ČIJI SI TI ĆALE .....

Pametni ljudi, slazem se.

Ne rece mi koja DRZAVA tako radi. Za koji si ti cuveni drzavni kamp cuo? Ajd, ne mora da bude ni cuven. Za koji si drzavni tensiki kamp cuo?

Ajd dalje. Koliki to taj kamp treba da bude za 15 tenisera? Koliko im to terena treba, a da ih vec nema?

Sve i da se slozimo da treba da se naprave. Koliko treba da se ulozi u tih petnaest? SAMO PETNAEST!, naglasavam!?

Svi oni moraju da prodju sve juniorske kategorije i da ucestvuju na svim cuvenim turnirima, a sve to treba drzava da finansira. I opet, konacno, posto vidim da nisi nista pomenuo o racunici koju sam ti ispostavio, cisto za primer, koliku ce to zaradu drzava da ima od njih?

Ako osvoji jedan grend slem u godini to je oko milion evra. Uz jos par turnira, neka izadje na dva godisnje. Koliko da mu uzmes, a koliko da njemu ostane?

Idemo dalje. Vidim da mislite kako je to picqin dim napraviti petmaest vrhunskih tenisera kao Federer i eto nama `zlatnih kokosaka`.
A cini mi se da ne vidim u vrhu toliko tenisera iz samo jedne zemlje. Spanci imaju dvojicu ili trojicu u top 10. Ameri jednog. Svi drugi po jednog ili dvojicu. Eventualno trojicu-cetvoricu u top 20. A ovi u top 20 mogu godisnje da zarade ipak sitnih 200 hiljada evra u najboljem slucaju.

Samo lupetarate, a ne razmisljate, da vas ne bi slucajno zabolelo.

Polemisati sa tobom je
čisto gubljenje vremena....
Ti si sebi "zacrt'o",pa to ti je....
Što se mene tiče,
imaš sve slobode....

А за шта су то заслужне породице тенисера?
За милионске уговоре, па би се сада играли и политичара!

ahaha za sta su zasluzne?Pa eto odvajali su kintu na ko zna koje nacine da uloze u decu.Djokovic je isao kod Pilica na tenisku akademiju.Da nije to sto jeste ulozeni novac i trud bi bio propala investicija porodice Djokovic.Znaci desetine hiljada evra su ulagali u sina.Kada je sin postao neko i nesto u teniskom svetu svi politicari trce da se fotogarfisu sa Novakom.
Sta je teniski savez ili bilo koji sportski savez ucinio za mlade talentovane sportiste?Fudbalere juniore prodaju za par tauzenki samo da namaknu neku paru i sopstveni dzep,a to sto ce klinci propasti ko ih je8e.
Jedino porodica moze da stane iz deteta.Srbija moze samo da ga sahrani u startu.
To izaziva frustraciju roditelja.Kada treba stipendirati ko vas je8e roditelji i vas i dete,a kada su tu rezultati to je NAS Srbin

Ma,u pravu si
104%.....

Nema potrebe da se deres.

Evo, opet, za tebe i tvoje istomisljenike pitanja, nadam se da ce neko da mi odgovori:

Ne rece mi koja DRZAVA tako radi. Za koji si ti cuveni drzavni kamp cuo? Ajd, ne mora da bude ni cuven. Za koji si drzavni teniski kamp cuo?

Ajd dalje. Koliki to taj kamp treba da bude za 15 tenisera? Koliko im to terena treba, a da ih vec nema?

Sve i da se slozimo da treba da se naprave. Koliko treba da se ulozi u tih petnaest? SAMO PETNAEST!, naglasavam!?

Svi oni moraju da prodju sve juniorske kategorije i da ucestvuju na svim cuvenim turnirima, a sve to treba drzava da finansira. I opet, konacno, posto vidim da nisi nista pomenuo o racunici koju sam ti ispostavio, cisto za primer, koliku ce to zaradu drzava da ima od njih?

