Cigarete i kako izaci na kraj sa ovom ovisnoscu

Ajde da vidimo kako ste se solobodili ovog poroka, na istom sam putu i treba mi par savjeta cisto da ostanem na istoj kilazi 94 da ne idem preko jer se apetit povecava.

Hvala
ja, jednostavno; pre nekih 4-5 godina rekao sam sebi "prestajem da pušim" i od tog trenutka više ne pušim.
pošto sam bio svestan da ću se udebljati ukoliko kao zamenu za naviku pušenja počnem da jedem slatkiše ili neke grickalice, odlučio sam da ne uzimam ništa kao zamenu, i eto, nisam se ni udebljao.

dakle, to je to, odluči sad i ovde da prestaješ i istog trenutka to i ostvari. nema odugovlačenja jer to stvara samo još veću želju za pušenjem.
takođe odluči da ne uzimaš ništa kao zamenu i toga se pridržavaj. nastavi da živiš normalno kao i do sada, ali bez cigara.
recept je veoma jednostavan.

ja, jednostavno; pre nekih 4-5 godina rekao sam sebi "prestajem da pušim" i od tog trenutka više ne pušim.
pošto sam bio svestan da ću se udebljati ukoliko kao zamenu za naviku pušenja počnem da jedem slatkiše ili neke grickalice, odlučio sam da ne uzimam ništa kao zamenu, i eto, nisam se ni udebljao.

dakle, to je to, odluči sad i ovde da prestaješ i istog trenutka to i ostvari. nema odugovlačenja jer to stvara samo još veću želju za pušenjem.
takođe odluči da ne uzimaš ništa kao zamenu i toga se pridržavaj. nastavi da živiš normalno kao i do sada, ali bez cigara.
recept je veoma jednostavan.

kako si dospeo u to super stanje?
jesi se rodio tako silan i odluchan :)

funny-smokers-around-the-world-13.jpg

Ovom prilikom objavljujem da mi je danas mjesec dana kako nisam zapalila nijedne a pusila sam 7 godina :)

Vec tri puta sam ih ostavila na po 3, 4 mjeseca i uvijek me nesto tjeralo da zapalim opet i popustim. Mada moram naglasiti da sam zadnjih 2 godine pusila svega dve cigarete na dan-maksimalno 5, cisto da ispunim potrebu. Po tome sam vidjela da i nisam toliko zavisna jer ima ljudi koji bez kutije nisu normalni :D

Onda od sredine juna sam izdrzala nekih 15ak dana i opet zapalim.Stidila sam se sebe sto ih nikako ne mogu ostaviti a izdrzala sam od oktobra 2011. do februara 2012.
Najvise mi je pomogao citat Nikolaja Ostrovskog - Covjek koji se ne moze rijesiti glupe navike ne vrijedi nicemu. To mi je pomoglo da tjeram dalje i da napokon prelomim.

Sada nemam potrebu za cigaretom ni kad sam najnervoznija ni kada imam nesanicu a to me je uvijek smirivalo.

SAMO NAPRIJED VI TO MOZETE!!!! :)

Pusac sam, ali nikada usvom zivotu nisam ponudio cigaretu nepusacu ili ga cak nagovarao da zapali, bilo iz zezanja ili nesto drugo.

Meni se trenutno ne ostavlja duvan. Ali postoji jedan mali deo u meni koji mi govori da ih batalim.

Svima nepusacima porucujem da zaobidju duvan, nemojte iz zezanja sa drustvom da zapaljujete cigarete ili iz dosade. Malo pomalo navucice te se i postati upravo ono sto sam ja.

ajd ovde mogu,poshto je na zdravlju to bash ozbiljno...msm bore se ljudi i zene zestoko...osecam se kao alkos koji je dobrano ljushtio sve po spisku a sad pije samo pivo i to umereno :mrgreen:elem pushacki staz zavidan,sve moguce cigarete isprobane,preshla na slim,odnedavno na najslabije i to sa denikotin filterima i mushtiklom...i opet joj se ujutru radujem uz jutarnju kafu...posle te dve ili tri sve su po navici nije takvo uzivanje...prochitala knjigu A.Kera,knjiga odlicna ali za mene nije dovoljna...fali mi odluchnost to mi je jasno...za pochetak makar neshto :mrgreen:svake vecheri sebi kazem e od sutra necu a kad skuvam kafu cigareta ide obavezno...kad bi samo taj momenat pregurala,pa posle korak po korak...chudila sam se kad nekad ujutru vidim one okorele kako piju pivo,e sad znam da smo isti:sad2:

Back