Cigarete,cigarete

I El comandante. :super:

E da, i on.
http://1.***************/-yzjdzG4Mbv4/TWawdH71JxI/AAAAAAAAFpc/Gogf4GLMaFs/s1600/woman-smoking-2.jpg

Odmah da vam kažem da, povrh dugogodišnjeg pušačkog staža, imam, npr, odličan ten.
Cigarete sam ostavljala u dva navrata i pravila pauze od po nekoliko godina. Al nekako, bre, volim taj ritual otvaranja kutije, klika upaljača, i kolutiće dima.:lol:

E da, i on.
http://1.***************/-yzjdzG4Mbv4/TWawdH71JxI/AAAAAAAAFpc/Gogf4GLMaFs/s1600/woman-smoking-2.jpg

Odmah da vam kažem da, povrh dugogodišnjeg pušačkog staža, imam, npr, odličan ten.
Cigarete sam ostavljala u dva navrata i pravila pauze od po nekoliko godina. Al nekako, bre, volim taj ritual otvaranja kutije, klika upaljača, i kolutiće dima.:lol:

Podržavam. :lol:
Devojke (bar one kojima stoji cigareta) su mi mnogo privlačnije od onih koje ne puše... :)

Pa kako je neko mogao da nabija Serlok Holmsu na nos sto pusi kada je on izmisljen knjizevni lik. :think:

I ja sam izmišljen forumski lik, pa šta? :lol:

Nego, mene nad-nervira kad čujem da su iz starih američkih filmova obrisali scene u kojima se puši.
I odmah zamislim kako bi izgledalo da neko cenzuriše Dojlove romane i izbaci rečenice u kojima se opisuje Holmsovo uživanje u luli. :think:

I meni je to oduvek bilo dobro pitanje,zasto ljudi propuse,evo i jos jedno dobro zasto se ljudi vracaju.
Procitah za taj neki ritual,sto opet postavlja pitanje jel taj ritual stvarno toliko vazan da se propusi opet.

Onda psihologija pusaca isto kao i kod svih ko se navuce na alkohol,drogu i tako dalje,sta god se zloupotrebljava...odma stanu u defanzivu i brane pusenje iako nema nista dobro u tome, i to mi je zanimljivo.

e al ozbiljno tesko se kapiraju i nepusaci moraju uglavnom praviti kompromis ako zele biti u drustvu pusaca..imao sam par devojaka koje puse i bas mi smeta..mnogo sam uskracen od kad sam pri tom kriterijumu kao da 90% devojaka pusi

Nemam problem da ne pušim na mestima na kojima je pušenje zabranjeno, ili kad idem u goste kod ljudi koji su nepušači.
Pretpostavljam da bih se odrekla cigareta da to smeta mom partneru jer bih razumela zašto i koliko mu smeta.:think: U stvari, nijedan partner nikada mi nije tražio da se odreknem cigareta pa ne mogu da se postavim u hipotetičku situaciju.
A propušila sam rano, iz hira. U to vreme cigarete nisu bile nikakav tabu. Ne bih rekla da postoji "fizička" zavisnost, ali psihička - da, i uglavnom je vezana za rituale: pušiš da se opustiš, pušiš posle jela, pušiš uz kafu, pušiš u društvu, pušiš u baštici restorana ... i uvek izaziva prijatne asocijacije. Kažu da cigareta (šatro) potpomaže osećaj samopouzdanja kod mladih osoba, ali ja nedostatak samopouzdanja nikada nisam imala. U vreme kada sam počinjala, mislim da je više bila reč o nekom tada modernom "imidžu" odrasle osobe (prve štikle, prvi karmin, prva cigareta).

pa da kao prvo trip da su zreli..kao ulaze u svet odraslih..a vecina se bas krije iza cigarete koja i skrece paznju..neke misle da sexy zenstvenije deluju..da zavode tim ritualom..ima i toga ali meni je odbojno..nisam ni ja zahtevao da ostave ali bzvz deluje ja kasljem one se kao sklanjaju..pa na prozor na -15..ne ide

pa da kao prvo trip da su zreli..kao ulaze u svet odraslih..a vecina se bas krije iza cigarete koja i skrece paznju..neke misle da sexy zenstvenije deluju..da zavode tim ritualom..ima i toga ali meni je odbojno..nisam ni ja zahtevao da ostave ali bzvz deluje ja kasljem one se kao sklanjaju..pa na prozor na -15..ne ide

Sva sreća pa kad izađeš u grad 95% mladih nije pijano... a svi uskurčeni kako su kul jer su olešeni kao stoke... a i pušači ne prave budale od sebe, za razliku od alkosa...

Kao prvo, alkohol oštećuje mozak, živce, srce, bubrege, jetru, želudac. Dovodi do raznih duševnih poremećaja - straha, preterane razdražljivosti, ludila, otupljenja i halucinacija.
Dovodi do siromaštva, razvoda, kriminala, samoubistva.

Mala količina alkohola ne dovodi do svega toga. A mala količina cigareta svakako smeta nepušačima u okolini.

Kako god, ako ti već nisam napomenuo, alkohol nije tema.

Ako ne ugrožavaš nikoga oko tebe, onda OK.

To da ti otrovi nisu ugrozili ten, nije tačno. Čini ti se. Nećeš postati zombi, ali sigurno da nisi onakva kakva bi bila da se ne truješ.

Back