Ako osvoji jedan grend slem u godini to je oko milion evra. Uz jos par turnira, neka izadje na dva godisnje. Koliko da mu uzmes, a koliko da njemu ostane?

Idemo dalje. Vidim da mislite kako je to picqin dim napraviti petmaest vrhunskih tenisera kao Federer i eto nama `zlatnih kokosaka`.
A cini mi se da ne vidim u vrhu toliko tenisera iz samo jedne zemlje. Spanci imaju dvojicu ili trojicu u top 10. Ameri jednog. Svi drugi po jednog ili dvojicu. Eventualno trojicu-cetvoricu u top 20. A ovi u top 20 mogu godisnje da zarade ipak sitnih 200 hiljada evra u najboljem slucaju.

A koga pa boli **** za razvoj tenisa u Srbiji i da Srbija postane teniska sila?

Sta ce drzava da ima od toga? Mislim na Srbiju, ne na Monako.
Najgore je što se samo guraju sportovi poput tenisa ili fudbala,ili još nekih grupnih sportova,gde rezultati variraju od totalnog poraza do relativnih pobeda dok na primer atletika i streljaštvo,gde imamo konstantnu uzlaznu liniju,bez obzira na neuslove treniranja, stoje sa strane i mole za kintu...Realno od đokovićeve pobede neki pripadnik opljačkanog plebsa u Srbiji ima iste koristi ko i od toga što je Tadić kupio limuzinu...Lepo izgleda u njegovoj vitrini/na njegovom parkingu.Estetika...

Najgore je što se samo guraju sportovi poput tenisa ili fudbala,ili još nekih grupnih sportova,gde rezultati variraju od totalnog poraza do relativnih pobeda dok na primer atletika i streljaštvo,gde imamo konstantnu uzlaznu liniju,bez obzira na neuslove treniranja, stoje sa strane i mole za kintu...Realno od đokovićeve pobede neki pripadnik opljačkanog plebsa u Srbiji ima iste koristi ko i od toga što je Tadić kupio limuzinu...Lepo izgleda u njegovoj vitrini/na njegovom parkingu.Estetika...

to je stvar medija i gledanosti.Gde su prenosi tu su i pare.Nece ni jedna jedina medijska kuca prenosti sahovske turnire ili streljastvo.Nema ko da gleda, pa nema ni zarada od reklama i sponzora

Normalno da donosi njima. Pa nece valjda tebi da donosi??

Oni su i ulozili veliku lovu da dobiju taj turnir samim tim valjda treba i da zarade na istom. A neposredno tu je na dobitku i BGD kao i Srbija.

A stanje u teniskom savezu normalno da ga se ticu. Da sam ja na mesti tog Srdjana isto bi postupio..ili da se nesto menja u TS ili mi sin vise ne bi igrao za reprezentaciju.

TS je oduvek bilo leglo lopova jos od onog Radomana Bozovica.

E hajdemo sada lepo i polako, da odgovorim svima ovde koji vrte slična pitanja kao ti ali i tebi za stavove iznete kako u citiranom postu tako i u postovima pre njega.

Ali molim , čitajte šta ću napisati , biće malo opširnije ali ne bih da ponavljam stvari 50 puta.

1. OVDE NE POSTAVLJAM PITANJE " IMA LI ILI NEMA PROBLEMA U TENISKOM SAVEZU" VEĆ KO JE SRĐAN ĐOKOVIĆ DA SE ISTIMA BAVI !!!!

