Franco Zarezi
Iskusan
- Poruka
- 5.508
Ja ti opet kažem da ti sve gledaš crno na belo, i koliko god ja pokušavao ti izgleda nećeš shvatiti ... Ili ne želiš ...Opet ti kazem kad god neki klub poput Porta uzme LS to je senzacija,zato sto ulazu neupordivo manje pare u tim,oni u stvari stvaraju igrace,tako su i napravili tu generaciju koja je uzela Ligu sampiona...
Ne poredim, nego kažem da ako jedna ekipa dominira u nacionalnom prvenstvu toliko jakom poput kalča, onda ti rezultati moraju imati odraz u Evropi ... Nije kalčo moldavska liga pa da njihov n-uzastponi prvak ne može da napravi značajan rezultat u Evropi ... Milan i Juve su 90-ih dominirali kalčom kao Intre danas, samo što se ta dominacija odrazila u vidu 6 uzastopnih finala LŠ, čak i sedam ako računamo i Sampdoriju ... Znači 90-ih je prvak kalča imao 7 tj, 8 puta igrao bar finale LŠ, a Inter sada ne može da igra polufinale i četvrtfinale ... Izgleda da jedino ti ne primećuješ koliko je labava ta dominacija Intera na čizmi,E vidis Walken ti poredis igranje u nacionalnom prvenstvu i evropu,to su drugacije takmicenja i to nema veze sa tim sto pricas.Mnogo je teze igrati u Ligi sampiona jer tu svaka utakmica moze da bude odlucujuca,dok u kalcu imas vremena da ispravis poraze u narednim utakmicama,jer je prvenstvo dugo...Plus tacno je da Inter ima tu neku blokadu u evropi koju ce verujem probiti uskoro i napraviti neki veci rezultat u LS...
Znam da nisi rekao ... To sam ja rekao sledeći tvoju logiku rasuđivanja ...I nikad nisam rekao to da je naprimer Krkic bolji od Ibre je ima Ls a ovaj nema,ne gledam ja to tako iako se tebi to cini...
Ne stalno nego samo kad imam povoda ... Nisam ja kriv što što mi sudije u kalču stalno daju taj povod ... Za svaku moju priču o guranju Intera, ja sam ostavio video klip u kom je to očigledno ... Da nisam ostavljao te klipove i sam bih poverovao da sam paranoik, ali klipovi su mi pokriće da sam u pravu ...Nisam ja Walken paranoican nego si upravo to ti,jer stalno se tripujes i trazis neke stvari kao sudije pomazu Interu...
Meni nije teško naći, jer odgledam skoro sve tekme od Intera i čim bude neko sudijsko sranjje, odmah izađe na Youtubu ... Tebi to izgleda jeste dovoljno (priznanja tvojih bližnjih) ali uzeti to kao argument je više nego smešno i pokazuje da drugih nemaš ...Ja stvarno nemam vremena da trazim po netu takve stvare.Jedan od najboljih mojih ortaka je veliki fan Juvea,a moj rodjeni brat je veliki fan Milana,i kad mi njih dvojica priznaju da je Inter zasluzeno osvojio skudeto prosle godine,meni je to dovoljno(iako znam da obojica mrze Inter).
Ja sam se vrlo lako pomirio sa time da je Juve izbačen u B ligu, i da su im oduzeta skudeta, te sam smatrao to zasluženim jer je Mođi pravio neka sranja ... Pomirio bih se vrlo lako i sa tom novom raspodelom snaga da u nju nisu umešane razne sudijske greške, te da je Inter svojom odličnom igrom došao do tih skudeta ... Ove godine suđenje je relativno OK, nema nekih prevelikih grešaka kao ranije, i ako se nastavi tako, i Inter bude prvak na kraju bez tih sranja, budi siguran da ću im prvi čestitati i reći da je apsolutno zasluženo, ali za ove prošle jednostavno ne mogu jer je bilo previše sudijskih sranja u njihovu korist a na štetu Juvea ...Ti si Walken jedan od onih navijaca Juvea sto jednostavno NE MOZES da se pomiris sa novom raspodelom snaga u italijanskom fudbalu,zbog prevelike mrznje....Tebi ce svako prvenstvo koje uzme Inter biti nezasluzeno sto je jako smesno...
