Циљ увоза миграната у Европу је уништење беле расе!?

Постоје дубљи езотеријски разлози зашто бела раса нестаје...ова мигрантска политика може бити само земаљска алатка за реализацију једног вишег закона.

Da li biste objasnili koji su to razlozi? Da li se to spontano odvija po nekoj zakonitosti ili neko upravlja time?

Da li biste objasnili koji su to razlozi? Da li se to spontano odvija po nekoj zakonitosti ili neko upravlja time?
Одвија се преко закона карме. По мом мишљењу узрок је то што бела раса где год да је ногом крочила починила је геноцид...буквално на сваком континенту. Сада јој се то враћа.

Одвија се преко закона карме. По мом мишљењу узрок је то што бела раса где год да је ногом крочила починила је геноцид...буквално на сваком континенту. Сада јој се то враћа.

Pa sad pojam "bela rasa" je dosta rastegljiv i nehomogen pojam, recimo ja sebe smatram Srbinom, Balkancem, Juznim Slovenom, Pravoslavcem i ja se ne identifikujem sa recimo Nemcima, Holandjanima, Skandinavcima, belim Amerikancima, Englezima, itd i iskreno meni su blizi i drazi recimo crnci iz Brazila, Angole, Gane, Etiopije, sa Jamajke ili recimo Kinezi , Vijetnamci ili Maori sa Novog Zelanda ili americki Indijanci nego li recimo Nemci, Englezi, Holandjani, beli Amerikanci ili sta ja znam.

Takodje genocid na svim kontinentima nisu pocinili svi belci vec samo oni iz zapadne Evrope tipa Englezi, Belgijanci, Holandjani, Nemci, Francuzi, Spanci, Portugalci, znaciiskljucivo te pomorske, kolonijalne sile.

Takodje "rasa" kao bioloski pojam ne postoji i to je vise kulturoloski i socijalni fenomen nego bioloski a takodje pojam "cista rasa" ne postoji jer svi smo u vecoj ili manjoj meri izmesani , i mi danas ovde smo miks barem 20-30 razlicitih naroda.

Zatim ti tzv. desnicari sire propagandu i polaze od toga kao da je mesanje medju ljudima nesto lose i negativno a bas nasuprot , manjak raznovrsnosti gena dovodi do raznih degenerativnih poremecaja i ono ako oces da unistis jednu naciju samo im zabrani da se mesaju sa drugima i pocece polako da odumiru , takodje deca iz mesovitih brakova su uglavnom lepa, pametna i manje sklona genetskim bolestima, ono sto veca raznovrsnost gena i mesanje je itekako pozeljno i pozitivno sa bioloskog aspekta a sad sto su neki ljudi skloni socijalnim predrasudama i sto su zrtve nekih politickih, ideoloskih i socijalnih nametnutih dogmi je vec nesto drugo.

Леп пост и све се слажем идеолошки само што то што се ти не идентификујеш са западњацима не значи да ово што ја причам није истина. ;) А Срби имају и своју карму што је посебна прича па не бих да ширим.

Pa istina je jer prosto mi nismo zapadnjaci , nit zivimo blizu njih , nit delimo istu kulturu, nit pricamo istim jezikom, nit delimo istu veru , nit isti mentalitet,
cak i fizicki se razlikujemo, pa prema tome kakve mi veze imamo sa njima, ti njihovi gresi idu njima na dusu, to sad sta su radili Britanci, Francuzi, Spanci, Nemci kakve veze sad sa tim imamo mi ili recimo tipa Moldavci, Grci, Poljaci ili vec ko.

Nema apsolutno nikakve logike da bi trebali da ispastamo za grehe nekoga sa kim nemamo nikakve veze, cak stavise zapravo mi delimo veoma slicnu sudbinu bas kao ti narodi sirom sveta koje su oni genocidisali i porobljavali , ono bili 500 godina pod Turcima, pa pod austrougarskoj okupaciji, pa pod nemackoj pa i evo sad smo pod nekom vrstom meke okupacije (dok je jedan deo nase zemlje i pod direktnom okupacijom).

