Četnici

Kakvo je vaše mišljenje o četnicima?

• Pozitivno

• Negativno

• Neopredeljen/a

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slike iz knjige Morgana Frimana, o najvecoj akciji spasavanja iza neprijateljskih linija u II sv.ratu, ''Zaboravljenih 500'' :D

American500_2.jpg

American500_3.jpg

American500_4.jpg

American500_5.jpg

American500_6.jpg

American500_7.jpg

American500_8.jpg

American500_9.jpg

American500_10.jpg

American500_11.jpg

Komandant francuskog pokreta otpora, general Šarl de Gol, odlikovao je generala Dražu Mihailovića Ratnim krstom. Uz ovaj orden on je izdao i pohvalnu naredbu, koja je 2. februara 1943. godine pročitana svim francuskim jedinicama:

„Armijski general Dragoljub D. Mihailović, legendarni junak, simbol najčistijeg rodoljublja i najviših jugoslovenskih vojničkih vrlina, nije prestao voditi borbu na okupiranom nacionalnom tlu. Uz pomoć rodoljuba, on bez sustajanja ne da mira okupatorskoj vojsci, tako pripremajući onaj konačan juriš koji će dovesti do oslobođenja njegove otadžbine i celog sveta, rame uz rame s onima koji nikad nisu smatrali da se jedna velika zemlja može da pokori surovom zavojevaču.“

ti mora da sam sebe ubedjujes u to sve, da ti srce ne pukne. elem , kada cemo videti ukaz o odlikovanjima, sa brojem i citatom, umesto ovih tvojih pesnickih splacina? de-gaulle je 1943 bio prilicno zauzet da bi bilo koga odlikovao, specijalno u alziru. svojedobno si tvrdio da je odlikovan 1942 godine. u svakom slucaju na ovom tvom odlikovanju pise godina 1939. pa je verovatno kupljeno na pigalu za potrebe polupijanih obozavaoca, koje ionako ne interesuje, jeste ili nije odlikovan, nego zbog kompleksa manje vrednosti veruju. o americkom odlikovanju ista stvar. dodeljeno tek 1948 , stavljeno u ladicu, a uruceno od strane "vojnih veterana" sto znaci da sluzbena amerika, nastoji da se ogradi od toga

ti mora da sam sebe ubedjujes u to sve, da ti srce ne pukne. elem , kada cemo videti ukaz o odlikovanjima, sa brojem i citatom, umesto ovih tvojih pesnickih splacina? de-gaulle je 1943 bio prilicno zauzet da bi bilo koga odlikovao, specijalno u alziru. svojedobno si tvrdio da je odlikovan 1942 godine. u svakom slucaju na ovom tvom odlikovanju pise godina 1939. pa je verovatno kupljeno na pigalu za potrebe polupijanih obozavaoca, koje ionako ne interesuje, jeste ili nije odlikovan, nego zbog kompleksa manje vrednosti veruju. o americkom odlikovanju ista stvar. dodeljeno tek 1948 , stavljeno u ladicu, a uruceno od strane "vojnih veterana" sto znaci da sluzbena amerika, nastoji da se ogradi od toga

Odlikovanje je odlikovanje. Draza je odlikovan od Saveznika za svoj doprinost u borbi protiv fasizma, a ti Kiseli pukni od muke, ali ti je suplja prica.

2V.jpg

:D

Za sve potrebne informacije, Muzej na Ravnoj Gori

http://www.pogledi.rs/dm/muzej.php

Da vidimo kako komunisticki istoricari (sto kiseli naravno nije :D) umanjuju znacaj odlikovanja Draze od strane De Gola i Trumana...Dakle oni ipak ozbiljniji, kao istoricari, ne mogu da negiraju postojanje ova dva odlikovanja jer bi bili ismejani, proglaseni za budale i notorne lazove i totalno diskreditovani kao ozbiljni, ali sta oni kazu

Rec je o Jovanu Radovanoviću, pukovniku, istoričaru i novinaru koji je objavio više knjiga o NOB. Sta on izmedju ostalog kaze kao protivnik rehabilitacije Draze Mihailovica, u njegovoj raspravi sa istoricarima Kostom Nikolicem i Bojanom Dimitrijevicem: Dražu su odlikovali De Gol i Ajzenhauer, na lažni predlog Slobodana Jovanovića (nekadašnjeg rektora Beogradskog univerziteta) jer se „neprekidno bori protiv okupatora”

