Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 45.483
Teme koje Srbi na ovom forumu otvaraju o povijesti i njihove diskusiju daju mi za pravo.Tako nekako većina Hrvata zamišlja da većina Srba zamišlja svoju povijest.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Teme koje Srbi na ovom forumu otvaraju o povijesti i njihove diskusiju daju mi za pravo.Tako nekako većina Hrvata zamišlja da većina Srba zamišlja svoju povijest.
Jao, ovo morate pogledati, RTS emisija:
Uglavnom, emisija promiče (propagira) srpstvo Dubrovnika. A u uvodnom dijelu se govori o prošlosti i ističe da je Dubrovnik od cara Dušana kupio Pelješac, Ston,... zatim i Konavle, te na taj način proširio svoju republiku. I nakon što bi ti dijelovi došli pod dubrovačku vlast, Dubrovčani su se počeli rasistički odnositi prema zatečenim pravoslavcima. Pravoslavni svećenici su bili maltretirani i uopće nisu smjeli izlaziti iz svojih kuća. Doseljavali su katoličko svećenstvo i stanovništvo, tako da su pravoslavci ubrzo nestali sa tih prostora. Bilo je još toga navedenog u sličnom stilu. Navodi se i često spominjana stvar da pravoslavci nisu smjeli prespavati unutar zidina Dubrovnika, iako se nekad radilo o srpskim trgovcima s kojima su Dubrovčani imali sporazume.
Dobro, bilo je u emisiji i krivotvorina iz srpskih štamparija, kao ona da se većina stanovništva izjasnila da govori srpski.
Ali uglavnom, to što Dubrovnik nije srpski, Srbi bi trebali kriviti same Dubrovčane, koji su im u cijeloj svojoj povijesti oduzimali teritorije i protjerivali stanovništvo. I kad su mogli, na izborima su isprašili ove plaćene Srbe katolike. Nekih lukavih dubrovačkih metoda se ne bi ni ustaše sjetile.
P.S. U emisiji naravno da nije objašnjeno kako su se pravoslavni svećenici pojavili na Pelješcu i drugim krajevima.
Šta ti možeš znati o Dubrovniku kad imaš 15 km do Rogaške Slatine, a 90 km do Bjelovara? Odgovori bez poređenja sa Srbima (jednom u životu).Teme koje Srbi na ovom forumu otvaraju o povijesti i njihove diskusiju daju mi za pravo.
To što smo se s njima sporazumijevali bez prevoditelja.Šta ti možeš znati o Dubrovniku kad imaš 15 km do Rogaške Slatine, a 90 km do Bjelovara? Odgovori bez poređenja sa Srbima (jednom u životu).
Zašto te bajke onda stoje tamo napisane na Vikipediji, a tvoje bajke niko nije nikad nigdje zapisao?Pa sve to, slijepi guslar koji preživljava od izmišljanja bajki je Vuku otpjevao 17 pjesama.
Koje to tvornice laži???To su te njihove tvornice laži koje im desetljećima pune glavu, a posljedice toga vidimo u mrkiju, neni, lekiju i sličnima na ovom forumu.
Srednja Trnova (smješteno na istočnim obroncima Majevice), Ugljevik.Da ne piše Stara Trnova pomislia bi kako je šjor File iz Dubrovnika.
![]()
Ok.. polako.To su te njihove tvornice laži koje im desetljećima pune glavu, a posljedice toga vidimo u mrkiju, neni, lekiju i sličnima na ovom forumu. Toliko su se pogubili u svojim lažima da više ne znaju ni kad su se Hrvati pojavili u Dubrovniku, a ni kako je ta debela manjina uspila u kratko vrime protjerat(ili asimilirat u svoje nac. biće) Srbe koji su činili više od 90% stanovništva Dub. rep.
Sad čekamo da se ova dva dogovore jel bilo Hrvata u 19. st. u Dubrovniku kako tvrdi leki ili nije bia nijedan kako nam neno govori. Šta kažu srpski udžbenici iz istorije po tom pitanju?
Koje to tvornice laži???
Posli sam vidia da sam falija jer mi osta Stari Raško u glavi kad sam pisa odgovor..Srednja Trnova (smješteno na istočnim obroncima Majevice), Ugljevik.![]()
Zašto si onda replicirao na komentar o RTS emisiji ako se tvoje odnosi na Nenu i Lekizana?Za početak ovi tekstovi koje neno stavlja su iz jedne od tvornice laži ili je po tebi istina sve šta tamo piše?
