Čim okreneš leđa

To što sam mod nema veze sa onim što trenutno pišem.

Ja ne umirujem njegovo nasilništvo podilaženjem već sam pokušala da mu objasnim da nasilništvo nije rešenje, posebno kada je verbalni konflikt u pitanju.
Ali suština nije da drugi nisu vredni toga, da to pokazuje kakvi su oni... čak ni da nasilništvo nije rešenje. Time se samo trenutno umire. Jedini odgovor je da se na nasilje nema prava.

Ali suština nije da drugi nisu vredni toga, da to pokazuje kakvi su oni... čak ni da nasilništvo nije rešenje. Time se samo trenutno umire. Jedini odgovor je da se na nasilje nema prava.
Naravno da nema. Nikada.

Ima jedna izreka koja kaže, a često je ponavljam: Ne uči svinju da svira klavir. Gubiš vreme, a nerviraš svinju.

To sto bi me napravila nasilnikom ili umanjila moj ucinak na forumu losom reputacijom, te cini odgovornom i morala bi da stojis iza tvdnji dokazima,kao sto bih ja stajao posle mog odgovora na tvoje provokacije i dosli bi opet do tvojih komplwxa i licnog pokusaja da se obracunas s nekim s kim ne mozes jer si slaba katagorija

Primer počekta konflikta - vređanje.

To što si ti sada napisao je isto kao što je osoba iz početnog posta uradila pričajući loše o nekome.

Jel ima razlike između vas dvoje?

Da odgovorim licno, kako krece neka prica od smrada onda se taj smrad siri i ko nije smrdeo pocinje,ne mora da dodje do reakcije dok neko za koga se misli da je pouzdan poluprijatelj ne pocne da veruje u svasta a nije dosao licno da cuje drugu stranu price,tako sam i otkaz dobio u nebitnoj firmi ,jer sam se zamerio nekom ko je tu preko veze,a cime sam se zamerio ,pa time sto moram da radim i njegov posao a necu

Da odgovorim licno, kako krece neka prica od smrada onda se taj smrad siri i ko nije smrdeo pocinje,ne mora da dodje do reakcije dok neko za koga se misli da je pouzdan poluprijatelj ne pocne da veruje u svasta a nije dosao licno da cuje drugu stranu price,tako sam i otkaz dobio u nebitnoj firmi ,jer sam se zamerio nekom ko je tu preko veze,a cime sam se zamerio ,pa time sto moram da radim i njegov posao a necu
E, to, brate. Ljudi uopšte nemaju svoje mišljenje, ako i imaju brzo potpadaju pod uticaj drugih.
Povodljivi.
Jbg sećam se da si pominjao to za otkaz. Uvek najjači na*jebu kad se gomila kukavica udruži.

E, to, brate. Ljudi uopšte nemaju svoje mišljenje, ako i imaju brzo potpadaju pod uticaj drugih.
Povodljivi.
Jbg sećam se da si pominjao to za otkaz. Uvek najjači na*jebu kad se gomila kukavica udruži.
Dodjem u drugu smenu restoran a prva nije izbacila djubre i nista uradila da ostavi sredjeno za sledecu,ali to se ne primeti,onda usput zameraju nama koji sve vidimo sto nije kako treba,kazem pa sto njima ne date minus i ne gundjate,e msm mesec i po dana glupe sljake ,sta mi znaci sto normalni vide ko kako radi kad je drustvo trulo i zavisi ti zivot od smradova,msm da mi je to bio poslednji od malog broja pokusaja da radim u kolektivu i zavisim od drugih

@Antihejter, u svakom kolektivu postoje spletkaroši i šlihtare. Ali ako dozvoliš sebi da pređeš tu liniju fizičkog nasilja, prelazićeš je sve češće i sve češće ćeš nalaziti opravdanja pa ćeš na kraju izudarati nekog jer ti se fitilj toliko skratio da više ne znaš gde udaraš.

Pitanje za tebe: Da li si odbranio tog kolegu, e jle vas nije blam, aj ne kenjajte (ne znam u kom stilu razgovarate), Petar je bio dobar lik?

Narod i ljudi su generalno licemeri, pogotovo ovde u Srbiji gde i sam zivim i pripadam.Veoma losa osobina.
Svuda je tako to smo mi samo sto ne volim kad se ljudi uhvate samo za ono lose pa jos uz to izmisljaju a ne spominju nista dobro.

