Chelsea FC

Ševčenko opet u sukobu sa Murinjom

Reprezentativac Ukrajine Andrej Ševčenko demantovao je šefa stručnog štaba Čelsija Žozea Murinja da ne igra zbog toga što nije spreman za napore koje zahteva Premijer liga. Ševčenko će u subotu igrati za selekciju svoje zemlje u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope protiv Gruzije, iako u prvih pet utakmica u šampionatu Engleske nije bio ni na klupi za rezervne igrače Čelsija.

Takvu odluku Murinjo je obrazložio činjenicom da se Ukrajinac još nije potpuno oporavio od povrede leđa i operacije hernije. U isto vreme, Ševčenko je igrao u prijateljskoj utakmici Ukrajina - Uzbekistan, a u subotu će biti starter u duelu protiv Gruzije.

"Stvarno ne znam zbog čega me Murinjo izostavlja uz ekipe. Ne shvatam šta se dešava. Ipak, nisam zabrinut. Radiću i čekaću šansu", rekao je Ševčenko.

Čelsi je doveo Ševcenka iz Milana u maju prošle godine, a njegov transfer je iznosio 45 miliona evra, što je rekord u britanskom fudbalu. I u to vreme se tvrdilo da je na tome insistirao vlasnik kluba Roman Abramovič, a da je Murinjo bio protiv dovođenja Ukrajinca.

U protekloj sezoni Ševčenko je postigao samo četiri gola u Premijer ligi, a Česli je izgubio šamionsku titlu. U ovom prelaznom roku londosnki klub je angažovao Peruanca Klaudija Pizara koji je odigrao svih pet utakmica u prvenstvu.

Eto, lepo pise gore da je Murinjo bio protiv dovodjenja Sevcenka, a ovamo ga svi napadaju kako je to losa kupovina i da je zbog toga los trener. To je Abramovic doveo da moze da se kurci kako on moze da dovede koga god hoce. A Murinjo je dokazao da je extra trener jos u prvoj sezoni sa Celzijem kad je osvojio PL sa 10+ poena razlike u odnosu na srmdljivi Mancester. Jeste da su pare imale uticaj ,ali i Real i Inter trose milione svake sezone pa jedva nesto osvoje. I zato nek Sevcenko prestane da kuka i nek ga uzme njegova razmazena zenica pod ruku pa nek idu u Pariz u soping . Da sam ja Hose dao bih ga u Dagenhem na hladjenje glave. Nisterloj ,Krespo ,Morijentes to su pravi napadaci. Gde god su igrali tresli su mreze i to bez "adaptiranja", a u*rani ukrajinac celu sezonu "ne moze da se navikne na engleski stil igre". Nek bude srecan sto nije prodat nekom bogatom Bahreinskom klubu, a to bi mu sad bilo najbolje.
Jex jel znas da je Liverpul prvi hehehehehhehe...

rema:
Da kao i Real s timom zvezda vrednih milione-milijarde...pa nista nisu uradili-dakle nije bitno koliko para imas ... al polako mlad si naucices dosta o fudbalu ...

Real je kraljevski klub i samo najpoznatija imena mogu da igraju tamo. Oni su uvek u centru paznje i zaradjuju ogromne pare cak i kad gube, sto je verovatno njihov cilj. U protivnom, nebi placali ogromne pare za igrace koji samo ime imaju ili davati otkaz treneru koji je osvojio prvu titulu posle nekoliko godina.

Pored toga, Spanska liga je daleko jaca od Engleske. U one dve sezone kad je Chelsea osvajao titule svi takozvani favoriti su igrali jako lose (Manchester, Arsenal, Liverpool ...). Bila je dovoljna samo jedna solidna sezona Manchestera da osvoji titulu (prosle sezone).

da pogotovo kad su se nasli u premier ligi...

