Cigarete

:think:Da se ja pitam duvanska industrija bi nestala sa lica zemlje.
Mrzim smrad cigara, prljave piksle.
Žuti zubi, žuti prsti, ko zna kakva pluća..............................
U životu postoje i mnogo drugih lepih stvari.........................
koje Vi pušači verovatno i ne primećujete, jer samo o cigarama mislite....

Pitanje za sve. Kad ste poceli da pusite i zasto? Koje cigarete pusite i zasto bas te? Koliko dnevno cigareta popusite? Koje su najjace, a koje najblaze? Kako ste se osecali prvih dana dok ste pusili, da li vam je to predstavljalo bilo kakvo zadovoljstvo, a kako vam se cine nakon duzeg vremena koznumiranja istih? U kojim situacijama zapalite cigaretu?
Izvolite. :)
Uh, propušio sam od prilike u 7 razredu osnovne škole a tada sam kupovao cigare za koje bi uspeo da skrpim kintu a da nisu baš žešća krdža ... a zašto, pa mislio sam da je to kul, klinac ... e onda sam se navuko pa sam pušio i po dve pakle dnevno (u srednjoj). E onda sam prestao (pre 8 meseci) i ugojio se 15 kila ... i mogu vam reći da mi malčice nedostaju ali od kako sam prestao da pušim nemam problema sa prehladama, bronhitisima i sl.

I odma da vam razbijem on čuvenu zabludu da si nervozan kad ostaviš cigare, nije tačno. Od kako sam ostavio cigare mnooooogo se manje nerviram !!!

Pitanje za sve. Kad ste poceli da pusite i zasto? Koje cigarete pusite i zasto bas te? Koliko dnevno cigareta popusite? Koje su najjace, a koje najblaze? Kako ste se osecali prvih dana dok ste pusili, da li vam je to predstavljalo bilo kakvo zadovoljstvo, a kako vam se cine nakon duzeg vremena koznumiranja istih? U kojim situacijama zapalite cigaretu?
Izvolite. :)
Poceo sam sa 16 godina zbog negativnog uticaja okoline. Pusio sam razlicite vrste cigareta i cigara, uglavnom jake. Prvih dana osim gusenja nisam osecao nikakvo zadovoljstvo, a nakon duzeg vremena konzumiranja istih, negde oko 14 godina pusackog staza, prestao sam da osecam bilo kakvo zadovoljstvo, pa sam ostavio pusenje i nemam zelju da zapalim, cak sta vise izuzetno mi smeta duvanski dim, vise nego nepusacima. Najdraze cigarete su mi bile Danhil mentol, pa i obicni Danhil, dnevno sam pusio neutvrdjen broj, zavisno od situacije. Najbolje cigarete po meni su bile Pal Mal bez filtera, zbog neverovatne arome, mirisa koji me je podsecao na kvalitetnu vocnu rakiju, cak im je miris vukao na miris sljivovice, ali te cigarete su prestale da se proizvode pocetkom devedesetih godina proslog veka, tako da nisam dugo uzivao u njima. Nije los bio ni dugacki Vinston. Uglavnom sam pusio dugacke varijante cigareta 100 s, 120 s...

:think:Da se ja pitam duvanska industrija bi nestala sa lica zemlje.
Mrzim smrad cigara, prljave piksle.
Žuti zubi, žuti prsti, ko zna kakva pluća..............................
U životu postoje i mnogo drugih lepih stvari.........................
koje Vi pušači verovatno i ne primećujete, jer samo o cigarama mislite....

Zubi zaista nastradaju, to se vidi, a gde je sve drugo sto se ne primecuje, i te lepe stvari. Najgore je kad vidis nekog ko pusi onako mehanicki, po navici, samo da mu dimi ispred nosa i ne vadi cigaretu ni dok radi, dok hoda...zapitas se gde je tu uzivanje i zgadi ti se...

Tako je dacho....Kad ih vidim kako pale cigaretu za cigaretom - muka mi pripadne....Ali najvise me nervira kad vidim da ima one tipicn zute i ruzne pusacke zube...Uhhhhh!

