Chevrolet Cruze..motor me unistava..iskustva

Djozz996

Početnik
Poruka
8
Pozdrav ljudi, da li neko ima iskustva sa chevrolet cruze 1.6 ecotec motor, benzinac.
Odjednom mi se desilo da motor povremeno lupka-zvecka u zoni gde su kaisevi, u ritmu rada mototea, pali mi se check engine koji pokazuje gresku izmedju senzora bregaste i senzora radilice i auto gubi snagu.
Na sve to se pali kod za nedostatak ulja a nivo ulja je u redu.
Ovo se povremeno desava, nije konstantno i kada se ne pali nista motor lepo vuce.
Promenio sam 3 mehanicara i svi kazu razlicito.
Jel neko ima iskustva?

Nemam iskustva s tim automobilom, ali bih krenuo baš od tih senzora radilice i bregaste. Oni mogu prouzrokovati privremenu blokadu motora pri čemu on odmah izgubi i pritisak ulja pa ti se zato pali lampica za to.

Nažalost ta marka već dugo nije u opticaju u Evropi tako da će održavanje svakako biti sve teže.

Nemam iskustva s tim automobilom, ali bih krenuo baš od tih senzora radilice i bregaste. Oni mogu prouzrokovati privremenu blokadu motora pri čemu on odmah izgubi i pritisak ulja pa ti se zato pali lampica za to.

Nažalost ta marka već dugo nije u opticaju u Evropi tako da će održavanje svakako biti sve teže.
E hvala puno na dobrodoslici 😁 Nadam se da ce se javiti neko ko je imao slican problem, jer ovo niti mogu da sredim niti da ovaj auto prodam sa ovim problemom. Zarobljen sam 🫣
Sto se tice odrzavanja jeste otezano ali ne toliko jer je taj ecotec motor i u opelovim automobilima(astra, insignia...). Medjutim ne znam sta je sa mehanicarima niko ne moze da resi.

Pozdrav ljudi, da li neko ima iskustva sa chevrolet cruze 1.6 ecotec motor, benzinac.
Odjednom mi se desilo da motor povremeno lupka-zvecka u zoni gde su kaisevi, u ritmu rada mototea, pali mi se check engine koji pokazuje gresku izmedju senzora bregaste i senzora radilice i auto gubi snagu.
Na sve to se pali kod za nedostatak ulja a nivo ulja je u redu.
Ovo se povremeno desava, nije konstantno i kada se ne pali nista motor lepo vuce.
Promenio sam 3 mehanicara i svi kazu razlicito.
Jel neko ima iskustva?
neam pojma al sacekaj dan dva cu litam bekog ako znade

Na dijagnostiku i menjaj šta piše, mogu i bobine da zezaju.
Bio, kod tri mehanicara. Svima prijavilo istu gresku medjutim jedan je rekao senzori, drugi da je varijabilna remenica na bregastoj, treci da je neki problem sa pumpom ulja da mozda zbog toga lupka i zvecka u motoru, kao lose podmazivanje. A mozda i lezajevi bregaste.
Zato i pitam ovde... Da sam bar dobio dva ista misljenja pa da menjam bas to. Ovako ako uradim sve ima da bude 500-600+ eura minimum

Bio, kod tri mehanicara. Svima prijavilo istu gresku medjutim jedan je rekao senzori, drugi da je varijabilna remenica na bregastoj, treci da je neki problem sa pumpom ulja da mozda zbog toga lupka i zvecka u motoru, kao lose podmazivanje. A mozda i lezajevi bregaste.
Zato i pitam ovde... Da sam bar dobio dva ista misljenja pa da menjam bas to. Ovako ako uradim sve ima da bude 500-600+ eura minimum
Kad ti se tačno pojavljuje to zvecjanje..hladan start veci obrtaji ..snimi klip da čujemo i postavi koju tacno gresku izbacuje.. .ja bi ovako odokatovno rekao da je lanac i da ti je greska na položaju brgaste ..postavi gresku ..Teško je raditi dijagnostiku na netu ali probati ćemo:)

"Majstori"

Na dijagnostiku i menjaj šta piše, mogu i bobine da zezaju.
Zato i pitam ovde... Da sam bar dobio dva ista misljenja pa da menjam bas to. Ovako ako uradim sve ima da bude 500+ eura minimum
Kad ti se tačno pojavljuje to zvecjanje..hladan start veci obrtaji ..snimi klip da čujemo i postavi koju tacno gresku izbacuje.. .ja bi ovako odokatovno rekao da je lanac i da ti je greska na položaju brgaste ..postavi gresku ..Teško je raditi dijagnostiku na netu ali probati ćemo:)
Pa pocne na zvecka bas jako odmah pri paljenju, medjutim odmah prestane i onda se negde u voznji javi ponovo i lupka u ritmu ubrzavanja, cuje se i kada stanem na semafor. Motor se cuje kao da je dizel a ne benzinac. Inace nema lanac, kaisevi su.
A gresku nemam, izbaci check engine pa su mi na dijagnostici rekli da prijavljuje bregastu i radilicu nesto oko senzora. I onda mi rekli da ne mora da bude to nego sve ono sto sam nabrojao gore.
Evo link do videa

pumpom ulja da mozda zbog toga lupka i zvecka u motoru, kao lose podmazivanje.
Ако пумпа не ради како треба, онда немаш довољан притисак уља, а то би се видело на инструмент табли. Сваки ауто има показивач недовољног притиска уља (мада неки кажу да када дође до губитка уља и када се то упали да је већ касно).

Back