Chelsea FC

Tipicna utakmica Lige Sampiona - Celzi opet ostecen za penal (minimum jedan)... nista novo. Ne znam koja je uloga sudija pored gol aut linije kad ne vide nista.

Da, onaj "prekršaj" nad Toresom je Vaistinu penal. :lol:
Čelzi deluje istrošeno, na leto mora da se uloži još minimum 200 miliona funti.

Da, onaj "prekršaj" nad Toresom je Vaistinu penal.

Rekoh, minimum jedan. Da li je bio faul nad Toresom nisam siguran, u svakom slucaju rukom je bio drzan od strane igraca Mancestera, bio je nelegalno ometan u kontroli lopte sto se smatra faulom. Ali za faul nad Ramiresom penal i minimum zuti (a ni crveni ne bi bio greska)

Čelzi deluje istrošeno, na leto mora da se uloži još minimum 200 miliona funti.

Pazi, ja sam jos na pocetku sezone u ovoj temi (premotaj ne znam koliko stranica unazad, negde na jul-avgust ako ne verujes) izneo svoje misljenje da je tim star, da vecina prvotimaca ima blizu ili preko 30 godina, da nemamo dovoljno veliki (brojcano i kvalitetno) tim za tri velika takmicenja i da treba kupiti 5-6 mladih igraca na kriticnim pozicijama. Roman i Karlo ocigledno nisu citali ovu temu :)

Rekoh, minimum jedan. Da li je bio faul nad Toresom nisam siguran, u svakom slucaju rukom je bio drzan od strane igraca Mancestera, bio je nelegalno ometan u kontroli lopte sto se smatra faulom. Ali za faul nad Ramiresom penal i minimum zuti (a ni crveni ne bi bio greska)

Pazi, ja sam jos na pocetku sezone u ovoj temi (premotaj ne znam koliko stranica unazad, negde na jul-avgust ako ne verujes) izneo svoje misljenje da je tim star, da vecina prvotimaca ima blizu ili preko 30 godina, da nemamo dovoljno veliki (brojcano i kvalitetno) tim za tri velika takmicenja i da treba kupiti 5-6 mladih igraca na kriticnim pozicijama. Roman i Karlo ocigledno nisu citali ovu temu :)

Ma vraga je Tores držan, kakvo držanje, nije fudbal košarka pa da se ruka na protivniku sankcioniše kao faul, hej !
I koji je taj drugi pošto je "minimum jedan" a za Toresa smo utvrdili da je simulirao ?
A vidim da je Tores pokupio nešto Drogbinog bezobrazluka što se tiče simuliranja.

Ma dva crvena, odmah i najbližem igraču ne samo Evri a mogao je i Ferguson da dobije crveni za start Evre. :lol:

Pa to i ja kažem, da Roman odvoji 200-300-400 miliona pa da se igra fudbal :D

Moje reci od juce

Stamford Bridge penalty drama proof that extra officials are ineffective

Officials behind the goals are a waste of resources

Chelsea were denied the right to increase the midweek goal count to 19 when Alberto Undiano Mallenco opted not to award the Londoners a last-minute penalty against United.

Had the Spanish official been given adequate assistance from his colleague behind the goal there is no doubt that Chelsea would have been given the spot-kick.

Patrice Evra, a player who has regressed considerably during the course of the season, executed a crude and illegitimate tackle on Ramires. The France international was late, high and reckless in his challenge and yet the officials on duty remains impassive.

Which brings to mind, again, the pertinent question: what the hell are they doing?

Why have Uefa taken the decision to employ two further officials at Champions League matches when their contributions and interventions have been minimal to this point? And why are they so reluctant to make the calls?

The officials behind the goals are, supposedly, provided with the same decision-making powers as their work-mates running the line but while the men with the flags are content to exercise their power at every opportunity, those with the batons remain reticent.

The Champions League quarter-final could have turned on that decision. Manchester United do not concede many goals, two to this point, and should have had to contend with a penalty at Stamford Bridge. They didn't and now travel to fortress Old Trafford with their clean sheet intact. Some Chelsea fans may recall a group stage encounter with Marseille when two penalties were denied in similar circumstances.

Michel Platini's idealogy of a fairer, more transparent decision making process has only given ammunition to the sceptics; someone else to blame. The official behind the goal experiment was half-witted. So is its execution.

Can we have some technology now please?

http://www.goal.com/en-gb/news/2914...-penalty-drama-proof-that-extra-officials-are

Moja recenica od juce:

Ne znam koja je uloga sudija pored gol aut linije kad ne vide nista.

Danasnji naslov na goal.com:

Stamford Bridge penalty drama proof that extra officials are ineffective.

