“CIGANIN KAO KARAKTERNA OSOBINA"

Молим те, имали су све услове за време комунизма па и сада. Постоје људи који су живели у горим условима него они после 1945, али су себи изградили нешто. Ко њима смете?
Да ли бисмо требали да им одузимамо децу? Да им градимо куће? Има много Рома који немају такве проблеме.

Али, с обзиром колико има социјалних случајева у Србији, можда би било најбоље да сви постанемо Роми како би држава бринула о нама.
Можда би мој предходни пост био одговор и то онда не би било по рођењу.

Ne, ja ne kazem da se nista ne radi na tom planu. Cak mislim da drzava i donatori tu cine jako puno shodno mogucnostima Srbije koja, kao sto kazes, ima puno socijalnih slucajeva.
Ja pricam o pomoci u integraciji koja ne kosta ni dinara - o ravnopravnom tretmanu tih ljudi. O pruzanju sanse, ne omalovazavanju zbog boje koze. Ako se tolerise definisanje "ciganskog mentaliteta" to sutra automatski daje za pravo svakome da npr. ne zaposli nekoga zato sto je "Ciganin"(=los mentalitet). Iako je bolji kandidat od "belca".

Ne, ja ne kazem da se nista ne radi na tom planu. Cak mislim da drzava i donatori tu cine jako puno shodno mogucnostima Srbije koja, kao sto kazes, ima puno socijalnih slucajeva.
Ja pricam o pomoci u integraciji koja ne kosta ni dinara - o ravnopravnom tretmanu tih ljudi. O pruzanju sanse, ne omalovazavanju zbog boje koze. Ako se tolerise definisanje "ciganskog mentaliteta" to sutra automatski daje za pravo svakome da npr. ne zaposli nekoga zato sto je "Ciganin"(=los mentalitet). Iako je bolji kandidat od "belca".

Пази, нисмо ми Швеђани, нити је то толики проблем.

Има много већих проблема од тог. То је занемарљиво.

Дискриминација жена на пример итд.

Пази, нисмо ми Швеђани, нити је то толики проблем.

Има много већих проблема од тог. То је занемарљиво.

Дискриминација жена на пример итд.

Mislim da grešiš. To jeste problem, isto toliko bitan koliko i diskriminacija žena u Srbiji.

U stvari, bilo koja vrsta diskriminacije je problem.

Aj da se ne lažemo...Niko Cigane ne omalovažava zbog boje kože, već zbog načina na koji žive...Zašto ih svi gotivimo kad nam trubači/tamburaši sviraju u kafani, a ne možemo da ih smislimo kad ih vidimo kako prose i još teraju svoju decu da se lomataju međ' kolima na bulevarima ? Pazi, radi se o većini...

Zašto ovo društvo toleriše konjske zaprege po gradovima, a zna se da pripadaju Ciganima, umesto da ih kažnjava ?

Kakav primer daju Cigani našoj deci ?

Da, zaposliću "belca"...

Какве небулозе и какве неистине и какве глупости. Сваки нормалан Циганин за себе каже да је Циганин и то никакве благе везе нема са нацистима осим у главама ИДИОТА који су почели да залазе на овај пдф.

Реч Циганин У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ ПРЕ СВЕГА ОЗНАЧАВА НАЧИН ЖИВОТА - а они који не знају како Цигани живе у 99% случајева нека се обавесте а не да пишу небулозе. Лично баш волим Цигане али исто тако врло добро знам када се за некога ко то није каже ДА ЈЕ ЦИГАНИН или ЦИГАЊШТУРА шта то значи! То неће моћи да се промени никаквим Законом и никаквим забранама. То је тако и увек ће бити тако!

Овдашњи дежурни "БОРЦИ ЗА ЦИГАНСКА ПРАВА" требало је одавно са све оном кравом Вучо да напишу петицију Словенцима чији су мештани једног села МОТКАМА НАЈУРИЛИ ЦИГАНСКЕ ПОРОДИЦЕ И НИКО ПА НИ САМ ДРНОВШЕК НИЈЕ УСПЕО ДА ИХ УБЕДИ ДА ЦИГАНИ ИМАЈУ ПРАВО ДА ТАМО ЖИВЕ НА СВОЈОЈ ИМОВИНИ - једноставно су их протерали и тачка! А овде сплачине од људи данима праве халабуку око изговорене речи тј. око "вербалног деликта" - баш као у најцрње време Коминтерне! 8-) 8-) 8-)
I to su našli da se bune baš u ovom trenutku.
Baš se pitam što je to tako?8-)

Cigani su nimoidska rasa koja je stigla u Evropu pre nekih 500 godina a na terirotiji Srbije su se nastanili za vreme turske okupacije. U to vreme Srbi su bili žestoko ugnjetavani i iskorišćavani dok su cigani bili privilegovana grupa. Krajem 18-tog i početkom 19-tog veka, Turci su organizovali “bašibozluke” to jest neku vrstu neredovnih turskih trupa, sastavljenih od Šiptara, Cigana, Čerkeza i Kurda. Oni su bili poznati po raznim zverstima: pljačkanju, klanju, paljenju, silovanju i nemilosrdnom maltretiranju naših predaka (i to naročito žena i dece). Tokom 1875-78 god. bašibozluk su aktivno učestovao u gušenju bosansko-hercegovačkog ustanka, kada su nemilosrdno masakrirali naš beli-slovenski narod.

Dok mnogo Srba žive kao potstanari, veliki broj stanova po celoj Srbiji je okupiran ili u vlasništvu Cigana, Šiptara, Jevreja, Kineza, Arapa, Crnaca, Indijanaca, mulsimana. Na ovaj načina stranci se direktno bogate i stiču bolje pozicije za budućnost, dok naš sopstveni narod sve više osiromašuje...

Ali ima i budala medju Srbima pa misle da im je Crnogorac recimo "neprijatelj". Više vidi ono tele i konj nego takvi Srbi........

Oni prave barikade po ulicama svih naših većih gradova i prošnjom pljačkaju naš obmanuti narod. Jer u svakoj populaciji postoje budale i mazohisti a cigonje to nemilosrdno koriste da bi se obogatili na njihov račun. Na taj način, jedan ciganin može zaraditi i do 1,000 dinara dnevno ili 30,000 dinara mesečno (što je znatno više od prosečne plate koja u Srbije trenutno iznosi nekih 8,000 din.). Nije čudno da ciganski prevaranti mogu naći kretene da iskorišćavaju ali je zapanjujuće da to naše vlasti dozvoljavaju. Jer, prava država treba da se brine o svom narodu a ne da ga pušta na milost i nemilost raznih i pre svega organizovanih lopova, prevaranata i pljačkaša. (Mnogi od tih ciganskih “prosjaka” su organizovano došli iz Rumunije ili sa su pobegli sa Kosova posle pljačkanja šiptarskih radnji i imovine - što samo znači da će ovaj pogani nakot zauvek ostati ovde jer se iz straha nesmeju vratiti dole.)

Ja sam to lično gledao u Prištini a onda su nas nazvali lopovima zbog njih !!!

Back