gost 333986
Legenda
- Poruka
- 58.054
A nekad si i ti sigurno bio mali pa simpatican...
ja sam predivan i pored slave.na zemlji

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A nekad si i ti sigurno bio mali pa simpatican...

Koliko sam upoznata, masa ljudi gotovo nikada ne reaguje. Covek brže reaguje kada je sam nego u gomili. To je u psihologiji poznata stvar.
Da je bila jedna baba uz napadača i zrtvu veća je verovatnoca da bi podigla glas i sebe nego što bi deset baba to uradilo.
- - - - - - - - - -
Kao primer su se uvek navodila masovna streljanja, slabije obezbedjeni logori, agresija koju trpi grupa. Po pravilu nema reakcije.
niko nece da se umeša,plaše se za svoj životKoliko sam upoznata, masa ljudi gotovo nikada ne reaguje. Covek brže reaguje kada je sam nego u gomili. To je u psihologiji poznata stvar.
Da je bila jedna baba uz napadača i zrtvu veća je verovatnoca da bi podigla glas i sebe nego što bi deset baba to uradilo.
- - - - - - - - - -
Kao primer su se uvek navodila masovna streljanja, slabije obezbedjeni logori, agresija koju trpi grupa. Po pravilu nema reakcije.
Ne samo to.Može kreten da strada iz nehata.Ti ćeš u aps a babe i ostale žene, advokati, sudije i policajci će da navijaju protiv tebe, da te opljačkaju i strpaju na robiju.niko nece da se umeša,plaše se za svoj život
Neka dete nosi elektrošoker ili biber sprej.Ako slučajno ubije napadača, nju neće u zatvor.Pa izmedju baba i manijaka, najbolje da strada dete, jel!?