Mislim dovoljno je reci da recimo na Solunskom frontu zajedno sa nasim vojnicima uglavnom nisu bile francuske ili britanske trupe vec trupe vecinom sastavljene od vojnika iz njihovih tadasnjih kolonija tipa iz Senegala, Benina, Gane, Sudana, Nigerije, Somalije, Kenije, Alzira, Egipta,Maroka itd, obicno su njih slali na prvu liniju fronta da budu topovsko meso , sto znaci da su manje-vise i na njih i na nas gledali jednako i nase vojnike su isto na neki nacin gledali vise kao na kolonijalne trupe nego kao na ravnopravne saveznike.

Tako da sustinski mi nikad nismo bili kao oni nit smo bili na istoj strani sa njima.

Pa sad generalno mislim da mi kao narod ovako generalno mozemo reci da nam je savest mirna, ono nismo nikad vodili neke osvajacke i okupacione ratove porobljavali druge, vrsili neka masovna zlodela, etnicka ciscenja, genocide i sta ja znam , u oba svetska rata isto bili na pravoj strani , sad naravno daleko od toga da su sad svi Srbi bili andjeli, sveci i sta ja znam, sigurno da je bilo i medju nama zlocinaca, izdajnika, itd ali kad je bili nekih zlocina to je bilo vise onako individualno ali ovako generalno imamo veoma pozitivnu i slavnu istoriju i nemamo cega da se stidimo kao narod, nit imamo neke vece kolektivne grehe i mrlje kao recimo manje vise svi ti zapadnjaci, gde cela zapadna Evropa ima jezivu istoriju ili tipa Belgijancisto imaju na dusi jeziv genocid u Kongu, Nemci holokaust pa i pre toga genocid u Namibiji nad lokalnim stavnistvom, Hrvati ndh i "oluju", Italijani Musolinija i okupaciju Etiopije, Japanci genocid nad Kinezima u Mandzuriji, itd, itd .

Tako da generalno kao narod mozemo biti mirne savesti i nemamo cega da se stidimo, cak i ako smo tu i tamo nekad prolivali krv to smo radili uglavnom izmedju sebe jer kao narod manje-vise oduvek smo bili podeljeni ali mislim da gotovo ni ne postoji narod na svetu koji nikad nije imao neke unutrasnje sukobe i podele.

Poslednja izmena:
Pa istina je jer prosto mi nismo zapadnjaci , nit zivimo blizu njih , nit delimo istu kulturu, nit pricamo istim jezikom, nit delimo istu veru , nit isti mentalitet,
cak i fizicki se razlikujemo,
Srbi i Srbija su deo zapadne civilizacije, a druga je stvar što si ti možda po fizičkom izgledu i načinu razmišljanja sličan nekim ljudožderima iz Afrike.

Moderna srpska država je stvorena u skladu sa vrednostima zapadne civilizacije. Sva srpska elita je u 19 veku imala uzore na zapadu. Dovoljno je spomenuti Vuka Karadžića kome je Zapadna kultura pružila uslove za život, rad i stvaranje modernog srpskog pisma. Srbija je stvorena na matrici zapadnog ustrojstva države, a ne na afričkom ili azijskom modelu feudalizma sa neograničenom, apsolutističkom vlašću cara (sultana). Istorijski su Srbi uvek bili bliski zapadu u svakom pogledu, kulturnom, političkom, društvenom itd. Srbija od kada postoji kao nezavisna država usvajala je ustave po ugledu na zapadne zemlje kao što su Francuska i Belgija, a sistem državne uprave u Srbiji pa i kasnijoj Kraljevini SHS temeljio se na Austro-Ugarskom i francuskom centralističkom modelu. Čak je i prvi ministar odbrane Srbije bio Francuz.
Na kraju krajeva, samo u poslednjih 50 godina je više od milion Srba otišlo na Zapad. Očigledno da ogromna većina Srba zna razliku između jeftine demagogije i realnog života

Pa sad generalno mislim da mi kao narod ovako generalno mozemo reci da nam je savest mirna, ono nismo nikad vodili neke osvajacke i okupacione ratove porobljavali druge
Aha važi :lol:

Ovo je tipicno neznanje i malogradjanstina kao i rasizam ljude iz Afrike odma porediti sa nekim diviljim plemenima i ljudozderima (iako je Afrika prepuna drevnih civilizacija i kultura koje su i starije od svih evropskih, narocito tih anglo-saksonskih.