Ja sam upravo umoran od toga i tog licemerja i oduvek sam drzao svoj stav i o ljudima pricao onako kako jeste i iz mog iskustva sa njima i dobro i lose dok velika vecina prica lose i plus izmislja a znam da nije tako bas i da je vecina od toga laz jer sam bio prisutan u situacijama.

Lule, izvini, ostaćeš bez odgovora. Osećao sam se baš štakorski zbog tog kolege i cele situacije,
Uh, uh. Žena lepo obrazložila svoje mišljenje (pinochio) i sad uspade da siluje temu. Nagrdiste je baš ni zašta. A što se posla tiče. Ja sam shvatila da je novi uvek kriv za sve a onaj što odlazi je neradnik. I to je tako. I posao je da se radi a ne da se traže prijatelji.

Poslednja izmena od moderatora:
Kada neko ode i kada ti je svejedno onda ti je svejedno. Sve njene/njegove vrline ostaju vrline, a mane si već prihvatio i takve su kakve jesu. Kada ti je taj neko drag (kolega, prijatelj, rod, partner), e onda se ponekad ponašaš kao dete i ne možeš da iskažeš emocije na pravi način već krećeš u nesvesni napad. Emocije iskazuješ na pogrešan način i umesto da kažeš da ti je žao i da se ti loše osećaš da ti taj neko nedostaje (ili će ti nedostajati), ti kreneš da izvlačiš sve loše (i to začiniš da bude još gore) kako bi tu osobu pokazao u lošem svetlu. Ne zbog drugih, već zbog tebe samog. Jer što je lošiji, tebi će manje biti drag i manje će ti nedostajati. Tj, misliš da je tako, pokušavaš ali to tako ne ide.

Umanjujemo nečiju vrednost da bi našem srcu bio manje blizak, pokušavamo nasilno da ga "manje volimo". Ali srce ne možeš slagati. Džaba.
Bukvalno nema veze sa temom, ti ljudi iz prve poruke su jednostavno govna koja nisu smela nista da kazu u lice, nego ogovaraju sa bezbedne distance.

Retko bezveze poruka.

Ovo je postalo pravilo. Sa svima površno dobar, nikome nažao učinio, svi ok u lice i onda čim odeš, oni koji su ostali iza, najcrnje pljuvačine.

Mene zanima zašto, ako uopšte postoji odgovor?

Na primer: bivši kolega, bio 20 godina ok sa svima, e kad nepovratno ode, kad svima postane jasno da se neće vraćati, onda kreće...to se izmišlja, to se laže, to se  mrzi...
A čovek nikome ništa nije uradio.

Jel' ima objašnjenje za ovu pojavu?
Prijatelju da učiniš svakome sve opet će te izdati.Nema više poverenja,sloge.Nažalost nema.Samo se poveri nekome daš mu mač u ruke da upravlja tobom.
Nema objašnjenja za to.Ja sam rođenom bratu kupio stan ej bre obezbedio ga. U čaši vode bi me rastopio veruj mi.Što si bolji više najebeš.I opet to je zbog ljudi koji su nezadovoljni svojim životima i ne mogu se izboriti sami sa sobom i uvek im netko duzan nesto.Samo dobro procenit sa kim se seda na kafu,dobro procenit i bit ce sve ok.

Uh, uh. Žena lepo obrazložila svoje mišljenje (pinochio) i sad uspade da siluje temu. Nagrdiste je baš ni zašta. A što se posla tiče. Ja sam shvatila da je novi uvek kriv za sve a onaj što odlazi je neradnik. I to je tako. I posao je da se radi a ne da se traže prijatelji.
Da, ali ako čitaš pažljivo temu @Pinocchio je prvo podilazila besu ovog lika (nije Antihejter, nego ovaj drugi) a kad taj njen fini pristup na koji j naučila (a ja eto nisam) nije upalio nego je dobila besan odgovor onda se povukla uz opasku da nas ostavlja da se koškamo. Kad se nje ne tiče onda su drugi isti koš. :lol:

Prestala sam da pišem zato što se ne razumemo, očigledno smo shvatili temu na različite načine i to je to. Zašto da se nastavljam i teram na svoju vodenicu kada nema svrhe.
Ne podilazim nikome, to nije moj način. Kada vidim da nema smisla da ostanem na nekom mestu odlazim. Zašto bih se sada natezala?
Prvo stav da sam ja mod, jel'te, to je očigledno neka životna titula, pa ona eto menja način na koji pišemo, zatim prozivanje i vređanje... ne, stvarno nema svrhe da nastavljam.

Back