Cipeliceeeeee

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahhahahahha..imam ja jednu takvu drugaricu...samo farba i crta lol
Ma, pusti.....to je bar zenstveno, a kad dodje prolece, kad se dohvatim cementa, peska, mistrije.....ali to nije tema za ovaj lep zenstveni forum. Valjda mi je stast za cipelama jedina zenska osobina. I nikad mi ih nije dovoljno....
U aprilu se vratim iz Italije sa 7 pari obuce. U junu, za rodjendan me muz pita sta mi treba, da mi kupi....a ja, k'o iz topa: cipeleeeeee!

sliku, sliku! :)

ja sam uzela pre nekog vremena antilop čizme koje mnoooogo volim :heart: ali se nisam zapljunula.

mada, iste su kao one jedne što je meda kačila, tako da i ne moram :mrgreen:

...i ja se nisam zapljunula a uzela sam skoro braon najdublje moguce a da nisu preko kolena...nista posebno, cokoladne nijanse, klasicne "oficirke", idu do kolena mozda malo ispod,
svideo mi se sjaj i to sto boja nije svuda ista, deluju kao rucni rad grublje izrade...eto imam sliku pa ako neko zeli postavicu mada su stvarno skroz obicne bez ijednog detalja...

:think:

Inače, zapljuvavanje ima veze i sa dotrčavanjem do mesta koje je za to određeno, te je ovo još jedna povezanost.

Što se tiče cipelica, kupila sam duboke, ravne čizme, sad mi fale jedne plitke na štiklu, a mogu i cipelice, za svečane prilike.
Ne nalazim neke koje bi me privukle...

Ovo su moje jedne od omiljenih...sad mi je drugarica poslala fotke sa svoje svadbe od septembra...:)

Prilozi

• beige.jpg
    beige.jpg
    12,1 KB · Pregleda: 84
zanima me ukoliko imate iskustva u naručivanju cipela ili garderobe iz inostranstva, koliko vas izadju troskovi carine, pdv i sl. otprilike? Nisam do sada ništa krupnije naručivala (dimenziono) tako da me zanima što se ovih stvari tiče na koji način smanjiti pomenute troškove? (tipa pakovanje, oznake, vrednost i sl.) mozete me kontaktirati i na pm.
hvala vam unapred :)

ja godinama kupujem preko ebay-a, izmedju ostalih gluposti i cipele. Trudi se da tobude marka koju sam vec imala, ili ona ciju obucu mogu da probam ovde u radnji.
Sto se tice carine, nema znacaja velicina paketa ili u sta je spakovano. Na primer, Timberland cizme koje su bile u kutiji mi je doneo postar i ostavio ispred vrata, (kretencina!), a platila sam carinu na 1 komad zastitne folije za mobilni. Generalno, kad vam robu salje radnja (to je pravno lice), obavezna je carina 10% i PDV 18%.
Takvu robu obavezno pregledaju, pa one guske koje tamo na carini rade (sve same zene), onako trasnu carinu kako im se svidja.
Kada salje fizicko lice, moze da se ne plati carina ako imas srece. Takodje, ako je poslato kao vrednosno pismoo, takodje ne gine carina.
Na primer, kupila sam Ralph Lauren trenchcoat iz radnje, nov, ali mu je nedostajao zimski ulozak (ona karo postava) za nekih 70 Eura. Guska je trazila po internetu koliko on redovno kosta, i zacepila mi carinu 120 Eura!!!! Naravno, pisala sam zalbu, prilozila racune, onda cekala da prodje prolece i vreme za mantil, pa da se zavrse godisnji odmori,......i gle cuda, posle "samo" 3-4 meseca, oni mi se izvinili i obracunali carinu kako treba.

Sve je to lutrija, ali ja i dalje volim tako da kupujem i radujem se kao dete kad "maznem" neku super stvar za male pare.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back