Inace Srbija nije deo zapadne civilizacije, barem ne u tom klasicnom smislu, uostalom i mnoge africke i azijske zemlje su donosile neke zakone po zapadnom modelu, imali cak i zapadne vladare pa ih to ne cini delom zapadne civilizacije.
Zapravo nismo ni deo Orijenta u pravom smislu vec smo na raskrscu i mestu gde se sudaraju zapadna i istocna civilizacija , inace mi smo Balkan i deo slovenske civilizacije i svakako smo prica za sebe.

Zapravo mi smo deo judeo-hriscanske civilizacije i mi jesno deo zapadne civilizacije iz ugla nekog ko "zapadnim " svetom smatra citavu hriscansku civilizaciju, a inace u modernom smislu zna se sta je Zapad i da pod tim se podrazumeva pretezno anglo-saksonski svet tipa SAD, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Nemacka, Holandija, Belgija, Svajcarska, itd vec recimo Spanija, Portugal, Italija, Grcka i te mediteranske zemlje (koje su nam dosta slicnije po mentalitetu, temperamentu, itd) ono vec manje-vise i to je vec isto neka mesavina i vise neka latino i mediteranska kultura koja je dosta drugacija i strana anglo-saksoncima.

Tako da mi definitivno nismo "zapad" u klasicnom te reci nit pripadamo zapadnoj kulturi, ono skroz smo drugaciji od njih i apsolutno se ne mozemo identifikovati sa njima, drugacija kultura, istorija, mentalitet, jezik, podneblje, genetika, itd, uostalom bilo gde u svetu kad kazes "zapad" svi ce prvo pomisliti na SAD, Kanadu, Francusku, VB, Nemacku, Skandinaviju, itd tesko da ce iko sad pomisliti na Srbiju, Rusiju, Belorusiju, Ukrajnu, Rumuniju, Bugarsku ili koga vec.

I cinjenica je da nismo nikad vodili osvajacke i okupacione ratove, osim ono ako nisi dovoljno mentol pa da poverujes u onu glupost i neoustasku propagandu kako je Sloba napao Hrvatsku jer je satro hteo da pravi neku "Veliku Srbiju".

Ајде да не коментаришемо деведесете мада се ту очито не слажемо.
Србија и те како јесте водила освајачке ратове за време Цара Душана. Увек смо били ратничка нација а то са собом доноси лошу карму. Свидело ми се што је један астролог рекао ( мада не мораш веровати у астрологију ): - док се ми хвалимо како смо Турцима секли главе бог лупа рецке.

Pa i to 90-ih sto smo vodili je isto bio samo odbrambeni rat jer Hrvati i Bosnjaci su ti koje je naoruzavao Zapad i koji su zeleli rat po svaku cenu, oni su zeleli po svaku cenu rat , otcepljenje i nezavisne etnicki "ciste" drzave (narovito "ciste" bez Srba) dok smo mi zeleli da ocuvamo status kvo, ali kad smo i mi videli da je nemoguce ocuvati Jugoslaviju i da je krenulo etnicko ciscenje Srba po Hrvatskoj i Bosni onda je krenula sama borba za goli zivot Srba na tim prostorima, jer da nije tako i da Srbi opet nisu bili zrtve pa ne bi Beograd bio grad sa najvecim brojem izbeglica u Evropi, mislim pre rata Srbi su u Hrvatskoj cinili skoro pa polovinu stanovnistva, negde su bili cak i apsolutna vecina (recimo moj cale koji je odrastao u Osijeku seca se da je odnos tamo Srba i Hrvata uvek bio odprilike negde pola-pola kad je isao u skolu, itd ) da bi danas u Hrvatskoj Srbi bili svedeni na nivo statisticke greske, pa to je najvece etnicko ciscenje u Evropi nakon drugog svetskog rata.

