Cetnicka politika za vreme rata

Ciljevi "četnika" kao vojse Kraljevine Jugoslavije nisu se mogli razlikovati od ciljeva vlade iste države sve dok su priznavali tu vladu."Četnici" nisu nekakava autonoman vojnopolitički pokret nego oružana formacija pod komandom zakonite vlade a sam komandat "četnika" bio je ministar vojske u istoj vladii.
Vlada Kraljevine Jugoslavije bila je opredeljena za očuvanje monarhije koja bi naravno bila ustavna monarhija a politički sistem parlamentarna demokratija sa tržišnom privredom i privatnom svojinom nad preduzecima.Dakle država po uzoru na zapadne demokratije.
Sticajem okolnosti sile pobednice DSR,SSSR i VB onemogućile su takav razvoj događaja i instalirale na vlast diktatora Broza čiji su uzori države i političkog sistema bili sultanati samo bez islama i sa njim samim kao božanstvom.
Mi se i danas oporovaljamo od Brozove diktature.

Priznati su od saveznika, a cetnici su izgubili priznanje.
41-e su tzv partizani prizati kao saveznici ali nemacki :maramica:
a cetnici nikad nisu izgubili nista jer je opste poznata cinjenica da ni jedan od njih posle rata nije cak ni optuzen za bilo kakvo nepocinstvo tokom drugog svetskog rata i da su svi do jednog koji su se nasli u evropi zavrsili kao slobodni ljudi ,
sto govori upravo o svesti i odnosu prema cetnicima i njihovoj ulozi tokom rata:pop:

Kolio vas je bilo na Ravnoj gori ove godine ti, koca i nenad, cetnici su zadnja rupa na svirali danas za Srbiju.
eto taman tri vise nego sto ce se ikad skupiti jbt-u, i taman toliko vise ce srpska pravoslavna crkva da odrzi pomena drazi i njegovima i taman toliko vise puta ce da se pevaju drazine pesme na srpskim slavljima i priredbama :maramica:

41-e su tzv partizani prizati kao saveznici ali nemacki :maramica:
a cetnici nikad nisu izgubili nista jer je opste poznata cinjenica da ni jedan od njih posle rata nije cak ni optuzen za bilo kakvo nepocinstvo tokom drugog svetskog rata i da su svi do jednog koji su se nasli u evropi zavrsili kao slobodni ljudi ,
sto govori upravo o svesti i odnosu prema cetnicima i njihovoj ulozi tokom rata:pop:
u kakvom ti tripu zivis

Cetnucki komandant Zivkovic je izjavio da je nepravilan naziv ravnogorci, jer da je draza bio na Sar-planina njegova bi se vojska zvala saraplaninci.
neobicno mi je drago sto pratis "cetnickog komandanta zivkovica" tj njegov lik i delo, jes da ne znam ko je on, ali daj nam taj link gde se on to tako obratio pa da vidimo sta je tacno rekao a i da konacno saznam nesto o tom liku kojeg toliko citiras :cepanje:

Back