Dakle ni on nije nista manji lazov od kiselog ali to radi sa malo vise stila...hehehe

Ali zanimljivo je slusati kiselog :D ...coveka koji znanje kupi od raznoraznih forumasa, sa bosnjacko hrvatskih foruma, a od skoro i sa Stormfronta :D

Da vidimo kako komunisticki istoricari (sto kiseli naravno nije :D) umanjuju znacaj odlikovanja Draze od strane De Gola i Trumana...Dakle oni ipak ozbiljniji, kao istoricari, ne mogu da negiraju postojanje ova dva odlikovanja jer bi bili ismejani, proglaseni za budale i notorne lazove i totalno diskreditovani kao ozbiljni, ali sta oni kazu

Rec je o Jovanu Radovanoviću, pukovniku, istoričaru i novinaru koji je objavio više knjiga o NOB. Sta on izmedju ostalog kaze kao protivnik rehabilitacije Draze Mihailovica, u njegovoj raspravi sa istoricarima Kostom Nikolicem i Bojanom Dimitrijevicem: Dražu su odlikovali De Gol i Ajzenhauer, na lažni predlog Slobodana Jovanovića (nekadašnjeg rektora Beogradskog univerziteta) jer se „neprekidno bori protiv okupatora”

Dakle ni on nije nista manji lazov od kiselog ali to radi sa malo vise stila...hehehe

Ali zanimljivo je slusati kiselog :D ...coveka koji znanje kupi od raznoraznih forumasa, sa bosnjacko hrvatskih foruma, a od skoro i sa Stormfronta :D
kiseli je cuveni istoricar :rotf:

Dražu su odlikovali De Gol i Ajzenhauer

kazi koco, kako bi ga mogli odlikovati, kada odlikovanje moze samo da daje drzavni vrh jedne zemlje. ,alo pre si tvrdio da ga je truman odlikovao, sada vec ajzenhaue. de gol kazes da ga je odlikovao, a ppostao je predsednik privremene francuske vlade tek 1944 godine

obrazloženje odlikovanja ("citation", prema francuskoj terminologiji) dugujem radovima profesora Stevana K. Pavlovića sa Sveučilišta na Southamptonu. Suradnici Instituta Charles de Gaulle u Parizu nisu uspjeli naći tu "citaciju" među aktima Slobodne Francuske koji su službeno potvrđeni poslije rata. Po tome bi se moglo zaključiti da je završila među odlukama koje komisije za odlikovanja nisu prihvatile. (Tu pretpostavku iznosim s rezervom.) Maurice Couve de Murville, ministar vanjskih poslova u de Gaulleovoj vladi, kojeg sam zamolio da potvrdi je li tekst napisao sam general (što se, sudeći po stilu, čini vjerojatnim), izjavio je diplomatski da je to "vjerojatno ali ne i očito". Slično sam mišljenje čuo i od Bernarda Tricota, dugogodišnjega suradnika generala de Gaullea i jednoga od voditelja spomenutoga Instituta. U svojim Ratnim memoarima sam je de Gaulle zapisao: "Dodijelio sam Mihailoviću ratni križ u veljači 1944. godine"(sic! posrijedi je greška koju bi valjalo ispraviti: bilo je to godinu dana ranije); "dao sam javno saopćenje u vezi s tim kako bih ga (Mihailovića) ohrabrio u trenutku kad mu je tlo izmicalo pod nogama" (tom II, str. 203)

citat je iz "De Gaulle -Tito - Mihailović Povijest i mit* Predrag Matvejević

kazi koco, kako bi ga mogli odlikovati, kada odlikovanje moze samo da daje drzavni vrh jedne zemlje. ,alo pre si tvrdio da ga je truman odlikovao, sada vec ajzenhaue. de gol kazes da ga je odlikovao, a ppostao je predsednik privremene francuske vlade tek 1944 godine

citat je iz "De Gaulle -Tito - Mihailović Povijest i mit* Predrag Matvejević

Ti nikako da ukapiras da te sitne smicalice ne prolaze...Naravno da ga odlikovao Truman, a na predlog Ajzenhauera...