Sto se tice vremena cara Dusana, tu doduse jeste bilo malo ekspanzije da tako kazem ali i to je bilo vise sitnijih razmera , nije ni tu sad bilo ono nekih velikih vojnih pohoda i osvajanja, ono cak vise je ujedinjavao te podeljene srpske srednjovekovne feudalne zemlje nego sto se sirio na stetu ostalih, ono jeste se malo kidao sa Bugarima ali sa njima smo uvek imali neki rivalski i ne bas prijateljski odnos i neke razne nerasciscene racuna sa njima od mnogo pre nego sto se Dusan pojavio, on u principu hteo je da ujedini Srbe i Grke , zapravo da ujedini pravoslavni svet u neku novu Vizantiju ali generalno to nikad nije bilo realno ostvarivo na terenu i to je bio vise plod njegove maste i zelje i pomalo i donekle i mit nego neka realnost u to doba.

Inace mi se nikad nismo hvalili kako smo Turcima sekli glave vec pre su se Turci hvalisali kako su nama sekli glave i nabijali na kolac, ono doba pod Turcima i to ropstvo mi na neki nacin slavimo kao slobodarsko nasledje, borbu protiv ropstva, borbu za opstanak, prkos tada najvecoj svetskoj imperiji, borbu za ocuvanje naseg identiteta, vere, tradicije, sistema vrednosti kao i samih golih zivota kao i poduhvat i Bozije cudo sto smo to sve uspeli da izdrzimo i da opstanemo kroz tih 400-500 godina.
Mislim ta nasa borba za goli opstanaki borba protiv ropstva i to slobodarsko nasledje pa to je sama srz naseg kulturnog i istorijskog identiteta.

Хоћу рећи да је лоша карма Срба везана за нешто друго...а могу само да нагађам за шта.

Vau, a loša karma afrikanaca nije to što su kuvali decu, vezivali koštice mrtve dece oko glave, bušili sve delove tela i bukvalno jeli druge ljude. Po tebi oni su NEUTRALNI sve dok nije došla Belgija da ih tovari. To što oni milenijumima unazad ostavljaju decu u pustinji da umire pod izgovorom da je u detetu demon je samo njihova DOBRA PRIRODA, ona iskonska, ljudska majka, kolevka Afrika... Da, da.

A što se ti lepo ne edukuješ o tome kako afrikanci jure albino afrikanca da ga oderu i skuvaju, delove za magijske rituale i slično? Što malo o tome ne napišeš? Što ne napišeš "Afrikanci su milenijumima radili to i to" pa im se vratilo kada su došle zapadnoevropske sile?

"
In parts of Africa, people with albinism are hunted for their body parts. The latest victim: a 9-year-old boy
"

Šta se sada dešava širom Afrike gde nema "belih ljudi"? Najviše silovanja, najviše smrti, najviše bolesti, najviše problema. Šta je bilo sa onom državicom Zimbabve gde su jurili "bele poljoprivrednike" da obese, svi pobegli, a sada ih zovu da se vrate u fazonu POGREŠILI SMO? Šta je sa Južnom Afrikom gde bukvalno ubijaju poljoprivrednike ako su beli?

A, realno, svi Evropski narodi su NAJVIŠE štete učinili jedni drugima kroz silne ratove još od doba Rimljana za šta imamo istorijske izvore u izobilju, što rimska škola, što vizantologija.

Tako da nema nikakve logike da je karma vraćanja u tome što dolaze migranti, konkretno islamisti. To je veoma površan pogled na karmu.

A i da postavim astrološki osvrt, nikakve veze nemaju sa karmom. Migranti, konkretno islamisti, su tu kao Pluton koji tranzitira Jarcem.

