite u ustima. Belance pomešano s pljuvačkom stvara zaštitni sloj i štiti sluzokožu želuca.

2. Takođe se preporučuje i žvakanje svežeg, sirovog heljdinog brašna. Potrebno je dugo žvakati ovo brašno, koje dobro pomešano s pljuvačkom usled žvakanja takođe stvara zaštitni sloj oko obolele sluzokože.

3. Pijte sok od sirovog krompira.

Zdravo svima!

Ovo mi veoma liči na problem koji sam ja imala - gastroezofagelani refluks.
Sfinkter između jednjaka i želuca oslabi pa kiselina iz želuca oštećuje sluzokožu jednjaka i daje te simptome.

Najbolje da se javiš gastroenterologu, da on sondom vidi tačno šta je u pitanju.

Zdravo svima!

може да буде и свашта и ништа страшно.
иди код свог изабраног доце и тражи упуту за РТГ уз гутање барија.
ако нешто виде тек онда идеш на гастроскопију, и ако се на исту чека предуго,
боља је варијанта одрадити приватно.
кад је желудац у питању УЗ није ништа видео...
срећно!

Ovo mi veoma liči na problem koji sam ja imala - gastroezofagelani refluks.
Sfinkter između jednjaka i želuca oslabi pa kiselina iz želuca oštećuje sluzokožu jednjaka i daje te simptome.

Najbolje da se javiš gastroenterologu, da on sondom vidi tačno šta je u pitanju.
Pa kada ides na gerijatriju kod lekara.....sta zna doca sta je 30 sta 70 godina...:)
i sad ti sfinkter dobar, zategli ga stirkom?

Back