Cica sa 100 lica

• Začetnik teme Začetnik teme MAXMA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
baki 75:
Budi ono sto jesi, jer sta vredi ako ti ja kazem da je bolje biti cica sa 100 lica ako ti nemas zeludac za te stvari! Uostalom, ko razume shvatice.. ;)

Ma u pravu si...nego ne znam dokle cu da stradam...verovatno dok ne naucim da balansiram bas tog tipa"cica sa 100 lica"....Mada nesto i nisam sigurna da to moze da se nauci...s tim se rodis ili ne...

bash mi se svidjaju odgovori, zaista, pa nishta novo nemam reci

eto, samo josh malo moj lichni dozivljaj...inache sam jako osjetljiva za upade''na moju teritoriju'', pa iz tog razloga pazim kako upadam na tudju...i naravno ovo je za svakodnevne odnose...a ne ''veze''

KAD TE OSOBA NE PITA ZA MISHLJENJE, A TI HOCES DA SE UPETLJASH:
Ako mislish na sebe, drzi se svog poshtenja i iskrenosti. Ako mislish na drugog, onda budi chovek, pa razmisli da li je za sve shto zelish reci,mozda najbitnije VRIJEME, MJESTO I NACHIN , ako stvarno tom drugom zelish dobro, da moze da te shvati. U kom trenutku njegovog zivota mu govorish, pred kim, i kakvim tonom i koliko stvari znash o svemu tome shto on prezivljava, koliko se dobro poznajete da moze da zna tvoje dobre namjere, chak i ako greshish…onda ce ti sam prici da iskaze svoju muku…ljudska dusha je kao konzerva, treba je znati otvoriti… kad chujesh detalje koje nisi znao, onda razmotri svoju istinu, jer mozda nije sve tako kako mjerish po svom iskustvu. Shta pogled govori:’’Molim te samo cuti i slushaj’’ ili ‘’Zabadaj mi prste u dushu, slobodno kopaj, rovi…kao da ja sve to ne znam i bez tebe…’’ili’’O, Boze, slusham te shta mi prichash, koliko stvari nemash pojma…zelim ti da nikad ne saznash kako je to’’
Ali, meni je nevaspitanje, ponashati se kao nadobudni drkos i zapitkivati i lupati neke svoje istine ljudima koje mislish da znash, a u stvari se igrash…a nemash prava na to igralishte…niti ste bliski, niti cete ikad biti…morate se vidjati zbog posla, rodjaci ste i sl…u tim situacijama vishe cijenim cutanje. A to shto se vidjate ne daje svu slobodu.

Larra:
ako se pitanje odnosi na veze, ljubavne odnose i to, onda i mene stvarno zanimaju odgovori. Jer se upravo i sama trenutno lomim izmedju ta dva izbora.

Da li muski vise pate za onima sto su ih zavukle, zeznule, ili su im draze one iskrene, sto na um to na drum???

I don't know!

Ako mene pitas,iz licnih iskustava ti kazem da frajeri vise vole da ih foliras...Takve ribe bolje prolaze...i to sa uzdahom i recenicom " Kome cinim dobro ako kazem sta stvarno mislim" i eto tako jos ispadaju Majke Terezije!!!

Betty:
Glasam za iskrenost & fleksibilnost, u paketu. Kaži, ali prilagodi način iskaza - slušaocu.
:)

Apsolutno se slazem. Volim da budem iskrena, ali kao sto rekoh to ljudi cesto bas i ne cene. Zato sam naucila da budem iskrena na "finjaka". Ova sposobnost mi je puno pomogla u komunikaciji sa svekrvom :grin: Otkacim je na lep nacin, shvatila je poruku, a i dalje se volimo.
Mada ima neresivih situacija tipa: :"Sta mislis da li sam se ugojila? Da li mi dobro stoji ova suknja? Sta mislis da li me muz/momak vara?" Ako je istina u svim navedenim situacijama nepovoljna za onog ko pita, da li biti iskren?? Ili slagati? Ili reci na fin nacin? Ili precutati??? :confused:

Gazdarica:
Cutanje nije stvar lijepog vaspitanja, nego je samo sistem samozastite od eventualnih neugodnosti...
Kad bi znali da im se nista lose nece desiti, svi bi i svugdje govorili istinu...

E ova ti je dobra,ha,ha!!! Zvuci kao aforizam...a uz to mislim da si u pravu. U pitanju je strah od posledica pricanja istine u lice svima i svakome! Ja se slazem sa tobom.