Za to se ide kod zubara, to je kamenac koji se oboji duvanom koji svako treba da cisti na 6 meseci. Imas ga i ti, samo nije u boji :D

Ali Ja ne smrdim cela na cigare, i ne gušim nepušače.
Zamisli istuširam se, stavim neki dobar parfem i neki pušači zadime i od parfema ništa ,
Jel to u redu ?
Kakvu devojku više voliš:
1. Onu koja se oseća na cigare i spolja i iznura;
2. Onu koja divno miriše na neki divan miris;
3. Nešto treće?
Pa pušački kašalj!
Kako je stomatologu koji treba da tretira takve zube?
A tek novac koji si mogao da upotrebiš za nešto bolje!
Izračunaj:
Koliko cigara dnevno popušiš pomnoži sa cenom pa to pomnoži sa brojem dana u mesecu.............................

Zubi zaista nastradaju, to se vidi, a gde je sve drugo sto se ne primecuje, i te lepe stvari. Najgore je kad vidis nekog ko pusi onako mehanicki, po navici, samo da mu dimi ispred nosa i ne vadi cigaretu ni dok radi, dok hoda...zapitas se gde je tu uzivanje i zgadi ti se...

E i ja mislim kao Ti!
Zamisli Ti ovo:
Crče od posla guši se, ne može da dođe do vazduha kašljuca jer nema dovoljno kiseonika:
"Moram sada da zapalim jednu," pa povuče jako kao da od toga život zavisi.
A onda uzdah i olakšanje! Zamisli molim te!
Ili strašno mrzim kada neko zapali cigaretu za trpezarijskim stolom iako ostali još nisu završili obrok koji se natapa tim smrdljivim dimom!
I još kad ih opomeneš ljute se !

E i ja mislim kao Ti!
Zamisli Ti ovo:
Crče od posla guši se, ne može da dođe do vazduha kašljuca jer nema dovoljno kiseonika:
"Moram sada da zapalim jednu," pa povuče jako kao da od toga život zavisi.
A onda uzdah i olakšanje! Zamisli molim te!
Ili strašno mrzim kada neko zapali cigaretu za trpezarijskim stolom iako ostali još nisu završili obrok koji se natapa tim smrdljivim dimom!
I još kad ih opomeneš ljute se !

Grozota. Ipak me najvise tangiraju roditelji koji krdze u prostorijama u kojima su im deca, narocito oni sa duzim pusackim stazom. Pa ako se do tog nekog vremena kada su postali roditelji nisu nauzivali u duvanu...ne moraju trovati i decicu...Tek kad ostavite duvan vidite koliko je odvratan...

Grozota. Ipak me najvise tangiraju roditelji koji krdze u prostorijama u kojima su im deca, narocito oni sa duzim pusackim stazom. Pa ako se do tog nekog vremena kada su postali roditelji nisu nauzivali u duvanu...ne moraju trovati i decicu...Tek kad ostavite duvan vidite koliko je odvratan...

A tek trudnice kad puse :mad: za streljanje.

Nezenje i na to treba da obrate paznju...:)

Freelanceri ;) Ma nek puse ako im se to bas toliko svidja, marim ja. Kao uzivaju, mislim ne vidim sta imaju da uzivaju u tome, al ne moz im reci nemoj, ne slusaju uopste. Samo dzame i dzame. :lol: Valjda kapiraju da je to za njihovo dobro, uopste ne vidim sta vide toliko lepo u tim cigarama. :roll: :lol:

Apsolutno Si u pravu !

e, stvarno, da vam kazem neshto... jeste da pushenje nije zdravo i da su sami pushachi svesni toga, ali: SERETE KAO FOKE...

me ne da seru nego katastrofa, i ja mislim da im ni nesmeta toliko duvanski dim i
sve ostalo vezano uz cigarete, nego je to postalo u poslednje vreme in "borba" protiv
pušenja....stvarno me neće niko odvikavati od mojih zadovoljstava....preteraše ga
al baš žestoko...........nego: HOĆE LI NEKO JEDNU CIGARETU.....:rotf::rotf::rotf:

Back