Cigarete,cigarete

Hehe.

Te alkohol, te pasta....

Ej, o cigaretama i njihovoj štetnosti je tema :rtfm:

nisu štetne cigarete, već preterivanje
znam ljude koji nikad nisu zapalili, pa umrli u četres
znam neke koji su pušili po četres dnevno, pa ih evo još vrludaju

šećer je mnogo štetan, pa niko ne radi kampanju protiv šećera i ovisnosti koju prouzrokuje na planetarnom nivou

treba biti umeren
saditi sopstveni duvan, uživati u njemu onako kako priroda nalaže, ritualno, vladati cigarama a ne biti njihov rob
ne pušiti aromatizovano trunje
a ono gore je busted, obično u kampanjama kače pluća jamskih rudara
tek toliko da se zna

nisu štetne cigarete, već preterivanje
znam ljude koji nikad nisu zapalili, pa umrli u četres
znam neke koji su pušili po četres dnevno, pa ih evo još vrludaju

šećer je mnogo štetan, pa niko ne radi kampanju protiv šećera i ovisnosti koju prouzrokuje na planetarnom nivou

treba biti umeren
saditi sopstveni duvan, uživati u njemu onako kako priroda nalaže, ritualno, vladati cigarama a ne biti njihov rob
ne pušiti aromatizovano trunje
a ono gore je busted, obično u kampanjama kače pluća jamskih rudara
tek toliko da se zna

Ti što rano umiru, umiru od drugih bolesti i/ili cigareta.
Ovi što puše, a ne umiru rano, živeli bi duže i zdravije i ne bi trovali svoju decu i ukućane... i ostale.

Šećer je štetan samo za onoga ko ga unosi.

Džaba umerenost ako kupuješ cigarete. Davno to više nije duvan.

Rudari? Busted?

Evo ti:

Sasvim se slažem da su cigarete štetne po zdravlje i mogu vam zapatiti rak. Slažem se sa svakim zakonom koji vas onemogućava da ostale učinite pasivnim, i nevoljnim, konzumentima rođenog poroka.

Ono od čega mi se s.ere, jeste stav da na planeti ne postoji, niti je ikada postojalo, veće zlo od pušenja.

Koje su to budalaštine, i u koju svrhu? Koji se moj ista inkvizitorska galama nikad nije podigla spram, naprimer, alkohola? I čak i kad jeste, tokom prihibicije; sasvim sigurno nije bila ovakva. Jer, prohibicija je ukinuta. Lov na veštice-pušače čini se neuništiv.

Da li su proizvođači alkoholnih pića imali bolje pr-ove, ili batinaše? Jer se na to svodi svaka civilizacijska galama: koliko ste dobro nešto predstavili, obranili ili zapretili. I ništa više. Na smrt me zasmeju sve one budale koje se kunu u apsolutnu zabranu pušenja pozivajući se na humane zakone i ljudska prava. Budale na kvadrat; šta je sa preprodajom oružja po afričkim vuko.jebinama kojima se oružaju osmogodišnjaci na speed-u? Gde je galama na zvanične fabrike oružja? Šta je sa ogavnim fabrikama otpada koji jedete a zbog kojih se tope glečeri? Šta je sa automobilskom industrijom? Da li znate koliko zagađenja prozvede jedan jedini automobil u poređenju sa prosečnim pušačem? Šta je sa nuklearnim postrojenjima širom planete koja će, plane li varnica - a u vezi kojih je varnica više nego izvesna - naneti mnogo više zla nego ono kad si se u kafiću zakašljao usled demonskog poroka, pušenja?

Da li ste svesni šta kupujete upakovano u celofan po supermarketima? Šta se u ubrizgava u meso da bi ostalo crveno i poželjno i nekoliko meseci posle klanja stoke; ljudožderi? Naravno, niste vi kanibali. Samo što verujete da žderete jedino meso svojih srodnika, sisara, dok, zapravo, nemate pojma kave koncentrate za tov svinja jedete. Zašto vam je slatko pakovanje pomfrita u Mcdonalds-u; i zašto je uopšte osmišljeno da vam bude slatko.

Kažu da će pacovi u laboratorijama umret od gladi kraj žive hrane ako ih se prethodno navikne na slatko.

Gde su inkivzitorske lomače spram McDonalds-a? Gde su osveštene tribine i nevladine organizacije i kampanje po školama protiv brze hrane kojom vam se deca tove - za klanje? Umno? Šta ste konkretno uradili u smislu globalnog zatopljenja, osim jalovih lamenta po forumima? Za koju ste fabriku hemijskog otpada išli da dmenostrirate da je zatvore; i u vezi koje ste postigli cenzus da se na globalnom nivou proglasi za glavnog krvnika?

Za šta je, osim pušenja, postignut cenzus?