2. NE MOGU VAM DATI ODGOVOR DA LI BI ON BIO BOLJI OD BOBE ILI NE , JER JA NISAM BOBIN ZASTUPNIK ZA MEDIJE , JA SAMO ZNAM DA BOBA IMA OSNOVA DA SE BAVI OVIM PITANJIMA JER JE IZABRAN NA FUNKCIJU KOJA ZA TO SLUŽI A SRĐAN ĐOKOVIĆ NITI JE IZABRAN NA TU FUNKCIJU NITI JE PRETENDENT , ZA TU ILI TAKVU FUNKCIJU VEĆ KRITIKUJE KAO "OTAC NAJBOLJEG TENISERA"

3. ZNAČAJ ĐOKOVIĆA SRPSKOM TENISU - ŠTO SE ISTOG TIČE JEDINI DOPRINOS JE DAO NOVAK ĐOKOVIĆ JER JE KROZ SVOJE SJAJNE NASTUPE NA VELIČANSTVEN NAČIN PROMOVISAO TENIS U SRBIJI. .... OSTALI ĐOKOVIĆI UČESTVOVALI SU U DONOŠENJU "BELGRADE OPENA" I FORMIRANJU INFRASTRUKTURE ZA OVAJ TURNIR ........

ALI ONI SE OVDE NE JAVLJAJU KAO DONATORI VEĆ KAO PARTNERI DRŽAVI .... DOBILI SU IZUZETNO SKUPOCENO ZEMLJIŠTE DŽABE (ILI NA KORIŠĆENJE OD 99 GOD ) NISAM TAČNO SIGURAN ........ ONI UBIRAJU KAJMAK OD TOG TURNIRA ,A NEPOSREDNO OD PROMOCIJE PRE SVEGA KORISTI IMA I DRŽAVA ...ALI JE DRŽAVA TU KORIST ZASLUŽILA DAJUĆI IM ZEMLJIŠTE ..... I NEMA TU NIKAKVOG ODNOSA U KOM SU ONI ZADUŽILI DRŽAVU .... NE ODNOS JE PARTNERSKI ......ONI SU INAČE TO PRVO HTELI DA GRADE U KG - U ALI NISU DOBILI DŽABE ZEMLJIŠTE ( bar ne onde gde su hteli ) PA SU SE PREBACILI U BG. ......

4. NEKO JE REKAO DA IMA PRAVO DA SE BAVI JER MOŽE DA ODLUČI DA MU SIN NE IGRA ZA REPREZENTACIJU AKO NEMA ADEKVATNU NADOKNADU - DAKLE , KO ŽELI DA IGRA ZA REPREZENTACIJU ZATO ŠTO JE PATRIOTA , ZATO ŠTO SE OSEĆA PONOSNIM KADA PREDSTAVLJA SVOJ NAROD I IME SVOJE ZEMLJE .... TAJ JE DOBRODOŠAO ..... AKO MU TO NIJE DOVOLJNA SATISFAKCIJA , NEKA UZME GRB SAD - A I NEKA IGRA ZA NJIH.
OVA DRŽAVA JE SIROMAŠNA I PLAĆA ONOLIKO KOLIKO MOŽE ....... ZA SRBIJU SE IGRA IZ LJUBAVI A ZA KLUBOVE I SEBE RADI NOVCA ....... LIČNO MISLIM DA JE NOVAK VELIKI PATRIOTA I DA BI IGRAO ZA SRBIJU BEZ IKAKVE NADOKNADE ..... IPAK TATU INTERESUJE JOŠ NEŠTO , NA ŽALOST ...AKO NE NOVAC ...ONDA BAR MOĆ ......

5. KADA PITAM ZAŠTO SE NE AKTIVIRAJU RODITELJI DRUGIH IGRAČA A TI KAŽEŠ .... PA AKTIVIRALI SU SE ONI SAMI .... A NOVAKA ZASTUPA SRĐAN .... PA JEL TO NOVAK MALOUMAN? JA NE BIH REKAO DA JESTE , ON JE PRAVA MOMČINA I VRLO INTELIGENTAN MLADIĆ .... BAR ZA SADA SE PONAŠA DOLIČNO I DRŽI DALJE OD BILO KOJE POLITIČKE STRANKE ŠTO I TREBA DA RADI SVAKA LIČNOST OPŠTENARODNO OBOŽAVANA ......

