Ciljevi

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Danas sam imala neko predavanje o ciljevima u zivotu i tema mi je bila veoma interesantna....svako od ucesnika ispricao je iz svog iskustva da li je i kada mogao da ostvari postavljeni cilj....Ima istine u tome da kad nesto stvarno zelis to i mozes da postignes...cula sam interesantne price a i sama sam iznela svoje iskustvo...Je li neko od ovde prisutnih imao ostvarenje svog cilja bilo sta da je u pitanju....da li je danas u ovom teskom vremenu lako doci do cilja i sta stvara poteskoce....da li ste malodusni...Pitanje je za oba pola...

Istina je. Ako imaš realan cilj i ako ga stvarno želiš, ostvarićeš ga. Malodušnost se javlja samo ako nema motiva, odnosno nemamo želju da uradimo ono što smo stavili sebi za cilj. Kaže se: sve se može kad se hoće i ja u to verujem. Ne mogu sada da se setim nekog primera, pošto ne živim u prošlosti. Osnosno, ono što uradim, ispunim, zaboravim i radim novo. Mislim da ni jedan jedini ispunjeni cilj nisam proslavljala i mislila na njega duže od toga dana kada sam ga ispunila.

Danas sam imala neko predavanje o ciljevima u zivotu i tema mi je bila veoma interesantna....svako od ucesnika ispricao je iz svog iskustva da li je i kada mogao da ostvari postavljeni cilj....Ima istine u tome da kad nesto stvarno zelis to i mozes da postignes...cula sam interesantne price a i sama sam iznela svoje iskustvo...Je li neko od ovde prisutnih imao ostvarenje svog cilja bilo sta da je u pitanju....da li je danas u ovom teskom vremenu lako doci do cilja i sta stvara poteskoce....da li ste malodusni...Pitanje je za oba pola...

Већина људи себи стално поставља неке краткорочне или дугорочне циљеве. И то је оно што нас вуче напред.
Без њих бисмо вечито таворили у истом месту.

Није тачно да баш све што пожелиш можеш и да оствариш. Мислим, могу ја сад силно да пожелим да се удам Мајкла Џексона или да одлетим на Марс, али то ипак неће бити могуће...
Значи, циљеви су добра ствар ако нису превише високи да се не могу остварити, и ако нису превише ниски, да нас не мотивишу за напредак и промене...

''Тешко време'' нема никакве везе са нашим личним циљевима...

Mene interesuje ko je drzao to predavanje i sa kojim ciljem - ako mozes da mi kazes.

Sto se tice ciljeva, ja sam uglavnom sebi postavljala ciljeve drugog tipa: sta NE zelim da mi se desi, i gde NE zelim da stignem. I dobro, imam neku opstu ideju gde zelim da budem/sta da radim, ali nisam neki ljubitelj takmicenja sa samom sobom...

Obichno stvari koje sam jako jako zeleo uspeo sam da dobijem ali tek nakon tolikog protoka vremena da su doshli maltene bez truda u to vreme kada sam ih dobio(ili mi se bar tako chinilio) i gle ironije,uvek u vremenu kada mi vec odavno nisu bile predmet stremljenja.

A ti studiraš filozofiju, il je dolazio neki budistički sveštenik...? :lol:

Већина људи себи стално поставља неке краткорочне или дугорочне циљеве. И то је оно што нас вуче напред.
Без њих бисмо вечито таворили у истом месту.

Није тачно да баш све што пожелиш можеш и да оствариш. Мислим, могу ја сад силно да пожелим да се удам Мајкла Џексона или да одлетим на Марс, али то ипак неће бити могуће...
Значи, циљеви су добра ствар ако нису превише високи да се не могу остварити, и ако нису превише ниски, да нас не мотивишу за напредак и промене...

''Тешко време'' нема никакве везе са нашим личним циљевима...

To je stvarno nemoguca misja...
Ali je Brad Pitt dostupan i nama zenama...
:)

:ok:mene bas to vuce napred..cvrsto stajati na zemlji..za razliku od ljudi iz okruzenja koji navodno ostvaruju neke ciljeve ali kao da im nije jasno da pored toga nisu srecni.
Ostvarivanje ciljeva nije protivrečno čvrstom stajanju na zemlji, niti osećanju sreće - naprotiv!

Ono što ti nazivaš navodnim ciljevima za nekoga ima smisla.

Osećanje sreće ima različite izvore.

Ovde su se pomešale babe i žabe ;)

kada sam sigurna, kada poslozim kockice u glavi...i kristalno jasno artikulisem sta zelim, zasto to zelim...kada su mi misli jasno usmerene na nesto...sto je retko retko...uvek mi se desi bas onako kako sam zamislila...

Ostvarivanje ciljeva nije protivrečno čvrstom stajanju na zemlji, niti osećanju sreće - naprotiv!
Ono što ti nazivaš navodnim ciljevima za nekoga ima smisla.
Osećanje sreće ima različite izvore.
Ovde su se pomešale babe i žabe ;)
Covek je realan ako cvrsto stoji na zemlji..sebi postavlja realne ciljeve do kojih ce pre doci i biti srecan..sta je tu pomesana baba i zaba :D

Tesko je zato sto mi zelje i ciljeve ogranicavaju stvari na koje ne mozes uticati. Ovakvih odrona na putu ima zilion ali popravis i nastavis dalje. Nemoj da ti isperu mozak sa tim ako dovoljno zelis i imaces. Ja zelim i imam za cilj da cu jendog dana voziti camara ili indijanu, ali netrebaju mi u kad budem u penziji vec sad kada sam mlad. Svi ciljevi i zelje su prolazne i u skladu sa vremenom, odnosno sa tvojim mogucnostima koje mozes pogorsati ili poljbosati.

Ovo pitanje je vise, po meni, psiholosko.

Back