Cigarete,cigarete

I sad, u čemu je fora, čemu doprinosi rečenica: I am Borac and I am a cigarette addict? :lol:
Pa ja znam da sam ovisnik, kao što znam i da je svaki čovek na planeti zavisnik od nečeg.
Ok, možda je manje zlo biti zavisnik od Koka kole :think:, ili je manje zlo zagađivati vazduh izduvnim gasovima i praviti ozonske rupe dezodoransima?

Postoji nešto što se zove "oralni tip". E, ta sam! Pošto više ne ide da grickam olovku (nokte ne volim) a slatkiše sam ukinula, konzumiram cigarete.

I ja sam izmišljen forumski lik, pa šta? :lol:

Nego, mene nad-nervira kad čujem da su iz starih američkih filmova obrisali scene u kojima se puši.
I odmah zamislim kako bi izgledalo da neko cenzuriše Dojlove romane i izbaci rečenice u kojima se opisuje Holmsovo uživanje u luli. :think:

Čerčil je pušio tompuse, Šerlog lulu. U oba ide čist duvan. Mnogo zdravije od cigareta. Iako ni to ne podržavam.

Nemam problem da ne pušim na mestima na kojima je pušenje zabranjeno, ili kad idem u goste kod ljudi koji su nepušači.
Pretpostavljam da bih se odrekla cigareta da to smeta mom partneru jer bih razumela zašto i koliko mu smeta.:think: U stvari, nijedan partner nikada mi nije tražio da se odreknem cigareta pa ne mogu da se postavim u hipotetičku situaciju.
A propušila sam rano, iz hira. U to vreme cigarete nisu bile nikakav tabu. Ne bih rekla da postoji "fizička" zavisnost, ali psihička - da, i uglavnom je vezana za rituale: pušiš da se opustiš, pušiš posle jela, pušiš uz kafu, pušiš u društvu, pušiš u baštici restorana ... i uvek izaziva prijatne asocijacije. Kažu da cigareta (šatro) potpomaže osećaj samopouzdanja kod mladih osoba, ali ja nedostatak samopouzdanja nikada nisam imala. U vreme kada sam počinjala, mislim da je više bila reč o nekom tada modernom "imidžu" odrasle osobe (prve štikle, prvi karmin, prva cigareta).

Ovo već spada u bezobzirnost i kršenja zakona. Ban.

Ne govorim o indirektnim posledicama i o psihologiji porodice. Konktretno. Pijan pije za sebe, a pušač puši za celu prostoriju.

Ja pusim cigarete i tako hocu, ja ne planiram da zivim 150 godina kao neki jadnici. Znam posledice po zdravlje, znaci nisam neupucen.
Ali nemojte da poredite alkohol i cigarete.

Ako postoji "Djavolji napitak" onda je to alkohol. Zlo ovog sveta. Mac sa dve ostrice.

Sa cigaretama si svestan sa alkoholm ne. Necu sad da polemis sto se tice zdravlja sta je losije.

Sto se tice pusenja u drustvu, stanu, kolima to je stvar bontona i naravno se pita u gostima da li sme da se zapali, tako i u sopstvenom automobilu kad vozim pitam saputnike da li im smeta ako zapalim. Postujem ako kazu da im smeta i ne ljutim se.

I šta sad ja?Godinu i po (otprilike)nisam zapalio,a i neću jer sam deci rekao da mogu da voljom savladam muke ostavljanja duvana...I mogu...
Tvrdoglaviji sam od svakog Bosanca (slobodno na "crtu") i jedino tako se i može ostaviti...
Ima jedna stvar koja važi za onog ko počinje biznis bilo koje vrste:smanjite rashode na 0! Cigarete bataliti pod 1.Doručak tokom dana kad se bar treći put zaradi i
Naravno-nema trošenja zarade več se nabavlja još robe za zaradu i uvećavaju zalihe! Kakve cigarete! ! ! To je luksuz i za luzere!:rotf:

mnogo mi ide na kerec ta briga za zdravlje ljudi

ako već brinu, neka ukinu fabrike duvana

ima da pušim uzinat

kampanja protiv pušenja jednako je smešna kao i zubne paste koje reklamiraju stomatolozi

hello - njima NIJE u interesu da imamo zdrave zube

Ja pusim cigarete i tako hocu, ja ne planiram da zivim 150 godina kao neki jadnici. Znam posledice po zdravlje, znaci nisam neupucen.
Ali nemojte da poredite alkohol i cigarete.

Ako postoji "Djavolji napitak" onda je to alkohol. Zlo ovog sveta. Mac sa dve ostrice.

Sa cigaretama si svestan sa alkoholm ne. Necu sad da polemis sto se tice zdravlja sta je losije.

Sto se tice pusenja u drustvu, stanu, kolima to je stvar bontona i naravno se pita u gostima da li sme da se zapali, tako i u sopstvenom automobilu kad vozim pitam saputnike da li im smeta ako zapalim. Postujem ako kazu da im smeta i ne ljutim se.

Možda, ali alkoholna pića su u izvesnoj meri, tj.ako se konzumiraju umereno,
čak i zdrava (crno vino je izrazito zdravo za srce, kao i pivo), a to se sigurno
ne bi moglo reći za cigarete.

U svakom slučaju, kao što kažeš - pušiš jer tako hoćeš, i svakako si ti taj
koji donosi odluke u i o svom životu, i one će se na tvoj život i odraziti, ali svakako
je gotivno to što pitaš ljude u okruženju da li im smeta da zapališ, jer većina ljudi ni
o tome ne vodi računa. :ok:

Možda, ali alkoholna pića su u izvesnoj meri, tj.ako se konzumiraju umereno,
čak i zdrava (crno vino je izrazito zdravo za srce, kao i pivo), a to se sigurno
ne bi moglo reći za cigarete.

U svakom slučaju, kao što kažeš - pušiš jer tako hoćeš, i svakako si ti taj
koji donosi odluke u i o svom životu, i one će se na tvoj život i odraziti, ali svakako
je gotivno to što pitaš ljude u okruženju da li im smeta da zapališ, jer većina ljudi ni
o tome ne vodi računa.
ok.gif
Ja bih baš rekao da pušači vode računa o tome i da pitaju da li smeju da zapale... :think:

Back