..... OSIM TOGA ZAMISLITE ANALOGIJU SA FUDBALOM .... 23 IGRAČA SE POZIVAJU U REPREZENTACIJU , I ZAMISLITE SADA SVAKO OD NJIHOVIH RODITELJA ( od Jorgačevića , Vidića, Baneta pa do Laze) UZME SEBI ZA PRAVO DA SE BAVI FSS .....( koji je još više mafijaški i očajan nego teniski) ..... TO NAPROSTO NIJE NJIHOVA STVAR .......

6. DA LI JE PROBLEM ŠTO JE U SPS-U .... TO SAMO PO SEBI NIJE PROBLEM , ALI JE PROBLEM ŠTO POKUŠAVA POLITIKOM DA UĐE U SPORT .... JOŠ JEDAN U NIZU ( Šapić , Milošević ....itd) .....DOKAZ TOME JE TAJ DA SE RASKOKODAKAO SAMO DAN NAKON ŠTO JE ODSEDEO U SKUPŠTINI SPS-A ...... NEKI OVDE KAŽU - PA ŠTA SHVATIO ČOVEK DA SE TO DANAS RADI .... PA ZNATE ŠTA ... DANAS SE U OVOJ TADIĆEVOJ SRBIJI SVAŠTA RADI .... ZAPOŠLJAVA SE PREKO VEZE , KUPUJU SE DIPLOME , PRODAJU STRANAČKI MANDATI , PRAVE NEPRINCIPIJELNE KOALICIJE , TRGUJE SA TAJKUNIMA ..... ALI TO NE ZNAČI DA IKO NORMALAN TREBA DA SE PONAŠA PO PRINCIPU --- KUD SVI TURCI TU I MALI MUJA .----- VEĆ TREBA DA DIGNEMO GLAS PROTIV TOGA .......

7 ŽELIM DA NA POMENEM DA PROTIV NOVAKA I NAŠIH TENISERA NEMAM NIŠTA , ČAK IH VEOMA PODRŽAVAM ..... NOLETA GLEDAM OD NJEGOVIH PRVIH BITNIJIH USPEHA I NAVIJAM ZA NJEGA ...... ALI OVO NEMA NIKAKVE VEZE SA TIM ....

JEDNOSTAVNO DOSTA JE VIŠE PRAKSE DA STE NEČIJI TATA ( SIN ) ILI ČLAN NEKE STRANKE PA DA STE SVEMOĆNI ..... SRBIJA OD MARKA MILOŠEVIĆA PA N OVAMO IMA MUKU SA TIM ..... DOSTA BRE!

NA KRAJU ....OPROSTITE NA VELIKIM SLOVIMA ... NISAM ŽELEO DA VIČEM VEĆ SAMO DA ŠTO VEĆEM BR LJUDI VIZUELNO SKRENEM PAŽNJU NA OVAJ POST ....POŠTO SAM ODGOVORIO NA VIŠE POSTAVLJENIH PITANJA ....

TOLIKO ...

Nema potrebe da se deres.

Evo, opet, za tebe i tvoje istomisljenike pitanja, nadam se da ce neko da mi odgovori:
Vidi, moram klinku da vozim na trening. Nemam vremena ni zelje da ti objasnjavam jer ne vidim dobru nameru u tvom stavu. A nemam vremena ni da racunam koliko cu zaraditi jer trenutno samo gledam kako da platim teren, trenera, kondicioni, patike, zice, put na turnire, boravak, servis za auto, gorivo... jesam li sta zaboravio?
Da, i PDV:hahaha:

A opet kako god da gledaš od pobede bilo koje sportske ekipe obiačn građanin nema baš ništa...Mislim da čak i podrška polako nestaje jer džaba ti pobeda ako već sledeći put katastrofalno izgubiš što se našima često dešava...Sve više ljudi koje znam a koji su bili zagriženi za praćenje više ne prate nijedan sport.