Turci su naneli previše zla Srbima, ujedno i svi drugi narodi. Ti pišeš kao da su Srbi planetarni enemy no1.

Sedi 1 , pojma ti nemas.

Sto se tice tih rituala, narocito vezanih za kanibalizam i prinosenje zrtava toga gotovo da i nema, ono cak i pre pojave Hriscanstva i Islama u Africi toga je bilo tek sporadicno i to je zapravo bila propaganda u vreme kolonijalizma da se tamo ti ljudi sto vise demonizuju i predstave u sto gorem svetlu i kao neki divljaci, sto bi naravno ti iz zapadne Evrope upotrebili kao izgovor i opravdanje da ih pljackaju, ubijaju i prodaju u roblje , ono vec vidjeno mnogo puta pa cak i na nasim prostorima.
Takodje ti neki bizarni rituali nisu postojali samo u Africi, vec manje-vise svuda, pa jel su Vikinzi pili iz lobanja onih koje su pobili, ono ubijali, pljackali i silovali sve sto im se naslo na putu, realno vece divljake od njih svet nije video, takodje i medju-raznim evropskim plemenima postojali su razni bizarni rituali, cak recimo i u Crnoj Gori su postojali neki obicaju vezani za kanibalizam, itd.

Inace danas kad pogledas dobar deo Afrike to su onako relativno sasvim uspesne i prosperitetne zemlje, tipa Gana, Kamerun, Angola, Nigerija, Senegal, Kenija, Tanzanija, recimo neke zemlje kao recimo Gana imaju vec i svoje svemirske programe i svoje satelite u orbiti , ulazu u nauku, robotiku, itd , ono kad pogledas neke gradove tipa Luanda, Dar es Salam, Mombasa, Nairobi ( inace u Keniji brzu modernu zelenicu koja povezuje Nairobi i Mombasu uskoro zamenjuju super-brzi maglev vozovi).......realno Beograd izgleda kao neka siva, zapustena favela naspram njih.

Inace to sto su neki delovi Afrike i neke drzave bile pogodjene raznim epidemijama tipa ebola, sida, itd ili epidemijom gladi to je sve spolja ubaceno tamo, da pogadjamo odakle, sa Zapada razume se a takodje vekovi okupacije, genocida, ropstva, pljacke i pustosenja tog kontinenta mora da ostavi neke posledice.

Inace sad te price kako po Juznoj AFrici ubijaju farmere samo zato sto su beli su glupost i ono sad ispada kao da su belci bili zrtve aparthejda a ne domace stanovnistvo, inace belci su tamo dosli kao kolonizatori i kao okupatori , sprovodili teror nad domacin stanovnistvom (uz podrsku zapadih sila pre svih Velike Britanije i Holandije) i sad kada aparthejda vise nema potpuno je u redu i prosto red da neko malo proceslja te veleposednike i plantazere i da ih pita, cekaj pa odakle vama ovde ovolika imanja, plantaze, zamkovi, kako ste to stekli , sta jer ste mislili da cete vecno da se bogatite i sirite imanja preko ledja domaceg stanovnista, kao sto ce ako da Bog jednog dana da neko i ovde malo upita neke strance koji zare i pale Srbijom, recimo da neko pita onog direktora cije Petreusa kako to da on stoji iza najveceg kablovskog operatera u Srbiji ili da pita onog Veslija Klarka koji nas je bombardovao kako to da on ima registrovanu firmu ovde i da izvlaci milione iz Srbije od nasih ruda ili da pita onog bivseg americkog ambasadora Skota sto on i dalje sve poseduje po Srbiji i dokle misli i dalje da nas muze , takodje jednom pokrenuti i pitanje imovine proternih Srba iz Hrvatske, mislim sve sto je oteto jednom mora da dodje na naplatu, kad-tad nebitno dal se radi o Srbiji, Juznoj Africi, Kini ili Vanuatuu.