Skoro doslovan prevod

Jedan penal nad Ramiresom i crveni karton za Evru jer je posljednji igrac odbrane i izgledna sansa za gol...
50-50 odluka za penal nad Toresom... Previse diskutabilno je bilo dati zuti za simulaciju u tom trenutku... A ako je vec dosljedan u Toresovom slucaju pa to karakterise kao simulaciju i daje zuti...sta je onda bilo ovo sa Ramiresom? Cist start?!

P.S. Prelijepo je i vidjeti na 0:34 kako sudija prati situaciju...
P.P.S. Da li jedan igrac iskusan i dobar kao sto je Evra pravi ovakav prekrsaj u sesnaestercu ako nije siguran da nece biti penal?! Kakav je ovo start? Ovo se vidi iz aviona...
P.P.P.S. Navikao sam na nepravde kada nam se sude velike utakmice(i sada mi je krivo naravno, ali stvarno se pretvorilo u naviku pa vise i nije tolika gorcina)... Ali me stvarno boli sto je to bilo nad Ramiresom... To je tuzno...

I isto tako se osim neprirodnog pada Toresa(iako je kontakt definitivno postojao) moze primjetiti da je odmah nastavio igru...tako da to nije zuti za simulaciju...

P.S. Lijevom nogom je glumio kontakt, ali desnom nije...a kombinacija ometanja desne noge i ruke na ledjima je dovoljna za pad...
U najvecem broju slucajeva igrac koji siri ruke, nakon pada nekog igraca, je kriv...jer na taj nacin instinktivno ili planski zeli da se opravda za nesto sto je uradio...

P.P.S. Moramo da povucemo crtu izmedju ova dva starta... Prvi apsolutno nije fudbalski... Tu nema niceg fudbalskog... To je potez koji je zalutao iz nekog drugog sporta(a to se cesto desava igracima odbrane Mancestera, a bogomi i ostalih igraca tog tima)... Tu nema o cemu da pricamo da li je penal ili nije... A sto se drugog tice tu vec ima sta da se prica...vidljivo je ometanje ali isto tako i zelja igraca da iznudi penal... Zbog zelje za iznudom treba da prekrizimo ometanje? Nijesam siguran... U takvoj situaciji bih se dvoumio ali da tako lagano dam zuti za simulaciju...to nikad ne bih uradio... I moramo da uzmemo u obzir da do starta nad Toresom uopste ne bi doslo da je sudjen prvi penal... Iz greske se radja mnogo losih stvari, a sudije nikako da prestanu da grijese...pogotovo protiv nas...
Zakljucak je da smo osteceni u obje situacije... U prvoj situaciji smo osteceni za penal i igraca vise...a u drugoj za nepravedno dosudjen zuti karton... Mislim da je to mnogo za jednu utakmicu ovog nivoa... Ali i pitanje je koji je ovo nivo...

Poslednja izmena:
cist penal nad ramireshom...imali smo i mi nekoliko shansi, ali se tacno vidi razlika izmedju fergusona i ancelotija...jedan je dobar trener, drugi je genije...smijesno je, junajted ima sasvim prosijecnu ekipu,igraju ruzan fudbal, na vrhu su tabele i osvajaju ligu 80 %...to samo ferguson moze...runijeva sezona ocaj,al se odlicno snasao kod gola.sto se tice nasih igraca,lijeva starna nas ebe tj. probijao junajted po desnoj...maluda za zaborav, zirkov igra previse sigurno...drogba se trudi,al nije vise to to, toresu treba prostora i ne dobija dovoljno lopte...ovo ostalo OK...bane i teri dobri...bosingva los...
nije neka razlika,samo je nezgodno sto je gol u gostima...mada, prevazilazili smo mi i gore...
dobismo vigan, gol malude...

Poslednja izmena:
Stvarno je lijepo gledati kako Luiz dominira u odbrani... Momak je izvanredan...:klap:
Bane je prestao da grijesi...:ok:
Drogba igra izvanredno...trenutno je nas najbolji napadac...namjesta golove ili sanse svima...:hvala: Poslije njegovog centarsuta je i doslo do gola... :ok:
Tores je imao tri sanse...dvije stopostotne...ali opet nema gola... Anelka je bio savrseno los...
Drago mi je da je Maluda igrao od pocetka... Promasio je dvije sanse...ali treci put ne promasuje...:mrgreen:
O Ramiresu...nemam rijeci... Covjek je fantastican... On je kao nase srce na terenu...koje kuca itekako snazno... :super:
Bosingva jos nije usao u formu...iako je prilicno dobar...ali nije na svom nivou... Pokriveni smo lijepo na toj poziciji tako da to nije problem...;) Bice pravi Bosi;)
Mikel je takodje lijepo uticao na igru...donio nam je potrebnu snagu i sigurnost u kljucnim trenucima drugog poluvremena...:ok:
Lampard je odigrao prosjecnu utakmicu... Sigurno se sprema da odigra bez greske u Ligi sampiona...:ok:
Vratio se Alex... Mnogo mi je drago zbog toga!:) :klap:
Povezali smo dvije slabe utakmice...sto se brzine igre tice... Mislim da cemo u utorak da se razigramo...