i prestani da lazes...krajnje je vreme...ili jednostavno ne mozes...Nista ne tvrdim ja, vec sam citirao komunjarskog istoricara koji verovatno figurativno kaze Ajzenhauer, jer je Draza odlikovan na njegov predlog...I naravno ne negira odlikovanje De Gola...A posto si ti niko i nista, samo sitni komunista, onda sam postavio citat komunistickog istoricara koji se naravno protivi Drazinoj rehabilitaciji, ali ne ide do te mere u svojim lazima kao ti, jer ipak je istoricar, a ti kao niko i nista mozes da pises sta ti padne na pamet...kapiras?

Dakle protivnik Drazine rehabilitacije, Jovan Radovanović, pukovnik, istoričar i novinar koji je objavio više knjiga o NOB, JEDNOM RECJU *********, DA SE NE LAZEMO, koji u svom odgovoru najostrije kritikuje Drazinu rehabilitaciju, koji je izmedju ostalog predstavnik decenijskih komunjraskih lazi i propagande kaze sledece:

Dražu su odlikovali De Gol i Ajzenhauer, na lažni predlog Slobodana Jovanovića (nekadašnjeg rektora Beogradskog univerziteta) jer se „neprekidno bori protiv okupatora”

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=98989&datum=2007-01-23

Tako da uopste ne vidim vrednost i smisao tvojih komentara povodom odlikovanja...kapiras :D

takodje ne uvazavam nikakav tekst, na isfeminiziranom srpskom, kada je tema o cetnicima u pitanju :)... a ovde i ovako pise Dodijelio sam Mihailoviću ratni križ

Poslednja izmena:
zasto bih ja imao ukaz sa brojem....svasta...

kao sto rekoh

2V.jpg

Za sve potrebne informacije, Muzej na Ravnoj Gori :D

http://www.pogledi.rs/dm/muzej.php

ili pitaj licno druga Jovana Radovanovića, pukovnika, istoričara i novinara koji je objavio više knjiga o NOB :D

najsmesnije u celoj prici sto si i sam postavio sledece...LOL....hrvatska ********* Predrag Matvejević (mada si treba da stavis ceo tekst njegovih pretpostavki, a ne samo da izvlacis deo :), veli:

U svojim Ratnim memoarima sam je de Gaulle zapisao:Dodijelio sam Mihailoviću ratni križ u veljači 1944. godine"(sic! posrijedi je greška koju bi valjalo ispraviti: bilo je to godinu dana ranije); "dao sam javno saopćenje u vezi s tim kako bih ga (Mihailovića) ohrabrio u trenutku kad mu je tlo izmicalo pod nogama

odlicno, jos jedan komunista koji ne negira orden, a kako bi i mogao, ipak je neko i nesto :)

hehehehe

Poslednja izmena:
Draza Mihajlovic i Cetnici su bili antifasiti koji su se borili protiv Nemaca;
1.Nemci su za Drazom kao svojim neprijateljem izdali poternicu.
2.Draza za svoj doprinos u borbi protiv fasizma je odlikovan od Saveznika.
3.Cetnici zarobljeni u borbi protiv Nemaca su slani u koncetracione logore Banjica i Sajmiste.
Posle 50. godine komunisticke strahovlade, gde se falsifikovala istorija, konacno danas moze da se dodje do prave istine. Cetnici koji su bili zarobljeni od Nemaca slati su u koncetracioni logor Banjicu.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Бањички_логор
Koncetracioni logor Sajmiste, 24.minut Jevrejin logoras prica o Cetnicima logorasima koji su zarobljeni u borbi protiv fasisita. Cetnici su sa Jevrejima delili istu sudbinu holokausta.
http://www.b92.net/video/komentari.php?nav_id=341223
Zapocinju nova istrazivanja koja upravo imaju cilj da dodje do istine na objektivan-naucni nacin. Ono sto su komunisti skrivali 50. godina Cetnici kao logorasi u koncetracionim logorima, je upravo dokaz da je Djeneral Draza Mihajlovic i Cetnici bili antifasiticki borci koji su se borili protiv fasizma.