Evo da vidite kako su neki igrali kad su otisli u Englesku PL, a koko je igrao Razmazenko , ovaj, mislim Sevcenko
klub - utakmice - (govovi)

Krespo
River Plata 62 (24)
Parma 116 (61)
Lacio 54 (39)
Inter 18 (7)
Celzi 31 (12)
Milan 28 (10)
Inter 29 (14)
Ukppno: 338 (167) 0.494 gol/utak

Nistelroj
Den Bos 69 (17)
Herenven 31 (13)
PSV 67 (62)
Mancester UTD 150 (95)
Real Madrid 40 (26)
Ukupno: 357 (213) 0.597 gol/utak

Morijentes
Albasete 22 (16)
Saragosa 71 (55)
Real Madrid 258 (125)
Monako 42 (28 )
Liverpul 61 (12)
Valensija 28 (26)
Ukupno: 482 (262) 0.544 gol/utak

Sevcenko
Dinamo Kijev 117 (60)
Milan 208 (127)
Celzi 30 (4)
Ukupno: 355 (191) 0.538 gol/utak
moja baba bi se pre prilagodila engleskom stilu igre, nego covek uz'o dobru kintu, sit svega, i sad hoce samo da ispruzi nogu a lopta sam ada udje u gol,vidi se ogorman pad u golovima po dolasku u Celzi, zreo je za penziju

Tores
Atletiko Madrid 214 (82)
Liverpul 4 (3) a sto ovom decku "trebalo" mnoooooogo vremena da se adaptira

Drogba
Le Man 62 (11)
Gengamp 45 (20)
Marsej 35 (19)
Celzi 96 (43) 16 u prvoj sezoni
Ukupno: 237 (93) 0.392 gol/utak

Real je kraljevski klub i samo najpoznatija imena mogu da igraju tamo. Oni su uvek u centru paznje i zaradjuju ogromne pare cak i kad gube, sto je verovatno njihov cilj. U protivnom, nebi placali ogromne pare za igrace koji samo ime imaju ili davati otkaz treneru koji je osvojio prvu titulu posle nekoliko godina. Pored toga, Spanska liga je daleko jaca od Engleske. U one dve sezone kad je Chelsea osvajao titule svi takozvani favoriti su igrali jako lose (Manchester, Arsenal, Liverpool ...). Bila je dovoljna samo jedna solidna sezona Manchestera da osvoji titulu (prosle sezone).

A sto aku u Realu mogu da igraju samo najpoznatiji tamo ne igra Kristijano Ronaldo, Ronaldonjo, Kaka, Anri, Toti, Sevcenko? Jedina zvezda u Realu sada je Raul. A to sto samo kupuju poznate fudbalere im se obilo o glavu pa su jedva nesto osvojili proslih godina. Spansa liga nikako nije jaca od Engleske. Kad je Barsa osvojila LS igrala je sa Arsenalom u finalu koji je u poslednjem kolu PL izborio 4.mesto i to ga je jedva pobedila. A u Spaniji je tad bila ubedljivo prva. A Celzi je osvajao titule pored Mancester UTD-a koji je tad bio najbogatiji klub na svetu (valjda je sad Real, ako nije onda je i dalje MANUTD) i koji je ulagao svake godine mnogo para u pojacanja, a onda dosao CElzi sa Murinjom ulozili pare i odmah na kraju prve sezone Celzi 95 - MAN UTD 77 boda (Arsenal 83, Liverpul 58 ). Svi klubovi u PL trose ogromne pare ,a samo se vidi kad Celzi ne uspe.

Wenger kad bi imao budzet koji Chelsea ima odavno bi dominirao i premijer ligom i ligom sampiona.

Venger je imao budzet kao Murinjo (mozda malo manji) i tad je osvoji 2 x PL,a onda je ulozio pare u stadion i... "nema i jare i pare". Evropski fudbal je toliko jak da nema sanse da neko dominira LS.

[/QUOTE]Nisam rekao da u Realu igraju svi najpoznatiji igraci.

Da je njima stvarno do titula Capello nebi dobio otkaz.

I da, Real je najbogatiji tim na svetu, a na drugom mestu je jos jedan spanski klub (Barcelona).

http://en.wikipedia.org/wiki/Deloit...ll_Money_League
U Realu igra jedan poznati igrac ,a to je Raul. Samo budala moze da kaze da nekom klubu nije do titula. Nek iz Reala kazu to javno pa nece da im ostane ni jedan navijac. Po tebi njima je cilj da pljackaju navijace lagajuci ih da je cilj da osvoje Primeru i LS,a u stvari zele samo da zarade pare,
ali ako si stvarno iz USA onda to sve objasnjava jer je poznato da je najpametniji amerikanac Homer Simpson. A i bajata ti je lista najbogatijih klubova...