A opet kako god da gledaš od pobede bilo koje sportske ekipe obiačn građanin nema baš ništa...Mislim da čak i podrška polako nestaje jer džaba ti pobeda ako već sledeći put katastrofalno izgubiš što se našima često dešava...Sve više ljudi koje znam a koji su bili zagriženi za praćenje više ne prate nijedan sport.

Dosadan si malo sa širenjem apatije .... poznato je da je to sada cilj vladajuće ekipe kako bi održali vlast no to počinje da smara .....

Ovde se uopšte i ne radi o tome o čemu ti govoriš ... ali ti komentarišeš nešto što nije tema ...

I nije tačno da nemamo ništa od uspeha sportista koji nose naše ime ...... materijalno možda nemamo ali nije sve u novcu a ako to ne shvataš džaba da ti objašnjavam .......

Dosadan si malo sa širenjem apatije .... poznato je da je to sada cilj vladajuće ekipe kako bi održali vlast no to počinje da smara .....

Ovde se uopšte i ne radi o tome o čemu ti govoriš ... ali ti komentarišeš nešto što nije tema ...

I nije tačno da nemamo ništa od uspeha sportista koji nose naše ime ...... materijalno možda nemamo ali nije sve u novcu a ako to ne shvataš džaba da ti objašnjavam .......
Ma ti ovde širiš nešto:eek::mrgreen:...To o čemu ti pričaš je sitnica ovo je generalno raspoloženje društva.

Juče je Srđan Đoković ( otac tenisera Novaka) ...uzeo sebi za pravo da komentariše uređenje u našem teniskom savezu da poziva na promene da kritikuje aktuelnu organizaciju za navodnu propast klubova teniskih i po njemu nazadovanje u našem tenisu ......

To su naravno preneli gotovo svi mediji a meni je jedna stvar veoma ZANIMLJIVA .... po kom osnovu on komentariše to što komentariše i poziva na bilo šta ..... KO JE SRĐAN ĐOKOVIĆ ??? NEČIJI ĆALE?

A zašto je ovo politička tema ....? Zato što je dotični preključe viđen na skupštini SPS-a......

DA LI JE DANAS DOVOLJNO DA SE NEKO POJAVI NA SKUPŠTINI SPS-A , BUDE NEČIJI OTAC PA DA STEKNE PRAVO DA PREUREĐUJE POJEDNINE SPORTSKE SAVEZE?????

Svaka čast Novaku za sve što je uradio i za sebe i za reprezentaciju Srbije ... sjajan je teniser , sjajan je momak , pravi šampion ....ali to ne znači da je njegov tata stekao status "REFORMATORA" sportskih saveza u Srbiji ...

Da se razumemo , nemam pojma u kakov je stanju naš teniski savez i da li su potrebne reforme i ne želim da to bude ovde tema .... samo se pitam ...

KAKVE VEZE SA TOM PRIČOM IMA SRĐAN ĐOKOVIĆ .....???

Зар није Новаков отац био (или још увек јесте) његов тренер?

Ако јесте тениски тренер, уз све титуле које је Новак освојио (а самим тим ако га је тренирао значи да се човек рауме у посао), мислим да има право да коментарише, учествује у уређењу и сличним стварима везаним за српски тенис.

Али ограђујем се јер не знам тачно која је његова улога у Новаковом тренирању.

Ma ti ovde širiš nešto:eek::mrgreen:...To o čemu ti pričaš je sitnica ovo je generalno raspoloženje društva.

Ne širim ja ništa ..... nisam ja LDP-ovac da ŠIRIM DALJE ....oni ŠIRE , zna se i šta ......

A ako je ono što ja pričam sitnica , onda otvori temu o krupnoj stvari pa ćemo na toj temi o toj krupnoj stvari da raspravljamo .... a ovde se drži teme ... to nalaže elementarna pristojnost ....