Takodje na mnoge te narode i drzave po AFrici mi danas mozemo i trebamo da se ugledamo jer pokazali su mnogo vecu zrelost, odgovornost i ozbiljnost od nas po mnogim pitanjima, takodje treba uzeti u obzir da su gotovo sve drzave Afrike multi-etnicke i sastavljene od razlicitih plemena ali danas tamo ratova i etnickih sukoba gotovo da nema (ako izuzmemo one neke islamske teroriste kao onaj boko haram na severu Nigerije ili al sabab sto je aktivan uglavnom u Somaliji a to je opet isto uvezeno spolja sa nekim ciljem), recimo u mnogim tim zemljama zivi na desetine razlicitih plemena a opet svi cuvaju svoju drzavu i nikom ne pada na pamet da ulazi u neki sukob i da se odvaja dok recimo mi ovde nismo cak uspeli ni da sacuvamo zajednicku drzavu sa Crnom Gorom iako smo jedan narod.

Tako da pusti ti Afrikance , oni su nas presisali, otisli na sledeci nivo dok smo se mi dodatno vratili unazad.

Poslednja izmena:
Што је најсмешније Африка и те како има лошу карму што је познато људима који изучавају ту тему. Н3В по обичају пише из неке своје искривљене перспективе.

Inace sto je malo komicno i paradoksalno recimo u SAD oni neki crni supermacisti, odnosno crni rasisti (neke ono marginalne i minorne organizacije) tvrde kako su crnci stvorili belce od sopstvenih gena genetskim inzinjeringom (vodeci se onom cinjenicom da je africki gen najstariji i da je teoretski moguce da gena crnca dobiti belca) da im budu robovska radna snaga, odnosno zli crni naucnik Jakub je stvorio belce kao robove i vojsku sa kojom ce pokoriti ceo svet (pozivajuci se na ono da samo belci imaju tu potrebu da non-stop ratuju, osecaju se nadmocno i da pokoravaju druge i da imaju najizrazeniju tu destruktivnu i ratnicki crtu ) i da je period ropstva zapravo karma odnosno da su to posledice greske i pohlepe zlog naucnika Jakuba koja im se svima obila o glavu, to eto tvrde neki crni militantni rasisti, onako dosta radikalna i pomalo suluda teorija : D, ali ajde to mu odprilike dodje nesto kao crni "Deretici", "Dejani Lucici" i slicni : D

Mada generalno nema bas Afrika losu karmu, mislim u pre-kolonijalnom periodu imali su dosta onako razvijenih i naprednih kultura i civilizacija za svoje vreme, sad ono desavalo se tu medju njima verovatno sve i svasta (ono kao sto sam rekao vec da je Afrika dosta misteriozan kontinent i da jako malo znamo o njemu) ali ziveli su relativno mirno te podsaharske civilizacije, ono bilo je tu i tamo nekih manjih sukoba, mozda nekih bizarnih rituala (barem iz naseg ugla posmatrajuci) ali u principu nista se tamo nije desavalo sto se nije desavalo bilo gde u svetu, cak te neke negativne stvari su se desavale i u dosta manjoj meri nego po ostalim kontinentima.

Generalno Afrika je kontinent buducnosti (kao recimo i Juzna Amerika) jer ekoloski je najcistiji kontinent, tamosnje zemlje su uglavnom u ekspanziji , nisu mnogo podlegli tim nekim raznim negativnim trendovima ali dosta su otvoreni prema svetu, itd dok recimo sa druge strane zapadna civilizacije polako odumire jer standard im polako opada jer dosta dugo su na konto pljacke i eksploatacije citavih kontinenata odrzavali industriju i ekonomiju u njihovim zemljama iako to jos uvek rade cinjenica je da zahvaljujuci multipolarnosti sveta imaju sve manje prostora za to i da se tome nazire neki kraj, takodje zapadne zemlje pocinju da se urusavaju u sopstvenoj dekadenciji i negativnim trendovima i prosto vec i bioloski izumiru, Azija gde je dosta ranije i naglo pocela ekspanzija je vec ekoloski dosta zagadjena sredina (ta nagla industralizacija i ekspanzija ima i svoju cenu) a i oni vec su odavno postali zrtve nekih destruktivnih i dekadentnih trendova (posebno recimo Japan i Juzna Koreja gde je prava epidemija toga) ali recimo vec sad imamo slucajeve gde razni bogatasi iz celog sveta vec kupuju neka imanja po Africi ili recimo u Juznoj Americi kupuju zemlju u podrucju amazonske dzungle i reke Amazon koja je sad poprilicno jeftina ali sigurno nece ostati jeftina jos dugo.