Ti sada mozes da izvrces reci i izvodis zakljucke kakve hoces.
Draza se borio protiv Nemaca, zato su Nemci i izdali poternicu protiv njega, a zarobljeni Cetnici od strane Nemaca su odvodjeni u koncetracione logore Banjicu i Sajmiste.
Draza je odlikovan od strane saveznika za borbu protiv fasizma.

Ja izvcem istoriju??

Pa ti si sam sebe demantovao, sad jedno sad drugo, sad se Draza borio, sad nije, kako vam kad pase, sta to znaci?

Znaci da izvces istoriju.;)

Draza NIJE odlikovan za borbu protiv fasizma.

US Ambassador in Belgrade Michael Polt said that "the only reason for giving of the decoration to General Mihailovich was because he had save the lives of 500 American pilots in WWII".

http://mprofaca.cro.net/draza_mihailovic.html

Draza je gledao interese Srpskog naroda. Jer borba partizana je bila politika unistenja za Srbe, a partizani su samo slusali sta im je govorio brkati maneken iz Moskve.

Kako je Draza gledao interese srpskog naroda, tako sto se skriva po pecinama i sumama? Pa sta je onda koji moj uopste isao tamo? Mogao je jednako da se "bori za interese srpskog naroda" i sa plaze na grckoj obali.

Vidis, zato su cetnici bili pushiona, Draza je bio propali nesposobni oficir sa jos nesposobnijom "vojskom".

Osim toga, bio je obican pukovnik, nije imao sanse protiv jednog marsala :mrgreen:

Draza je imao fasisite za neprijatelje, ali ponavljam Draza je vodio racuna o Srpskom narodu.
Partizanska taktika ubi sa ledja i bezanija, sa kim su partizani isli u frontalnu borbu te im nije smetala brojcana premoc protivnika ???
Samo bezanija.

Kako onda pobedise sve od reda, ukljucujuci i hrabrog cica Drazu? :mrgreen:

"Podela interesnih sfera"? Tako odlucili Cercili Staljin? Da Draza izgubi?

:rotf:

Draza Mihajlovic i Cetnici su bili antifasiti koji su se borili protiv Nemaca;

Cetnik Draze Mihajlovica sa vojnicima SS divizije "Prinz Eugen"

1.Nemci su za Drazom kao svojim neprijateljem izdali poternicu.
2.Draza za svoj doprinos u borbi protiv fasizma je odlikovan od Saveznika.

US Ambassador in Belgrade Michael Polt said that "the only reason for giving of the decoration to General Mihailovich was because he had save the lives of 500 American pilots in WWII".

http://mprofaca.cro.net/draza_mihailovic.html

3.Cetnici zarobljeni u borbi protiv Nemaca su slani u koncetracione logore Banjica i Sajmiste.
Posle 50. godine komunisticke strahovlade, gde se falsifikovala istorija, konacno danas moze da se dodje do prave istine. Cetnici koji su bili zarobljeni od Nemaca slati su u koncetracioni logor Banjicu.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Бањички_логор
Koncetracioni logor Sajmiste, 24.minut Jevrejin logoras prica o Cetnicima logorasima koji su zarobljeni u borbi protiv fasisita. Cetnici su sa Jevrejima delili istu sudbinu holokausta.
http://www.b92.net/video/komentari.php?nav_id=341223
Zapocinju nova istrazivanja koja upravo imaju cilj da dodje do istine na objektivan-naucni nacin. Ono sto su komunisti skrivali 50. godina Cetnici kao logorasi u koncetracionim logorima, je upravo dokaz da je Djeneral Draza Mihajlovic i Cetnici bili antifasiticki borci koji su se borili protiv fasizma.

Cetnici Draze Mihajloviva sa nemackim oficirima kod Jablanice (Neretva) 1942

"Mihailović directed his units to avoid large-scale fighting with the Germans (who exacted horrible reprisals for every act of resistance) and to wait for an Allied invasion that would liberate Yugoslavia and restore the monarchy. This cautious strategy soon led the Četniks into open conflict with the Partisans. Even after the Germans drove both forces out of Serbia, many Četniks occasionally joined German, Italian, and Croatian units in operations against their communist rivals. The Allies, who at first considered Mihailović the pillar of the Yugoslav resistance, eventually shifted their support to the Partisans."

Source: Encyclopaedia Britannica (1999)

http://flagspot.net/flags/cs}chet.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back