Znam da sam subjektivna. Znam da će mi reći, ko onomad, da sam nekulturno sablažnjenja. Ali bljuje mi se kad god vidim zamenu teza, i kretene koji se na nju lože; pa nek sam po sto put kriva. Sitni inkvizitori koji se rukovode rođenim čistim zavesama da na njima grade univerzalne vrednosti; i koji su iznašli najkomforniji način da se proglase osveštenim naprednjacima misli i dela.

Tako što su digli kuku i motiku na cigare koje su im ionako smrdele.

Meni smrdi beli luk. Smrdi toliko da bih volela da sam u moći da ga zakonom zabranim. Kad bi se sutra javio neki mamlaz sa najnovijim naučnim saznanjem kako je beli luk smrt po čovečanstvo; pustila bi da ga do smrti upražnjava ko god hoće. Ne bih išla da zajašim petog armagedonskog konja sa sekirom u ruci.

Sumnjala bih da ima i gorih zala na ovom svetu, ko što ih je uvek bilo, a naročito kad je nužno da se idioti okome na jednu.

To na šta se idioti primaju, po pravilu nikad nije tačno, a ni glavni problem.

Na žalost, duvanski dim je opasan, a smrad belog luka nije. Cigareta je opasna, a beli luk neophodan da organizam ostane zdrav.

Tako da koliko god da smrdi, beli luk od vašeg deteta neće napraviti astmatičara.

Na žalost, duvanski dim je opasan, a smrad belog luka nije. Cigareta je opasna, a beli luk neophodan da organizam ostane zdrav.

Tako da koliko god da smrdi, beli luk od vašeg deteta neće napraviti astmatičara.

Pa sta se ti sekiras za nas pusace, mi ne planiramo da zivimo 150 godina kao ti i slicni tebi. Palicemo cigaretu kad hocemo.

A da nisi ti mozda "kume" ljubomoran na nas mozda bi i ti pripalio ali si u raskoraku o tvom cilju da zivis 150 godina. :per:

Ja recimo sam pio alkohol ali kad popijem ja sam konfiktna licnost, razbijanje, tuca izazivanje itd.... Tako da sam alkohol batalio zauvek radi tudje i svoje sigurnosti ali nikada od kada sam batalio alkohol nisam drzao pridike mom drugu sto on u kaficu pije pivo a ja sokic.

pušenje je u suštini patologija i klasična bolest zavisnosti to je jasno svima
mene samo čude dve stvari što su u suštini jedna stvar
licemerje ljudi koji se tobože brinu za tuđe zdravlje
i uopšte licemeran odnost prema različitim manifestacijama istih stavri
mnogi se recimo groze jedne zavisnosti a tolerišu ili konzumiraju drugu
i to kao jao zbog zdtravlja. koga bre boli dupe za moje zdarvlje i za moja pluća
društvo je usnovi licemerno kad se duvan i alkohol prodaju u maksiju, bensedin i metadon dobijaju na recept a za džoint ili par eksera se ide u ćorku

Razlozi konzumiranja zavise i od životnog doba u kojem se počne -
npr. srednjoškolci to rade da bi bili "face", a kasnije u toku studiranja
ili radnih aktivnosti uzrok bude drugačije prirode, npr. stres, i tu se javlja
jedna realnija, istinskija potreba za cigaretama
.

U svakom slučaju, ono što mi nikad neće biti jasno, jeste to zašto neko
ko je student medicine ili lekar konzumira cigarete, kada najbolje zna kakve
posledice to može imati po zdravlje? :eek:

khm.. treba li da napomenem da si sama sebi odgovorila?
mada.. sve je to od čoveka do čoveka, informisanost ne pravi neku veliku razliku..
ko hoće - pušiće, ko neće - neće i to je to.

Zanimaju me stavovi ljudi koji redovno puse.Mislim,svaki dan ste u prilici da cujete negativne komenate o cigaretama i ovoj vrsti zavisnosti.Kad ste zapalili prvu cigaretu?Da li pridajete znacaj tome?Da li se plasite za svoje zdravlje ili smatrate da je to gomila gluposti?
Da li ste ikada pokusali da prestanete?

Прва цигарета ми је била у петом основне, колико је то година појма немам.. Последња ми је била са 18.. Оно ја гледам на то овако: ти плаћаш то да те убија, а неко нема хлеба да једе што ће њему продужити живот, па ми је боље да некоме дам 200 динара да купи пљескавицу него да то извлачим кроз плућа и да ме то убија.. Још кад додаш на то оно кашљање које долази после, па редован смрад на дуван... Сад ми дуван толико смета и тај смрад да не могу да будем у соби са дуваном, а девојку која пуши не бих пољубио ни да је последња..

А то што ми причају као стрес и цигаре, па и док сам их конзумирао кад сам имао праву фрку и стрес, није ми на памет падало да пијем и једем а не цигара.. Тако да је то глуп изговор за особе слабог карактера које не могу да престану.