Jedino 2007 su igrali fantastično i koliko se sećam bez pomoći sudija uzeli skudeto, ali opet bez Juventusa u ligi, što ne ostavlja toliku mrlju na titulu nego jednostavno ne odaje pravu snagu Intera ...
Poenta uopšte nije bila da gospodin Bufon zamera Interu na pomoći sudija, nego da je u Interovom stilu da u tom maniru komentariše datu situaciju (tačnije Murinjovom) ...Sto se tice Bufona,ja bih podsetio doticnog gospodina(koga inace jako cenim kao golmana,jedan od najboljih),da je upravo njegov klub potplacivao sudije i mene bi bilo sramota da sam igrac Juventusa u tom periodu kad su placali sudijama.Tako da pre ce biti da je to "Juveov stil",posto izgleda gospodin Bufon ima kratko pamcenje,pa ga treba podsetiti na neke stvari...
Pošto ti takođe imaš kratko pamćenje, podsećitu te da Juventus nije potplaćivao sudije niti ima dokaza za to, te da je Mođi optužen za sasvim druge stvari (traženje sudija za određeni meč) ... A pošto sam siguran da znaš da su te titule oduzete, nema svrhe da ikoga bude sramota jer su platili cenu onoga što su zasrali ...
Ne treba da ti bude čudno, jer je suđenje OK po mojoj proceni ...Stvarno mi cudno da zasad nemas zamerki u kalcu,kao sto si rekao Deki je uvek busio gol Milana i zbog toga mi je posebno drago...
Ne brinem se ja nacices ti nesto do kraja sezone,ukoliko Inter opet uzme skudeto,snacices se ti sa novim informacijama tipa-"Inter imao pomoc sudija,Juve je sampion"]
Ako nađem nešto protiv Intera ja ću to materijalizovati video klipom kao i uvek, tako da to sigurno neć ostati samo na praznim rečima i nagađanjima kao kod tebe ...
Ne, nisam ja besan na to, jer su dobili što su zaslužili (mada i dalje mislim da je prestrogo zbog jednog idiota da ispašta ceo klub, ali pravila su takva), i uvek ću biti za to se sankcioniše svaki pokušaj kršenja i svako kršenje fer pleja u fudbalu, te zbog toga nemam na koga biti ogorčen ... U stvari, ja sam ogorčen na suđenje a ne na Inter ako nisi skontao, jer sudije mi uskraćuju normalno praćenje kalča, u kom bih ja voleo da vidim Inter kao prvaka ali samo u situaciji kao što je bila 2002-e - da se pošteno bore do zadnjeg kola, pa ko bude bolji njemu skudeto ... Ali ovakvo suđenje (od kog se Inter najviše ovajdio) jer toliko srozalo kalčo, jer sve najveće zvezde beže u PL ili Primeru, malo ko hoće da dođe u kalčo (i Eto je čako preko k. došao, jer je morao), i postali su sprdnja od lige u kojoj je suđenje (tačnije greške) glavna tema ...Na kraju da ti kazem da te cenim kao sagovornika,iskreno to kazem,mislim da se dobro razumes u fudbal generalno.Ali kao sto rekoh u nekim stvarima si izuzetno neobjektivan,pogotovo kad je u pitanju kalco i ono sto se desilo Juveu pa si besan zbog toga i svu krivicu svaljujes na Inter...Stvarno ne bi voleo da se ova diskusija zavrsi kao ona koju si imao sa onim navijacem Reala![]()
Ja da sam izuzetno neobjektivan kao što kažeš, onda sigurno ne bih smatrao Zanetija za najboljeg desnog beka ikada, niti Maikona za najboljeg trenutno, niti bi Eto i Milito bili najbolji tandem u Evropi i ne bih imao još mnogo komplimenata na račun određenih Interovih igrača ... To što mislim da imaju pomoć sudija ne znači da sam neobjektivan sve dok to dokažem nekim video zapisom ...
]