Cilj uvoza migranata je da popune deficit radne snage, prvenstveno u Nemackoj. Nemacka ima direktnu korist od uvoza i manju indirektnu stetu, zemlje banane poput balkanskih imaju direktnu stetu od migrantske politike briselskih vlastodrzaca.

To je isto tacno, uvozeci migrante iz siromasinjih zemalja (gde i mi spadamo) obaraju cene domace radne snage.

Inace na Zapadu uopste vise nije situacija ista kakva je bila recimo pre 20,30,40 godina, na primer u Nemackoj (koja je kao ovde mnogima pojam) mladi se isto masovno iseljavaju, skoro pa kao ovde (i to uglavnom idu u Australiju, Novi Zeland, Kanadu, Svajcarsku i skandinavske zemlje pa i u one malo egzoticnije zemlje tipa Brazil, Kina, Japan, itd) , pa zasto konstantno raspisuju konkurs za nova radna mesta i masovno zovu migrante ili recimo masovno dovode nase medicinske sestre, medicinsko osoblje, itd jer maltene nema vise ko da im radi, ostaju bez radne snage, a sa druge strane to tim krvopijama i kapitalistima dobro dodje jer ne mora vise da placa domaceg Nemca 3 ili 4 hiljade evra kad neki Srbin, Bosnjak, Bugarin, Sudanacm Somalijac, Kurd, Pakistanac, Afganistanac ili vec ko radice za 1500 (i to cesto i na crno bez placanja zdravstvenog i socijalnog, dazbina i ostalog ).

Ипак, треба рећи да је Немачка и даље доста испред Србије и да ће још дуууго да остане број један у Европи. Иначе читао сам неке бројке о одсељавању и досељавању немачких држављана. Тачно је да се доста одсели, али се доста и врати тако да је на крају салдо много мање негативан.

To je isto tacno, uvozeci migrante iz siromasinjih zemalja (gde i mi spadamo) obaraju cene domace radne snage.

Inace na Zapadu uopste vise nije situacija ista kakva je bila recimo pre 20,30,40 godina, na primer u Nemackoj (koja je kao ovde mnogima pojam) mladi se isto masovno iseljavaju, skoro pa kao ovde (i to uglavnom idu u Australiju, Novi Zeland, Kanadu, Svajcarsku i skandinavske zemlje pa i u one malo egzoticnije zemlje tipa Brazil, Kina, Japan, itd) , pa zasto konstantno raspisuju konkurs za nova radna mesta i masovno zovu migrante ili recimo masovno dovode nase medicinske sestre, medicinsko osoblje, itd jer maltene nema vise ko da im radi, ostaju bez radne snage, a sa druge strane to tim krvopijama i kapitalistima dobro dodje jer ne mora vise da placa domaceg Nemca 3 ili 4 hiljade evra kad neki Srbin, Bosnjak, Bugarin, Sudanacm Somalijac, Kurd, Pakistanac, Afganistanac ili vec ko radice za 1500 (i to cesto i na crno bez placanja zdravstvenog i socijalnog, dazbina i ostalog ).
Dobro za kapitaliste a za nemacku naciju nije, nestace za nekoliko decenija. Ali sami tako biraju, oni odlaze a profiteri koriste priliku da dovuku skadiju i plus zarade. Posle ce Nemcima opet neko biti kriv kao ranije Jevreji.

Back