Gljiva zjalelovka:
bash mi se svidjaju odgovori, zaista, pa nishta novo nemam reci

eto, samo josh malo moj lichni dozivljaj...inache sam jako osjetljiva za upade''na moju teritoriju'', pa iz tog razloga pazim kako upadam na tudju...i naravno ovo je za svakodnevne odnose...a ne ''veze''

KAD TE OSOBA NE PITA ZA MISHLJENJE, A TI HOCES DA SE UPETLJASH:
Ako mislish na sebe, drzi se svog poshtenja i iskrenosti. Ako mislish na drugog, onda budi chovek, pa razmisli da li je za sve shto zelish reci,mozda najbitnije VRIJEME, MJESTO I NACHIN , ako stvarno tom drugom zelish dobro, da moze da te shvati. U kom trenutku njegovog zivota mu govorish, pred kim, i kakvim tonom i koliko stvari znash o svemu tome shto on prezivljava, koliko se dobro poznajete da moze da zna tvoje dobre namjere, chak i ako greshish…onda ce ti sam prici da iskaze svoju muku…ljudska dusha je kao konzerva, treba je znati otvoriti… kad chujesh detalje koje nisi znao, onda razmotri svoju istinu, jer mozda nije sve tako kako mjerish po svom iskustvu. Shta pogled govori:’’Molim te samo cuti i slushaj’’ ili ‘’Zabadaj mi prste u dushu, slobodno kopaj, rovi…kao da ja sve to ne znam i bez tebe…’’ili’’O, Boze, slusham te shta mi prichash, koliko stvari nemash pojma…zelim ti da nikad ne saznash kako je to’’
Ali, meni je nevaspitanje, ponashati se kao nadobudni drkos i zapitkivati i lupati neke svoje istine ljudima koje mislish da znash, a u stvari se igrash…a nemash prava na to igralishte…niti ste bliski, niti cete ikad biti…morate se vidjati zbog posla, rodjaci ste i sl…u tim situacijama vishe cijenim cutanje. A to shto se vidjate ne daje svu slobodu.

Gljivice,svaka ti je zlatna!!!! Stvarno mi se svidja kako razmisljas. Skoro da sam pomislila da si mozda psiholog...ili si toliko ostvarena osoba koja sebe prilicno dobro poznaje pa vodi racuna o detaljima u odnosu sa drugim ljudima. Hvala sto si tako lepo i opsirno odgovorila na moje pitanje. Pomaze mi da sagledam stvari i iz drugih uglova i "tudjih istina" :p :p :p :p :p :p

:lol: :lol: :lol:
Joj, sad me pokopa...a ja bash mislila da napisham post o svojim najnovijim zapazanjima, kakav, u stvari, treba biti u ''vezi''...pa ko moze moze...onda bi bio komentar k.u.ch.k.a. namazana sa sto boja haaaaaaahaaaaaaahaaaaa
eeeeeeeee, zivote...stvarno ja i drugarice uvijek prichamo, kako treba...ali...ma cirkus

Primetila sam da situacije u kojima se drugi nalaze mnogo objektivnije sagledavam, lakše uviđam tuđe greške nego svoje. Ne može sve to baš tako direktno "što na um, to na drum" - nekad takva brutalna istina može biti shvaćena kao napad, čini mi se da će neko pre saslušati i prihvatiti kad mu je istina saopštena "diplomatski".

MAXMA:
Ma u pravu si...nego ne znam dokle cu da stradam...verovatno dok ne naucim da balansiram bas tog tipa"cica sa 100 lica"....Mada nesto i nisam sigurna da to moze da se nauci...s tim se rodis ili ne...

biiip...netačno :D Sve baš sve može da se nauči ;)

Zar zaista misliš da je fleksibilnost loša osobina? Ili da govoriti isitinu nužno ima loše posledice? :?

"Sasuti istinu u lice" - je fraza za nevešt i histeričan, u stvari - svađalački, govor. Zašto bi SASIPALA istinu...istina je uvek dobra, reci je - nežno :) Negujmo tu lekovitu biljku....pazimo je i budimo obzirni. :D

Sad razmišljam o tvom stradanju: od mene može da postrada samo onaj ko me napadne. Jedini slučaj kada napadam je onaj kad se branim!
Da li ti napadaš ljude istinom? :idea:
Jesi ti neki lider ili revolucionar? :)
Ako nisi, i ako iza tebe ne stoje stotine hiljada vrhunski obučenih ninđi - nemoj to da radiš! Predloži da se DOGOVARATE na osnovu istine, ne podiži ratove zbog nje! Neka isitna bude platforma, za početak. Tako niko neće da strada. Sigurna sam da ogormna većina ljudi ume da ceni istinu i isto tako znam da većina ljudi ne trpi uvrede. Razdvoj to dvoje. Tako ćeš moći da ispuniš sebi želju i kažeđ isitnu, a da ostaneš mirna i nenapadnuta. win-win.

Back