Čim okreneš leđa

Da, ali ako čitaš pažljivo temu @Pinocchio je prvo podilazila besu ovog lika (nije Antihejter, nego ovaj drugi) a kad taj njen fini pristup na koji j naučila (a ja eto nisam) nije upalio nego je dobila besan odgovor onda se povukla uz opasku da nas ostavlja da se koškamo. Kad se nje ne tiče onda su drugi isti koš. :lol:
Očigledno ne čitamo isto. Nisam primetila da je ikom podilazila. A zašto je otišla jer je videla da nema svrhe da se više raspravlja. Moje mišljenje. Ali ok. Svako tumači na svoj način.

Ovo je postalo pravilo. Sa svima površno dobar, nikome nažao učinio, svi ok u lice i onda čim odeš, oni koji su ostali iza, najcrnje pljuvačine.

Mene zanima zašto, ako uopšte postoji odgovor?

Na primer: bivši kolega, bio 20 godina ok sa svima, e kad nepovratno ode, kad svima postane jasno da se neće vraćati, onda kreće...to se izmišlja, to se laže, to se  mrzi...
A čovek nikome ništa nije uradio.

Jel' ima objašnjenje za ovu pojavu?
Мисле да ће себе да издигну, ако другог пљуну.

Prestala sam da pišem zato što se ne razumemo, očigledno smo shvatili temu na različite načine i to je to. Zašto da se nastavljam i teram na svoju vodenicu kada nema svrhe.
Ne podilazim nikome, to nije moj način. Kada vidim da nema smisla da ostanem na nekom mestu odlazim. Zašto bih se sada natezala?
Prvo stav da sam ja mod, jel'te, to je očigledno neka životna titula, pa ona eto menja način na koji pišemo, zatim prozivanje i vređanje... ne, stvarno nema svrhe da nastavljam.
OK. Ali ubuduće kad odeš ispoštuj one koji ostanu i ne stavljaj ih u isti koš sa nasilnicima čije ponašanje nećeš/ne smeš da izgovoriš jer to nije tvoj način.
I da ti kažem nešto- Ja sam stoput veća princeza od tebe. :D

Jedna moja komšinica objasnila tu stvar u par rečenica.
Udala se, kaže, pa je Caffe Ž iz komšiluka ubrojio u ritual jutarnje kafe. Ona išla, ali sve među prvima dođe, a među prvima ode jer je kući čeka posao.
Svako jutro kod sledeće kafa!
Došlo jutro na red da se pije kafa kod nje:

"Sedimo, pijemo kafu i lepo razgovaramo. Kako koja ode, ove ostale opletu po njoj-i kakav joj je muž, i kakva su deca, i koji prljav veš imaju u kući. Iščekala ja da odu sve, i naslušala se gadosti o svakoj.
Sledeće jutro sam otišla na poslednju kafu tog tipa. Rekla sam im da na mene više ne računaju, i to ništa nisam objašnjavala."

Ta gospođa je u mojim očima još kao detetu bila interesantna. Ide na posao nasmejana, vraća se sa njega isto nasmejana, uvek mi je odgovorila na Dobar dan! i kratko porazgovarala sa mnom.
Sad znam imajući dugogoišnju sliku njene porodice ispred sebe da je osim što je lepa i vredna, takođe i izuzetno mudra!

A, zašto? Pa... u komšiluku sam nju izdvajala intuitivno.
Ostalo mi je nešto uvek sve bilo jedno isto.

Poslednja izmena:
OK. Ali ubuduće kad odeš ispoštuj one koji ostanu i ne stavljaj ih u isti koš sa nasilnicima čije ponašanje nećeš/ne smeš da izgovoriš jer to nije tvoj način.
I da ti kažem nešto- Ja sam stoput veća princeza od tebe. :D
A gde sam ja tebe pomenula? Gde si se tačno našla, u kojoj mojoj rečenici?

Ja sam se njima dvojici obraćala, gde si se ti osetila prozvanom?

A gde sam ja tebe pomenula? Gde si se tačno našla, u kojoj mojoj rečenici?

Ja sam se njima dvojici obraćala, gde si se ti osetila prozvanom?
Na njegovu optužbu kako ja njemu podmećem ili šta već ti si napisala da odlaziš i da nas ostavljaš da se koškamo.
Antihejeter osim uvodne poruke do tada nije ništa više pisao.
Znači da se to vas odnosi na mene.
Taj post je vidim izbrisan.
Hoću da kažem ako te već mrzi da razlučuješ ko je prvi počeo (sad i ikad) onda nemoj da ističeš da si iznad, prosto odeš bez pompe...

Na njegovu optužbu kako ja njemu podmećem ili šta već ti si napisala da odlaziš i da nas ostavljaš da se koškamo.
Antihejeter osim uvodne poruke do tada nije ništa više pisao.
Taj post je vidim izbrisan.
Hoću da kažem ako te već mrzi da razlučuješ ko je prvi počeo (sad i ikad) onda nemoj da ističeš da si iznad, prosto odeš bez pompe...
Da ističem? Ne, ti si mene tako videla. Nemam potrebu da se ističem bilo gde, a pogotovo ne na forumu (i/ili nekoj temi).

Da dodam, ako ti je to zasmetalo mogla si me "povući za ruku" i vratiti nazad, a ne sada nabrajati kako si se osećala zbog toga.
Znaš kako, ako tebi nisu jasne neke stvari, i pritom me stavljaš u isti koš sa likom koji je napisao sve ono što je napisao (i što je izbrisano), šta ja imam više da te povlačim za ruku.
I uoppšte se ne osećam nikako specijalno zbog toga, samo mi upada u oči.

Znaš kako, ako tebi nisu jasne neke stvari, i pritom me stavljaš u isti koš sa likom koji je napisao sve ono što je napisao (i što je izbrisano), šta ja imam više da te povlačim za ruku.
I uoppšte se ne osećam nikako specijalno zbog toga, samo mi upada u oči.
Jedina stvar koja meni nije jasna je odakle tebi pomisao da sam na tebe mislila jer te nisam ni pomenula.
Tvoje rečenice, način na koji mi se obraćaš opovrgava tvoju poziciju koju pokušavaš da nametneš. Nemoj to da radiš, samo činiš sebi štetu.
Već mi je sada ovo sve smešno.

Ovo je postalo pravilo. Sa svima površno dobar, nikome nažao učinio, svi ok u lice i onda čim odeš, oni koji su ostali iza, najcrnje pljuvačine.

Na primer: bivši kolega, bio 20 godina ok sa svima, e kad nepovratno ode, kad svima postane jasno da se neće vraćati, onda kreće...to se izmišlja, to se laže, to se  mrzi...
A čovek nikome ništa nije uradio.

Jel' ima objašnjenje za ovu pojavu?
ima...Verovatno nisi toliko dobar kakvim sebe smatras,..

Back