Jeste, jeste, cigarete su najvece zlo ovog sveta, naime u Vatikanu postoje tajni spisi kako je Djavo ponudio Evi duvan ne jabuku, pa je zato Bog istero Adama i Evu iz Raja. Medjutim zbog svetske zavere to je predoceno kao Jabuka fazon.:mrgreen:
Mnogi ne pricaju da je upravo dim iz cigareta ostetio ozonski omotac. Sada se Arktik topi zbog toga.:mrgreen:

Sve bolestine ovog sveta su pocele sa uptrebom duvana. Do tada su ljudi ziveli preko stotinu leta i za sve su krivi pusaci i njihov dim kojim zagadjuju okolinu. Cak mislim da i ratovi u istoriji su se vodili zbog duvana i monopola nad njim, 1,2 svetski rat.:think:

Samo pusaci toga nisu svesni, e ja nekada zapalim cigaretu na terasi ali sad me pocela peci "savest" recimo ja tim dimovima trujem moje komsije u susednim zgradama a mozda i celi Novi Sad.:D

Niti sam upalila prvu niti sam je ugasila....ne treba mi to u zivotu i ne vidim nishta lepo u tome,samo unishtavaju svoje zdravlje...mada neki misle da su face al pitala bi ih ja kad dodju u neke dobre godine kako im je i od cega toliko kashljucaju.....

Niti sam upalila prvu niti sam je ugasila....ne treba mi to u zivotu i ne vidim nishta lepo u tome,samo unishtavaju svoje zdravlje...mada neki misle da su face al pitala bi ih ja kad dodju u neke dobre godine kako im je i od cega toliko kashljucaju.....

Ma to oni kašlju od zagađenog vazduha i od prehlade i od radio talasa i od "nečega što ima zapalo u grlo" i tako svega i svačega. Samo ne od cigareta.

Izvini, ali meni ovo prosto bazdi na traume iz detinjstva, a uz "normalnost i nenormalnost" traume iz detinjstva su mi naročite mile em drage.

Koliko dece astmatičara znaš a da su astmatični postali samo zato što su ljudi u njihovom neposrednom okruženju pušili?

Ne znam, možda grešim, i zato se unapred izvinjavam i tebi i svima koji su, eventualno, sprovodili ozbiljne i empirijske ankete glede navedene problematike. I naravno da sam subjektivna, obzirom da sam, jelte - očigledno - pušač. Ali kad god čujem da neko krivi pušačko okruženje za svakakve dečje bolesti, počevši od bronhitisa, astme pa do lepre i besnila; meni to uvek - znaš! - deluje onako malo, pa, fuj.

Skoro onako fuj kao kad manijak koji je silovao i pojeo tuce maloletnika - i ne tim redom, hoću reć, ne nužno: silovao pa pobio - uzme da krivi svoje zlehudo teško detinjstvo.

Koje se u većini slučajeva svede na to da ga roditelji nisu dovoljno grlili dok je bio dete.

Međutim, čak i kad ko živa istina stoji da su ga rođeni roditelji svakodnevno zaključavali u podrum i bičevali; šta, kog mog, to treba da znači?

Lično poznajem ljude koji su imali neviđene kretene za roditelje. Takve koji bi u vrloj, politički korektnoj americi, završili na stolici - da stolica nije, politički korektno, ukinuta. Ne kažem da su izrasli u savršeno zrele ličnosti, a opet, ko jeste? Fakt je da niko od njih, bar koliko znam, nije počeo jest malu decu. Ono što pokušavam, pre nego sasma odem u off, jeste da kažem koliko me jedi to mlataranje dečjim stradanjem u kontekstu svih zala koje se zapate čoveku.

Ja sam odrasla s dedom pasionaranim pušačem, i nisam astmatična. Ne tvrdim da nisam možda bila samo lude sreće, ali odgovorno tvrdim da postoje deca koja su astmatična a da im niko u zadnja dva kolena nije pušio.

Sad, mogli bi da kažemo kako izuzetak potvrđuje pravilo, ali onda isti rezon moramo primenit i na raznorazne manijake i serijske ubice koje tvrde isto, a to već nije - znaš - politički korektno.

A onda stvarno više nemamo o čemu govoriti uopšte, osim ako bi da nas trajno banuju. :mrgreen:

Ja sam dobila hronicni bronhitis tokom svog pusackog staza. Morala sam na kraju da ostavim cigare. Ako uopste smem da tvrdim da sam ih ostavila... Da ne pauziram samo...
Fakat da pusaci mnogo ne vereruju da cigare znatno povecavaju rizik za citav niz bolesti. Mislimo uvek da se bar to nama nece desiti. Ja sam cekala da se bronhitis smiri sam od sebe. :D
Niti verujem da se tu krije neki skriveni samoubilacki nagon, kao permanentno idemo na stetu sebi. Svi uglavnom ostave pusenje kad pocne da narusava zdravlje.
Verujem da se poremeti biohemija mozga, pa postanemo zavisni. Mislimo da su nam neophodne...

Back