Zene moje,
Da li ste spremne ako vas neko napadne?
Spremne da se suprostavite?
Spremne da bezite?
Da li ste ikad bile u situaciji da vas neko ugrozava i sta ste radile?
Kakve savete dajete cerkama?
Ako ih uvece neko prati, i ako skontaju, sta da rade?
Da li ste za to da nosimo suzavac? I gde to ima da se kupi?
Ili da ucimo borilacke vestine?
Ili da nosimo sa sobom oruzje?
Mojoj baki je pre xy godina deda poklonio zlatnu polugicu, najfinije zlato. Ona je od nje uradila ogroman privezak, nije moj fazon ali s obzirom na pricu i poreklo, svima nama drag. Nosila ga je na dugackom lancu, u bluzama, nije se ni video. Jos baka sisata, sanse nema da neko provali.
I, nedavno, otisla ona na pijacu, nosi stap isto, vraca se, ceka lift i sa njom neki tip. On u fazonu: "Gospodjo imate bubu na ramenu." Da joj kao skine bubu i za vrat, stgne joj lanac. Kod njega ostao duzi deo lanca i privezak, a na njoj neki, kraci deo.
Mislis da nije, onako kljakava, krenula za njim, vikala i gadjala ga stapom? Jeste. Ali joj je zbrisao.
A da je trebala da alarmira napad na drugog i tako pokusa da ga zastiti skupila bi se i bila manja od makovog zrna. Fuj! Volim je, baka mi je. Ali to je taj profil iz busa.
Pa izmedju baba i manijaka, najbolje da strada dete, jel!?
u americi je isto takobio je onaj lik otac dvoje dece, upao mu narkoman u stan i lik ga ubije i posle toga njemu drzava sudi kao krivcu, a on bbranio svoju porodicu.
ili ona majka sto je branila cerku od bivseg momka, pa mu nekom daskom slupala glavu, nju tretirali kao krivca, ne znam sta je dalje bilo, ali majci je pretilo sudjenje za prekoracenje nuzne odbrane...ybt.
u americi je isto tako
da li ti stvarno mislis da tvoja baba ili ove babe iz tramvaja ili bilo ko drugi treba krivicno da odgovara zato sto je branio nekoga? nas zakon zrtvu tretira isto kao kriminalca, ako s eprekoraci nuzna odbrana. nuzna odbrana ne postoji u nasoj prirodi, kada se branis, branis se do kraja, a to moze da podrazumeva teske telesne povrede zbog koji te krivicno gone.
evo ja ne znam kako bih reagovala...imam biber sprej, imala bih vremena da ga promuckam, kucnem manijaka po ledjima i saspem mu celu bocicu u lice i izgazim ga. ali, onda bi kod mene proradio crv sumnje...a sta ako se njih dvoje poznaju, meni ne pada na pamet da se mesam u licne odnose (on je manijak, napadao je vec zene i devojke, mozda je napravio predstavu da izgleda kao da poznaje devojku, zato su mozda svi i gledali i niko nije reagovao), onda bi mi palo na pamet - a sta ako devojka pobegne i niko iz tramvaja ne svedoci, ispadne moja rec protiv njegove. ja cak i ne misli da bi on izvadio na mene pistolj ili noz i da bi on mene mogao da povredi. na kraju ja zaglavim 3 ili 5 godina ni kriva ni duzna....nisam bas spremna da se zrtvujem toliko i unistavam svoj zibvot zbog nepoznate osobe. osim ako nisam ugrozena dirketno ja ili neko ko je meni blizak pod nasim zakonima najbezbednije je okrenuti glavu.
u americi je isto tako
Da,nuzna odbrana je vrlo rastegljiva tema...Ja licno sam zamalo robiju zaglavio,branio se,ali malo previse.Sve bi proslo da neko od njih nije saznao sta sam bio u vojsci,i jbg,uslovno zato sto sam znao sta je nuzna odbrana.
Ali mi je fascinantno da covek koji je ubio narkomana,naoruzanog u svojoj kuci,jos pred sudom.Kod njega nema osnova prekoracenja nuzne odbrane,borili su se i taj je pobegao na svojim nogana iz kuce,i teko negde oko 300m dalje je pao i umro.Po zdravoj logicinije prekoracio nuznu odbranu,cim se ovaj jos opirao i imao snage da mu pobegne.
U Americi imas pravo da pucas u coveka koji ti je bez tvoje dozvole usao u dvoriste,narusavanje licnog poseda!
If there is no sign that they are armed, you may not shoot them
In any situation where an intruder is armed with anything that could kill you, even a screwdriver in his hand, you can shoot to protect your life

Da,nuzna odbrana je vrlo rastegljiva tema...Ja licno sam zamalo robiju zaglavio,branio se,ali malo previse.Sve bi proslo da neko od njih nije saznao sta sam bio u vojsci,i jbg,uslovno zato sto sam znao sta je nuzna odbrana.
Ali mi je fascinantno da covek koji je ubio narkomana,naoruzanog u svojoj kuci,jos pred sudom.Kod njega nema osnova prekoracenja nuzne odbrane,borili su se i taj je pobegao na svojim nogana iz kuce,i teko negde oko 300m dalje je pao i umro.Po zdravoj logicinije prekoracio nuznu odbranu,cim se ovaj jos opirao i imao snage da mu pobegne.
U Americi imas pravo da pucas u coveka koji ti je bez tvoje dozvole usao u dvoriste,narusavanje licnog poseda!
If there is no sign that they are armed, you may not shoot them
In any situation where an intruder is armed with anything that could kill you, even a screwdriver in his hand, you can shoot to protect your life
Ma lako cu mu ja ubaciti srafciger u ruku
Na to sam i mislio,ali nisam naglasio.Ali se tamo mnogo lakse dokazuje odbrana,ne kao kod nas...Zatvoris lopova u garazu dok ne dodje murija,i on te posle tuzi za nezakonito lisavanje slobode.Nonsens.

- - - - - - - - - -
ne zahebavaj da je to kod nas moguce.

Da,ako se oni sete da te tuze)))
ALI Zato ako kazes nesto protiv gospodara, oni te slucajno uhapse i umres posle nedelju dve od srcanog udara . Jbg desava se![]()