P.S. Staridz je dao dva gola juce...ne zna se koji je ljepsi jer su potpuno razliciti, a on time pokazuje da ima pregrst rjesenja u napadu... Covjek je genijalan...:hvala:

P.P.S. Da ne zaboravim da je Benajun bio fantastican!:ok:

Poslednja izmena:
Stvarno je lijepo gledati kako Luiz dominira u odbrani... Momak je izvanredan...:klap:
Bane je prestao da grijesi...:ok:
Drogba igra izvanredno...trenutno je nas najbolji napadac...namjesta golove ili sanse svima...:hvala: Poslije njegovog centarsuta je i doslo do gola... :ok:
Tores je imao tri sanse...dvije stopostotne...ali opet nema gola... Anelka je bio savrseno los...
Drago mi je da je Maluda igrao od pocetka... Promasio je dvije sanse...ali treci put ne promasuje...:mrgreen:
O Ramiresu...nemam rijeci... Covjek je fantastican... On je kao nase srce na terenu...koje kuca itekako snazno... :super:
Bosingva jos nije usao u formu...iako je prilicno dobar...ali nije na svom nivou... Pokriveni smo lijepo na toj poziciji tako da to nije problem...;) Bice pravi Bosi;)
Mikel je takodje lijepo uticao na igru...donio nam je potrebnu snagu i sigurnost u kljucnim trenucima drugog poluvremena...:ok:
Lampard je odigrao prosjecnu utakmicu... Sigurno se sprema da odigra bez greske u Ligi sampiona...:ok:
Vratio se Alex... Mnogo mi je drago zbog toga!:) :klap:
Povezali smo dvije slabe utakmice...sto se brzine igre tice... Mislim da cemo u utorak da se razigramo...

P.S. Staridz je dao dva gola juce...ne zna se koji je ljepsi jer su potpuno razliciti, a on time pokazuje da ima pregrst rjesenja u napadu... Covjek je genijalan...:hvala:
Mene da protrci penzioner i asistira za gol,ne bih se vise pojavljivao u javnosti..

Pa upravo zbog toga je i trebao da neutralise glavni kvalitet...:)

Brzinu je najteze neutralisati...jer si okrenut covjeku lice u lice... I protivnik, pogotovo ako je brz, je vec u prednosti jer ti mozes samo da ga fauliras ili da se okrenes pa da trcis za njim;) Zato je posao odbrambenih mnogo tezak...uvijek moraju da budu postavljeni dobro... Nema vremena za spavanje;) A Bosingva je malo zaspao:D Zato nece spavati u revansu...ili ce spavati na klupi...:mrgreen:

Brzinu je najteze neutralisati...jer si okrenut covjeku lice u lice... I protivnik, pogotovo ako je brz, je vec u prednosti jer ti mozes samo da ga fauliras ili da se okrenes pa da trcis za njim;) Zato je posao odbrambenih mnogo tezak...uvijek moraju da budu postavljeni dobro... Nema vremena za spavanje;) A Bosingva je malo zaspao:D Zato nece spavati u revansu...ili ce spavati na klupi...:mrgreen:
O tome ti i pricam..:D
Ne sme igracu koji igra u klubu svetskog renomea kao Celzi,da se desava da zaspi u jednoj od najvaznijih utakmica u sezoni...

O tome ti i pricam..:D
Ne sme igracu koji igra u klubu svetskog renomea kao Celzi,da se desava da zaspi u jednoj od najvaznijih utakmica u sezoni...
bosingva nije konzistentan.
nije los igrac,ali u defanzivi je sklon greskama.
sad se oporavio benajun, savjetovao nam je da se tranformise vezni red po toresovoj potrebi.nadam se da ce josi moci da pomogne toresu.

Poslednja izmena:
sa igracem manje, gubimo 2:1 i bez ikakve sanse za prolaz, ANCELOTI mijenja najsporijeg defanzivca na planeti, Aleksa as fudbalerom koji se tokom svoje karijere u Celziju mnogo puta pokazao kao covjek odluke-PAULO FEREIRA.
ako taj coek zna ista nego da izvede throw in i kako je on samo ostao sve te godine tu, nemam pojma :mrgreen:.

Back