Cipele

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ha sto je zanimljiv kroj

z95j3x-l.jpg

to je pocelo sa koncetrovanim pilicima koji rastu za dva i za mesec i po dana...i ne samo pilici, hormoni iz ostalog mesa
generacije zadnjih par decenija imaju sve veca i veca stopala

Evo sad sam iznenađen elektrikinom porukom izguglao.

Navode da unos visokokalorične i masne hrane, poput pizze, u periodu puberteta stimulira hormon rasta, što utječe ne samo na kilažu već i na veličinu ekstremiteta.

Njihovo istraživanje je pokazalo da je u posljednjih pet godina potražnja za ženskim cipelama broj 44 porasla za 23 posto, tako da pojedine prodavaonice čak razmišljaju da uvedu veličinu 46 kao standardni broj cipela. Smatra se da ženska obuća najljepše izgleda u broju 37 zbog čega većina trgovina izlaže upravo tu veličinu. Moj broj!

:eek:

Моја деца нису јела никакав џанк фуд па су опет ногата. Уосталом, и ја са својих 1,62 нисим врој 39, шта је онда чудно да неко ко је десет центиметара виши носи ципелу 41.

- - - - - - - - - -

Грешим у куцању јер куцкам на телефону. Кад хоћу да исправим, обрише ми цео пост. Јбг.

Evo sad sam iznenađen elektrikinom porukom izguglao.

:eek:

nama je profa objasnjavao da je od hormona iz mesa, pogotovo se pilici kljukaju pa porastu
krave se kljukaju jako horminima posebno sorte za mleko
svinje takodje
ma mislim svo mesiste
ne vredi trudna mama jede to, ti kad se rodis jedes to...
i tako iz generacije u generaciju stignes do nogatih

ovo za viskokaloricnu hranu moze da bude takodje razlog

pa recimo ja imam problem da nadjem 40 cipele kad su rasprodaje, ostane 36-38, ovo iznad jedva zivo uspes da nadjes, mogu se pozdravim sa autlet modelima

- - - - - - - - - -

И спуштени табани, масовна појава, нажалост.

ne znam cega su oni posledica, konkretno znam da nam masovno deca imaju krive kicme, moguce da je zbog nezdravog zivota a i hrane, vrv su i ravna stopala povezana
plus kineska obuca koju sad navlace deci od starta
deca nam sad rastu na trosedu uz tv i komp, a ne napolju
ja sam jedina u svom razredu u bg osnovnoj skoli bila sa pravom kicmom, kad rade sistematski, pazi jedina, to je strasno... dok u le skoli nisam, vise je bilo nas sa pravim...jer dole smo se igrali po ceo dan napolju, a ovde u centru bga su rasli uz tv na kaucu

- - - - - - - - - -

he zanimljive :lol:
mislim da bi se bolje uklapala deblja stikla, robusnija

jptu4Vg.jpg

evo modela koji sam letos videla kod mene u ulici, pokusavala sam ovde da vam objasnim tada sta sam videla
slucajno sad naleteh, a onomad kad sam trazila po netu nigde nisam mogla naci sliku
vrlo tripozno deluje kad gledas nekoga da hoda u njima, sve sam imala refleks da se trgnem jer ce da padne, da potrcim je pridrzim :lol:
mada je ona vrlo profi hodala u njima

High-Heels_600.jpg

- - - - - - - - - -

Само замишљам те штиклице како се заглављују и ломе по нашим стручно поплочаним улицама.

to je pravljeno da odes negde kolima i da poziras sedeci ...nije za setnju
nego su mi simpa, kao malo umetnicko delo, iz estetskih razloga komentarisem stiklu da bi trebala biti deblja, kompoziciski

Ма све је то дивно и красно теоретски а реалност је да ступам као генерал и да јурим за превозом. Закључак се сам намеће.

Ja mislio 180+ 2,3 KO Ana Ivanović. Reko, zlozi kad digne nogu automatski ide nokaut. :mrgreen:

Ma jok sjebase me ravna stopala...sreca je jedino sto nece se vise spustaju, sto se nekad desi s godinama. Al nije me ni to sjebali, nego sto zivim u zemlji gde ne uvoze brojeve. :evil:

- - - - - - - - - -

Kad je to počelo? Ja znam da je bio 36-38.

