1. Popravio je odnose koje su imali prethodnici predsednici Srbije sa svetskim politicarima...nepostoji iko na svetskoj politickoj sceni sa kojim nije razgovarao ili kod kog ne moze da ode ili doceka...a seti se da su Miulutinovic i Milosevic imali samo par susreta sa drugim predsednicima...i to uglavnom u vojnim bazama...
2. Popravio imidz Srbije...pa imidz Srbije je bio katastrofa, vecina ljudi misli da smo neka banana drzava, gde ljudi umiru od kolere i ne znam ni ja cega, koja je vrsila genocid i sl [ne ulazimo ko je vise kriv za taj stvoreni imidz, Srbija ili svet]...a onda se pojavi predsednik te drzave kao normalan, ugladjen, fin, kulturan jasan, glasan, posten covek...
3. Pa za moj ukus je vise nego spreman za kompromis, i to najvise na stetu sebe i svoje stranke...kazes deli gradjane na prvi i drugi red...

...a jel tebi on nesto naudio u drugom redu...sem sto zeli da ti ucini zivot boljim, iako se opires...
4. Drexler Maier u Zrenjaninu ...npr
5. E jesi bukvalista...pa uporedi u kom svetu zive Tadic, Kostunica, Nikolic, Ceda...i u kom svetu si ziveli Milosevic, Seselj...i videces da Tadic ima ubedljivo najrealnije poglede na stvarnost, i najvise kontakta sa gradjanima...