Ако јесте тениски тренер, уз све титуле које је Новак освојио (а самим тим ако га је тренирао значи да се човек рауме у посао), мислим да има право да коментарише, учествује у уређењу и сличним стварима везаним за српски тенис.

Novakov trener je MARIJAN VAJDA , Srđan Đoković nije ..... ne bavi se time .....uostalom i da jeste Novak nije član ni jednog kluba u Srbiji niti ima veze njegova karijera sa uslovima treniranja ovde , jer on ne trenira ovde ...tako da , čak i da mu je trener kao trener ne bi trebalo da brine ....

Srdjan Djokovic je jedan olos, bitanga i gvno. Znaci pravi srpski domacin.

Sto je verovatno jos gore nego kod Damira, posto je Damir neuracunljivi ludak.

Takve prostacine su jedan od razloga zasto srpski tenis nije na boljim nogama.

Covek je gvno, sto znaci da je deo problema, a ne resenja.

Jedno gvno je naslo da proziva Bobu.

I naravno, glavni razlog zasto ga proziva je zato sto Teniski savez ne daje vise para teniserima.

Gvno.

Uloga Srdjana u Novakovom treniranju je bila ta da mu je redovno davao palacinke i pljeske iz svog restorana pre i posle treninga.:rotf:

Srdjan Djokovic se razume u tenis isto koliko se ja razumem u balet.

Boba je za razliku od Srdjana postovano ime u svetskom tenisu; gde god ode, svi imaju postovanja prema njemu.

O Srdjanu misle da je lokalna seljacina koja je imala srecu da mu je sin nevidjeni talenat.

I bas bi Srdjan bolje vodio Savez od Bobe, ali kada bi se zezali.

Najbolje u svemu tome je sto to trazi neko ko je prijavio boraviste u drugoj drzavi da ne bi platio porez od 10% ovoj.
Sto je od Beograda dobio plac za izgradnju teniskih terena, pa odmah otrcao da promeni namenu zemljista u gradjevinsko.
Sto je od Kragujevca isto dobio zmeljiste za izgradnju teniskih terena, na kojima jos uvek nista nije niklo.

I ja treba nekom takvom da verujem?
Teniseri kao i selektor treba da se bave tenisom, a funkcioneri da se bave savezom.
Postoji program, postoji plan, postoji finansijska konstrukcija saveza, i predsednik saveza u skladu sa tim treba da polaze racune skupstini saveza, a nikako ne teniserima.
To bi bilo kao kad bi kosarkasi menjali selektora.

Najbolje u svemu tome je sto to trazi neko ko je prijavio boraviste u drugoj drzavi da ne bi platio porez od 10% ovoj.
Sto je od Beograda dobio plac za izgradnju teniskih terena, pa odmah otrcao da promeni namenu zemljista u gradjevinsko.
Sto je od Kragujevca isto dobio zmeljiste za izgradnju teniskih terena, na kojima jos uvek nista nije niklo.

I ja treba nekom takvom da verujem?
Teniseri kao i selektor treba da se bave tenisom, a funkcioneri da se bave savezom.
Postoji program, postoji plan, postoji finansijska konstrukcija saveza, i predsednik saveza u skladu sa tim treba da polaze racune skupstini saveza, a nikako ne teniserima.
To bi bilo kao kad bi kosarkasi menjali selektora.

To zemljiste u Kragujevcu je valjda vratio (valjda), posto su gradjani Kragujevca provalili da su doticni i njegov burazer jedne obicne bitange.

Inace, nacini na koji su oni dobijali ta zemljista su cist kriminal, isto kao za Luku Beograd. Samo to su Djokovici, pa je njima dopusteno ono sto Miskovicu i Beku nije.

доста си у праву, али нажалост нема ко да чује.
све је то лепо и темељно обрадио дуци симоновић.
а кога занима, мало дубље ова тема, може о томе погледати овде.
http://ljubodragsimonovic.wordpress.com/2010/10/21/ljubodrag-simonovic-o-sportu-kapitalizmu-zapadu/

Back