Radi ovoga recimo https://forum.krstarica.com/threads/ciji-je-dubrovnik.931361/page-27#post-51298170Zašto si onda replicirao na komentar o RTS emisiji ako se tvoje odnosi na Nenu i Lekizana?
Kako da ne.. evo i ja tvrdim da Kolumbo nije otkrio AmerikuRadi ovoga recimo https://forum.krstarica.com/threads/ciji-je-dubrovnik.931361/page-27#post-51298170
"Uglavnom, emisija promiče (propagira) srpstvo Dubrovnika."
"Pravoslavni svećenici su bili maltretirani i uopće nisu smjeli izlaziti iz svojih kuća."
"Dobro, bilo je u emisiji i krivotvorina iz srpskih štamparija, kao ona da se većina stanovništva izjasnila da govori srpski."

Idemo redom.. doćemo i do Hrvata. Nego.. pitamo za porijeklo Rudjera Boškovića?Posli sam vidia da sam falija jer mi osta Stari Raško u glavi kad sam pisa odgovor..
Nisi mi odgovoria, jel ima Hrvata u 19.st. u Dubrovniku ili nema? Jeste se uspili dogovorit ti i leki?![]()
Kako su komentari korisnika Mišomora srpske tvornice laži? I to još njegovi komentari pune destljećima nekima glavu. Ti si čovječe hit u izmišljotinama i teorijama zavjera. Ni ravnozemljaši ti nisu ravni.Radi ovoga recimo https://forum.krstarica.com/threads/ciji-je-dubrovnik.931361/page-27#post-51298170
"Uglavnom, emisija promiče (propagira) srpstvo Dubrovnika."
"Pravoslavni svećenici su bili maltretirani i uopće nisu smjeli izlaziti iz svojih kuća."
"Dobro, bilo je u emisiji i krivotvorina iz srpskih štamparija, kao ona da se većina stanovništva izjasnila da govori srpski."
Ako idemo redom onda prvo ti meni odgovori na moje pitanje pa ću ja na tvoje jer ti si pita o porijeku Boškovića nakon mene.Idemo redom.. doćemo i do Hrvata. Nego.. pitamo za porijeklo Rudjera Boškovića?
Predugačko je, mrzi me da čitam.Graničaru jel po tebi sve ovo stoji ka točno i istinito?
A srca ti isusovaKako su komentari korisnika Mišomora srpske tvornice laži? I to još njegovi komentari pune destljećima nekima glavu. Ti si čovječe hit u izmišljotinama i teorijama zavjera. Ni ravnozemljaši ti nisu ravni.
Jesu njegov lični stav. Ne spominju se na RTS-u. Laže on, lažeš i ti. Samo se takmičite između sebe ko će više. Nikakva druga tvornica laži tu ne postoji. Opisuješ samoga sebe. RTS uradak je potpuno tačan.A srca ti isusovaKomentari od mišomora nisu njegovo osobni stav već su preneseni iz te emisije s RTS-a i radi toga je RTS(skupa s nekim drugim medijima koji šire takvu istu propagandu) tvornica laži.
Možeš ako sažmeš tekst naravno.Mogu li ja sad dobit odgovore na svoja pitanja ili će te i dalje svi izvodit vratolomije?
Ako ti lakše RTS ne promiče priču o srpskom Dubrovniku, a nas dva lažemo.Jesu njegov lični stav. Ne spominju se na RTS-u. Laže on, lažeš i ti. Samo se takmičite između sebe ko će više. Nikakva druga tvornica laži tu ne postoji. Opisuješ samoga sebe. RTS uradak je potpuno tačan.
Možeš ako sažmeš tekst naravno.
Nije o tome kome je lakše ili teže već šta je istina. Svi smo sposobni pogledati video i uočiti da se on radi o Srbima u Dubrovniku, a ne o nekakvoj tobož tvrdnji da je Dubrovnik srpski grad. To su samo vaše sprdačine.Ako ti lakše RTS ne promiče priču o srpskom Dubrovniku, a nas dva lažemo.
Mene ne zanima.Zanima me koji je od njih dvojice u pravu?
Naše sprdačine?Nije o tome kome je lakše ili teže već šta je istina. Svi smo sposobni pogledati video i uočiti da se on radi o Srbima u Dubrovniku, a ne o nekakvoj tobož tvrdnji da je Dubrovnik srpski grad. To su samo vaše sprdačine.
A ništa valjda će se oni udostojit odgovorit kad se dogovore koju je tvornicu manja šteta zatvoritMene ne zanima.
Da. Te sam pročitao i te komentarišem.Naše sprdačine?
Tako i ja komentira samo ono šta sam pročita ovdeDa. Te sam pročitao i te komentarišem.