Да, иначе би се повлачио са Немцима као што није.
Па од када је постојала та сарадња када Немци долазе у Далмацију тек тада по паду Италије да реокупирају њихову зону!
Ево и превода те пресретнуте депеше генерала Драже Михаиловића војводи Момчилу Ђујићу од 21.11.1943.
"Радио-наређење ДМ Ђујићу да се бори заједно са немачким Вермахтом против комуниста више него до сада, јер су они издали српску ствар. Он лично не може да се укључи због мнења народа."
Овде Дража Ђујићу наводно наређује да он може суделовати у сарадњи али Дража због мишљења народа то не може, и то је интерна немачка комуникација и мишљење до које су дошли јер су пресрели један радио телеграм.Дакле Дража због народа не може а не Ђујић како си навео.Јел знаш да је управо Дража октобра 1943, дакле месец дана раније, покренуо највећу антиосовинску операцију у том рату против окупатора у Источној Босни која се завршила опсадом Сарајева.
https://forum.krstarica.com/threads/opsada-sarajeva-1943-godine.729557/
https://www.scribd.com/document/253322778/The-Siege-of-Sarajevo-1943
И шта сад!
Ђујић је са Дражом имао сталну радио везу од када му је британска подморница испоручила радио-станицу, дакле скоро цео рат, опште познато као и приличан број радиограма између њих двојице, и само је њом комуницирао а не преко курира како се у оном извештају тумачи.
А одакле партизанима тамо оружје, четници су бар имали новац да га купе, имали су га као припадници југословенске војске још од почетка рата?
Извештаји Маровића и Јевтића су из фебруара 1944 у време комунистичког упада у Србију, и напада на Ђујића на Динари, као што рекох они су напустили Ђујића, Маровић чак дезертирао, тако да њихове оптужбе које Дража није уважио саму су једна страна медаље и не могу се користити у доказивању неке сарадње коју је ето Ђујић имао а они како кажу нису.
Ти се то свађаш сам са собом рекао бих.Какви лажни извештаји, јел то опет зборници НОР-а у слободном тумачењу Јевтићевог извештаја.Ја сам написао да он није имао сарадњу са Немцима, а не да није имао контакте, то је било немогуће избећи у ситуацији са толико зараћених страна, имао је контакте и са партизанима и са Италијанима, као што су их имали и партизани.
Нисам ја ни рекао да Немци нису знали за постојање четника у околини Книна већ да су се они повукли на север пре битке за Книн коју су водили партизани са Немцима и усташама, тако да се тај ветеран добро сећа тога 15 година по рату.