Otkud je samo Raul poznat u Realu?
Šta su Nistelroj, Kasiljas, Kanavaro(u kakvoj god bio formi)? A dobro znaš da se dosta ljudi loži na Robinja i njegove fore.
A i lista najbogairjih timova mi se čini da je nova. Real je tek prošle ili pretprošle godine postao najbogatiji klub(sve do tada bio je Mančester), pa je nemoguće da je lista stara. Samo ne znam kako je Juventus treći na listi,mora da su zarađivali ogromne pare u drugoj ligi

Mozda je tebi jedino Raul poznat, ali nama ostalima nije.

I nije im stalo do titula. Najvaznije im je da zaradjuju pare, a tek onda dolaze trofeji. U protivnom igraci kao sto su Fernando Jero nebi dobijali otkaz u Realu, posebno kad se zna koliko je odbrana Reala slaba i koliko im je Jero znacio.

Ne vredjaj Amerikance. Meni nesto govoris o pameti, a malopre sam sebi odgovaras na ono sto si pisao sa onim "mj12 je u pravu". Samo ludaci pricaju sami sa sobom.

I nije im stalo do titula. Najvaznije im je da zaradjuju pare, a tek onda dolaze trofeji. U protivnom igraci kao sto su Fernando Jero nebi dobijali otkaz u Realu, posebno kad se zna koliko je odbrana Reala slaba i koliko im je Jero znacio.
Mislim da su Jera poslali u penziju, i to bez oproštajne utakmice. A on im je bio dugogodišnji kapiten i najbolji igrač :roll:
A što su oterali Del Boskea? Nije veliko ime!

Meni nesto govoris o pameti, a malopre sam sebi odgovaras na ono sto si pisao sa onim "mj12 je u pravu". Samo ludaci pricaju sami sa sobom.

:lol:

@mj12 Daj bre, Milane, kakva ti je to izjava da je H.S najpametniji Amerikanac? Znam da imas predrasude, ali to je jedina predrasuda koja ti je 100% pogresna.

@tema

John Terry last night gave an amazing insight into his determination to lead England to the Euro 2008 finals - even if it means pushing his body through the pain barrier.

Terry revealed he expects to keep on having pain-killing injections before every game and some training sessions for possibly the next eight months in order to beat the agony of a broken toe which he suffered during preseason.

But England skipper Terry says he has set aside any fears about inflicting long-term damage on himself - just as long as it means he can carry on playing for club and country.

It was an incredible insight into the sort of courage and never-say-die spirit which has made Terry England's Captain Marvel.
Terry said: "As a player, it's a short career and I don't want to miss one game for Chelsea or for England, or even a day's training.
"If that means having an injection that's what I will do. I'm sure the likes of Stevie (Gerrard), who loves playing for his country and showing his passion out on the field, feels the same. He will be desperate to play.

"I don't think it's a risk to play with this sort of injury. I've had a broken toe and I've been playing since day one of the season with an injection.

"Whether Stevie will need an injection to play, I don't know. But certainly from a medical point of view, the doctors at Chelsea have told me my toe is not going to get any worse by having the injection and playing. If it was going to make it worse, in Stevie's case, it would make it a different issue and it wouldn't be right for him to play.

"As it is, it might just take a little bit longer for it to heal.

"I don't need an operation, it's just going to take longer. A broken toe would take four to six weeks to heal.

"With the injections before every game and training, it's going to take six to eight months to heal. It's a broken toe in my foot. It's not going to kill me.

You carry on. "I don't feel any different. It just swells up a bit so you ice it for a few hours after the game. Myself, Steven and Frank Lampard at Chelsea all do the right.

Terry even admitted that he does not know whether there will be any long-term effect. But if Chelsea and England keep getting results then he could not care less.
Terry added: "Whether it's going to hinder me when I'm 36 or 40, I don't know. I have got a short career and I will do anything to play. It worries me, but in 10 or 15 years' time I don't want to turn round and say: 'I wish I could have played in this game or that game'.

"You don't think too far in the future.

"I've spoken to my club boss Jose Mourinho and the doctors. If there was an issue about making it worse, maybe he would step in and say. But it would still come down to me. If I say I can play, I will."

So if it comes down to passion and commitment today at Wembley, then England should have no fear - the man wearing the captain's armband has it in abundance.

Eto, zato ga ja obozavam.Pravi kapiten.

Back