E vidis to je zajeb drze.u srbiji prosek 37, umesto da su digli na 39....zato i ne uvoze 42, iako ih po inostranstvu ima i to kao standardan broj.

Моја деца нису јела никакав џанк фуд па су опет ногата. Уосталом, и ја са својих 1,62 нисим врој 39, шта је онда чудно да неко ко је десет центиметара виши носи ципелу 41.

- - - - - - - - - -

Грешим у куцању јер куцкам на телефону. Кад хоћу да исправим, обрише ми цео пост. Јбг.

Ја носим 39-40.

Висина 180.

Дете ће изгледа бити ногатије, већ сада носи 36, мада је и висока 1.64.

А не једе смеће од хране, то сам хтела да кажем, па сам била мало опширнија :rumenko:

Јеееее, склонили зимске смајлиће :mrgreen::heart::ok::cool::):zper:

(Само да вам их покажем...)

Poslednja izmena:
Nosim 37, ali - zavisno od kalupa - mogu i 36, i 38.
Prošlog leta dobila sam fenomenalne italijanske sandale, br. 38, i nisam uspela da uđem u njih. Italijanski kalupi su manji i uži. Na nesreću, sandale su skroz u kaišićima, i biće problem proširiti ih.
Inače, volim upadljivu obuću i tašne. U svom asortimanu imam dijapazon od bele do crne obuće. Ako je crna, mora da ima neki fazon (metalnu štiklu, npr).
Omiljene su mi "Fendi" mastilo-plave cipele od pliša, stare 20 godina, koje izgledaju kao da sam ih juče kupila, iako sam ih nosila i nosila ... Kupljene su u jednom butiku pred njegovo definitivno zatvaranje, poslednji par, za simbolične pare.

- - - - - - - - - -

I am Borac and I am kupoholičarka cipela, tašni i parfema.:malav:
I bižuterije.
U stvari, svega. :(

Ja sam ove kupila na aukciji (moste misliti na kom sajtu :lol:) glanc nove, pod opremom za planinarenje olacene celih 1600 dinara plus postarina...nosene su veliki deo prosle sezone, osim kad je bilo -17, tad sam nosila kangaroos cizme sa ceno belom leooard sarom kupljene na bb u prodavnici koja je sad zatvorena (al opet nemci :lol:). Nosene su, malo je poceo djon da se lize na petama, bice nosive i trecu sezonu...ove sam ih mahom nosila neizmenicno sa onim nesrecnim karimor za treking. Na njima pise samo carell trreking, na djonu pises passenger made in italy. I bas ih volim zbog boja, i zato sto su bile.super jeftine i izdrzace 3 sezone tjah dokle djon izdrzi....nigde odlepljene, ne pustaji, zgodne za zimu kakva je obicno u bg, a super jeftine.

To mogu drugarice od sofy da pogledaju i na akuciji, moze da se nadje i nova obuca, bile su cizme 43 crvene, isto nove.

Samo mi jos nije jasno sta da radim sa karimor cipeletinama koje oosle jedne sezone imaju mehure na oba djona, kupljene u jednom od lanaca sportskih prodavnica u bg. :evil:

Pogledajte prilog 475536

- - - - - - - - - -

Kako ja mogu napamet da kupim.obucu...mogu svu obucu ovig tipa, cizme, cioele, patike, sve osim cioela koje jako idu i spic napred, posto znam precizno duzinu gazista koja mi treba...rekose mi u rudi kad su mi na preko kompa odredjivali za uloske. Tako znam i mogu bukvalno na osnovu duzine gazista da kupim i ne promasim. Ja se inace ne oslanjam na brojeve toliko koliko ma santimetre.

- - - - - - - - - -

Vidi elektrike sto je mala... :p

I ja isto kao Borka 37 nosim. :) I isto mogu i 36, a imam i jedne zimske cipele 38. Malo su mi velike, ali nije strashno.

Back