Ti što nisu jeli gibanicu,više su voljeli janjeću kost.
Milosav Samardžić napiso 14 tomova knjiga ko Šešelj i citira im citate po forumu iz svojih knjiga kao nepobitne dokaze o četničkoj hrabrosti,organizovanosti i ne saradnji s okupatorom.:hahaha:
A tek inteligencija forumaša tamo.Krstarica je mila majka.:mrgreen:
Па то што је Милослав Самарџић написао је истина. Он у књигама наводи преко 1000 докумената. Док је комунистичка историја створена на лажима.

Па то што је Милослав Самарџић написао је истина. Он у књигама наводи преко 1000 докумената. Док је комунистичка историја створена на лажима.
Je, pretežno četničkih dokumenata. :mrgreen: A ako nisu četnički onda onih koji njemu najbolje pašu obavezno izvlačeći iz konteksta da potvrde njegove teorije.
Sjajan kvazi istoričar,tj.revizionista.

Mislim da sam negde pročitala da su brade puštali jer su partizani ubijali sveštenike i pre streljanja ih šišali i brijali im brade. Kao znak pripadnosti pravoslavnoj religiji, pojedini pripadnici četnika su negovali bradu.
Ниси чула да је православни обичај да се не брије брада четрдесет дана по смрти ближњег?

Inače ne znam nijedan firum gde se istorija više izvrće i budži nego ovde. Moderator čuči i samo briše. Čak sam bio banovan na dve godine zahvaljjujući moderaciji sa ovog pdf-a.

Četnici se predstavljaju kao neka mitološka bića a svakome od nas su preživele babe i dede pričale šta su i kakvi su. Problem su i fotografije jer su kolaboracionisti baš voleli da se fotografišu.
То не значи да је проблем до форума него до тебе.
Још кад би знао шта постављаш и да се не уздаш у приче баба и деда било би још боље.

Три тома његових књига садрже 1.800 страница, 3.000 цитираних докумената и 400 оригиналних фотографија, ту су разни документи, а не да потврђују његове теорије.
Najjača mi je njegova knjiga saradnja partizana s okupatorom i ustašama. :hahaha:

Какве везе овај има са четницима?
Да ли се сећаш издања ДСР из четири књиге са фотографијама?
Имам пријатеља историчара који има чак и немачку верзију тог издања.
У домаћем издању испод фотографије брадатог борца са прекрштеним реденицима пише да је четник
а у немачком издању пише да је хрватски национални борац. У ствари на фотографији је черкез као и на
оној кафанској што је виђамо често на форуму. Изгледа да се ни Немци нису баш сналазили у толиком
дијапазону војски и којекаквих банди на југословенском простору.
Овај ми личи на неког грчког антикомунисту.

Ћетници су сви били ћоси. Ниједан није носио браду то је само партизанска пропаганда! Све слике које видимо то су све лажни ћетници тј. партизани који су се обукли за представу.
Ћетницима није расла брада уопште!!!🤬

Дражина војска у отаћбини! Само је проблем ако би ишли од имена до имена, већина Југо војске одане краљу је била код Павелића а не Драже.
Остали су били код Китлера.

Да ли се сећаш издања ДСР из четири књиге са фотографијама?
Имам пријатеља историчара који има чак и немачку верзију тог издања.
У домаћем издању испод фотографије брадатог борца са прекрштеним реденицима пише да је четник
а у немачком издању пише да је хрватски национални борац. У ствари на фотографији је черкез као и на
оној кафанској што је виђамо често на форуму. Изгледа да се ни Немци нису баш сналазили у толиком
дијапазону војски и којекаквих банди на југословенском простору.
Овај ми личи на неког грчког антикомунисту.
Зато што се за већину фотографија и не зна где су сликане.
Мени овај личи на неког козака и по свему судећи фотографија и није са Балкана.

Ниси чула да је православни обичај да се не брије брада четрдесет дана по смрти ближњег?

Ти нису чуо да су понеки четници се заветовали да браде не брију све док Јзгославија не буде поново краљевина

Зато што се за већину фотографија и не зна где су сликане.
Мени овај личи на неког козака и по свему судећи фотографија и није са Балкана.
Чудна ознака на шубари, нисам виђао овакву и не проваљујем шта представља.

Ти нису чуо да су понеки четници се заветовали да браде не брију све док Јзгославија не буде поново краљевина
Да, страсно и страшно су волели своју велику отађбину Југославију! Многи су се зарекли да ће сјећи к ите (ако се већ мора!) због жалости за својом Југом премилом и ћеститој!
Сви велики историци знају то!

Чудна ознака на шубари, нисам виђао овакву и не проваљујем шта представља.

Мислим да није права фотографија већ је то само хиперреалистичка графика ..неки Жилбер француз чини ми се да је аутор...

Да, страсно и страшно су волели своју велику отађбину Југославију! Многи су се зарекли да ће сјећи к ите (ако се већ мора!) због жалости за својом Југом премилом и ћеститој!
Сви велики историци знају то!

Јесте ...јесте...

Зато и Карађоржије има сада 4 сина ..Да буде четири краља у сваком делу Југословенсе монархистичк ефедерације ....

Јесте ...јесте...

Зато и Карађоржије има сада 4 сина ..Да буде четири краља у сваком делу Југословенсе монархистичк ефедерације ....
Ваистину!
Ускићен сам овом предивном историјом наши народ и народности, иако ми се не да јутрос се бријем у знак поштовања наше југословенске армије!

Slike i dokumenta mogu da se pokradu od 68. do danas i četnici sa kamom u zubima kako kolju Srbe, ali nikako ne može da se falcifikuju mrtvi četnici u zagrljaju sa ustašama u Blajburgu.
Šešelj i Samardžić mogu da izmišljaju istorijska činjenice, ali antisrpsko delovanje četnika, čak i pre drugog svetskog rata ne mogu da obrišu kao ni ubistvo srpskog kralja u saradnji sa ustašama i Bugarima ne mogu da falcifikuju....

Помешао си ме са Грозданом. Ја не слушам будалаштине, сигурно знам за обичај не брјања браде четрдесет дана.
Пошто теби тај обичај није познат свртаћу те у несрбе.
Четници су тражили од Енглеза да им бацају приборе за бријање умјесто муниције!
Касније су се од тога створиле историјске лажи да им Енглези нијесу слали муницију! Али, шта је приоритет у рату, уредно избријан југословенски војник или тамо нека муниција шта ћеш са тим. Хм..

Slike i dokumenta mogu da se pokradu od 68. do danas i četnici sa kamom u zubima kako kolju Srbe, ali nikako ne može da se falcifikuju mrtvi četnici u zagrljaju sa ustašama u Blajburgu.
Šešelj i Samardžić mogu da izmišljaju istorijska činjenice, ali antisrpsko delovanje četnika, čak i pre drugog svetskog rata ne mogu da obrišu kao ni ubistvo srpskog kralja u saradnji sa ustašama i Bugarima ne mogu da falcifikuju....
Сви су били уредно избријани? Проклетници, шта имате против бријања! 🤬

Back